bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Запитання до екологів та захисників тварин   

Останнім часом все бальше питань почало висвітлюватись щодо проблеми безпритульних тварин, особливо у Києві.
Хочу висловити свою, особисту (підкреслюю - особисту)думку з цього приводу.
Вважаю, що із цим необхідно щось робити.
Проблем дуже багато:
- розумію тих праціників ЖЕКів, які змушені прибирати продукти життєдіяльності тварин ( у тому числі і домашніх);
- розумію тих батьків, чиї діти гуляють на подвірьі серед фекалій тварин;
- розумію тих дітей та батьків, які постраждали від агресії безпритульних тварин.

Не розумію:
- міську владу, яка не може встановити місця вигулу тварин. Навіть якщо цих місць дійсно вже немає (вся земля продана), то винести рішення на сесію про адміністративну відповідальність. Тобто нехай власники тварин збирають фекалії своїх тварин під час прогулянки (як у цивілізованих країнах). Штраф - декілька тисяч грн.
- захисників, які кричать про те, що вбивати тварин не можна. А можна щодня кормити цих тварин на вулиці, тим самим поглиблюючи цю проблему? Шановні, ви або заберіть цих тварин собі додому, або влаштуйте їм гідні умови. Але перестаньте кормити їх на вулиці. Це не є добро! Навпакаи. Це - замулюваня власної совісті. Не треба розмовляти - треба діяти.

Пропоную
- задуматись над цим
- зробити конкретні дії, а не розмовляти.

На мою дитину напали ТРИ собаки. Хто несе відповідальність за це? Вбивати не можна, стерілізувати коштів немає… Що буде далі? Розумію тих працівників ЖЕКів, які розкидують отруту (згідно інформації із ЗМІ), бо їм набридло прибирато фекалії та писати листи відповіді на скарги мешканців (вбивати не можуть, стерілізувати коштів немає).
Так от, прошу висловити свою думку саме охоронців тварин. Що Ви РОБИТЕ з цього приводу? Якщо кормите вуличних собка - це лише поглиблення проблеми.

Дякую за Ваші відповіді.

До речі у мене самого були кіт (5 років) та собака (13 років). І я усвідомлював, що несу відповідальність за них.

Коментарі

Михайло Ізюмський   5151 день тому   #  

заглиблення в проблему:
http://community.livejournal.com/kharkiv/620141.html

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5151 день тому   #  

обычно проблема не в законодательной части, а в исполнительной. Тоесть просто некому штрафовать да и служб таких практически нету. Как вариант - создание ДНД с правами:)) но нарываемся на вполне законный аргумент хозяев животных - вон бродячие гадят а вы нас штрафуете.... Тут как минимум нужен цент для беспризорных животных, с пустого места его не стартанёшь, нужна довольно большая сумма. По сути такие инициативы прописаны в социальной ответственности бизнеса, но заниматься этим никто не хочет да и предприниматели не особо хотят делится финансами.... Данный вопрос может решаться только в комплексе при активном участии местной власти.

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5151 день тому   #  

Михаил, просмотрел Вашу ссылку. Я в шоке. В том смысле, что ведь городская власть права! Что плохого, что нужно ЗАКРЫВАТЬ мусорыне баки?! и защитники животных против этого?! я сам гуманист и считаю, что это "говорильня". нужны действия. То есть, или забери животных домой,Ю или создай приют для животных, или сделай в конфе концов хоть что-нибудь, но перестань говорить.
Спасибо, Вам коллеги!
Кстати, а где защитники животных?

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5151 день тому   #  

почитал ссылку, но сути ничего страшного... элементарные превентивные меры по распространению эпидемий. да и крышки на мусорных баках должны быть, кроме собак и кошек есть еще крысы и прочие носители инфекций... на удивление опубликовано выдержки с решения..... для нормального анализа нужен весь документ.... С любых выдержек документов можно сделать трагедию.

  •   Пiдписатися на новi
Олег Листопад   5149 днів тому   #  

Інформація про те, що "стерілізувати коштів немає". Це - недостовірна інформація. Кошти були. Є класне журн розслідування - можна пошукати серед матеріалів цьогорічного конкурсу "Гідної України".
Друге ж і головне - ця проблема з того ж ряду, що і неприбрані від снігу вулиці, розбиті дороги , знищення зелених зон і т.д. Тобто, це окремий випадок загального ситуації: корумпованості влади. І поки не буде вирішена загальна ситуація...
Інша справа, що поки громадськість не змусить працювати владу чесно у кожній із цих окремих ситуацій, загальна теж не розрулиться.
Як це не прикро, але вирішити свою маленьку проблему (собаки біля будинку, у моєму кварталі, на моїй вулиці) можна лише вирішивши цю проблему у масштабах міста.
А захисники тварин... Хіба що зробити їх своїми союзниками

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5149 днів тому   #  

Спасибо, Олег. Не хочу показаться агрессивным по отношению к защитникам животных (хотя и могли бы откликнуться). Вопрос не в этом. Не могу понять просто позицию большиснтва защитников животных... Ведь логичнее и результативнее создавать приюты для животных чем кормить их (животных)на улице. И при этом некоторые (Харьков, например) против решения Рады про наведения чистоты в городе. Получается, что они "ЗА" открытые мусорные баки и подвалы. Вот бы собрать все эти открытые мусорные баки и притянуть под их офисы - "унюхали" бы проблему.

  •   Пiдписатися на новi
Олег Листопад   5149 днів тому   #  

Ще раз наголошую: не у захисниках справа. Навіть якби вони не були проти отруєння тварин тощо, то ефективно ця проблема усе одно не була б вирішена. Цього разу у Києві вкрали гроші на стерилізацію, а були б вилідені на отрути - вкрали б їх.
А притулки для тварин не комунальні, недаржавні є. Тільки треба розуміти, що це доволі витратна справа - раз, і створення таких притулків кардинально пробелму не виріше - два.
На раз-два проблему безпритульних тварин у місті не вирішиш. Якщо хтось хоче на вирішення цієї проблеми вплинути, повинен в’їжджати у неї серйозно і розуміти, що це вимагає витрат особистого часу і що це - на роки.

  •   Пiдписатися на новi
Оксана Москаленко   5148 днів тому   #  

Запитання до автора. На вашу думку, кого ще потрібно прибрати з планети щоб людям зручно було жити?

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5148 днів тому   #  

Дякую Оксана за відвертість.
А щоб сказали ви коли б на вашу дитину напали ТРИ велики собаки?
Не треба прибирати - треба бути відповідальними: за свої вчинки та слова. Або не викидайте тварин на вулицю, або заберіть тварин до себе додому, або щось робіть КОНКРЕТНЕ. Але собаки на вулиці - вибачте.

  •   Пiдписатися на новi
Оксана Москаленко   5148 днів тому   #  

У мене 2 собаки з вулиці, 3 кішок, 2 котів, що забрала - нещодавно вбили (живу на першому поверсі).
Щодо трьох великих собак, можливо перевірити статистику від кого найчастіше страждають діти від дорослих чи тварин? І як будемо діяти якщо з"ясується що від дорослих?

  •   Пiдписатися на новi
Мірошніченко Антон   5148 днів тому   #  

Доброго дня,
На мою дружину з дитиною напала собака в парку Рильского, що біля ВДНГ. Там їх ціла свора, живуть вони разом з бомжем прямо в парку в хібарках-будочках. Вони дуже агресивні, і це не перший випадок нападу.
Дружина ходила в лікарню, там їй обробили рану, зареєстрували та сказали що нам обов`язково передзвонять з санепідемстанції. Але ніхто так і не передзвонив.
Я вважаю що цих собак _необхідно_ всипити. Вони реальна загроза, особливо для дітей.

  •   Пiдписатися на новi
Олег Листопад   5148 днів тому   #  

Ну от, що і вимагалося довести: замість змусити владу виконувати свої обов’язки, люди, які постраждали від собак сваряться з тими, хто захищає собак.
Ще раз наголошую: треба змусити працювати владу! Змусити вирішувати проблему (тим чи іншим способом - якщо стерелізувати, то тут якраз і повинни своє слово сказати захисники тварин).
До речі, влада так "працює"

  •   Пiдписатися на новi
Олег Листопад   5148 днів тому   #  

До речі, влада так "працює" й у інших ситуаціях, зіштовхуючи людей, які по різному бачать вирішення проблеми.

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5148 днів тому   #  

Олег, 100% прав!
Что делаем конкретно?

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Терещенко   5148 днів тому   #  

Шановні,
захисники тварин або рятують чергових тварин або намагаються щось змінити глобально, хоча це зовсім не просто.
Більшість захисників, у т.ч. Молодіжна Ліга Захисту Тварин, також проти того, щоб тварини були на вулицях та навіть у притулках - домашні тварини повинні бути поряд з відповідальним господарем.
На жаль, досвід відлову/відстрілу/знищення - не дає результату і ніколи не дасть, допоки не буде вирішена проблема ПОЯВИ їх на вулиці. Природній відбір нікуди не зникає, основна маса це Викинуті ДОМАШНІ та їх потомство.

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Терещенко   5148 днів тому   #  

Ситуація складна і тут важко описати все коротко.
Як тільки ВСІ жителі (власники тварин, безпринципні розведенці, перекупщики) зрозуміють, що тільки в наших руках вирішення цієї проблеми - тоді щось зміниться!
В іншому випадку, так і надалі, одні будуть скаржитися на тварин на вулиці, інші плодити і викидати цуценят, замість каструвати свого пса; ще одні перепродавати і обманювати покупців, а покупці гнатися по породою, бо вона нині модна чи іграшкою для дитини, а як тільки захворіє чи нема коли займатися й виникне проблема - викидають; деякі дають "погуляти" для здоров"я неплемінним тваринам, деякі дійсно підкормлювати, бо шкода, притулки переповнені, а забрати до себе з різних причин не можуть і т.д., а захисники тварин стовідсотково будуть боротися проти жорстоких методів винищення тварин.
Тому звертатися потрібно не до влади і навіть не до захисників (їх роботу можна відстежити на певних ресурсах, та й у притулків свої проблеми), а до власників тварин чи потенційних власників - будьте відповідальними!

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Терещенко   5148 днів тому   #  

Київську владу складно змусити працювати, приклади у нас на сайті, навіть у суді важко довести щось.
І, на жаль, у нас зовсім не вистачає ресурсів. Ми всі на громадських засадах і окремих роботах, звичайно без фінансування.
Намагаємося рости як НУО, і будемо вдячні за проф. допомогу!

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5148 днів тому   #  

Здається, у Будапешті, одна невеличка громадська організація вирішила цю проблему, організувавши щось на кшталт "острова собак" - місця, де збирались безпритульні собаки міста. Здається, ця організація зараз залучає мільйони на підтримання цього утворення. Знайду про цей кейс інформацію та їх рекламні ролики, розміщу незабаром.

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5148 днів тому   #  

Ольга, спасибо. Предлагаю свое личное время - 4 часа в неделю на волонтерских началах. Что нужно делать? Готов КОНКРЕТНО что-то менять в этой ситуации.

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Терещенко   5148 днів тому   #  

Артур, чудово! Готова детально надати варіанти дій, прошу контакти.

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5148 днів тому   #  
  •   Пiдписатися на новi
Горак Юлия   5147 днів тому   #  

Добрый день.
Хочу высказать свое мнение. 1- по поводу закрытых мусорных баков. Лично я НЕ ХОЧУ поднимать крышку мусорного бака, чтобы выбросить пакет с мусором. Если бак будет закрыт, я поставлю пакет с мусором рядом. К тому же, по мусорным бакам кроме котов и собак роются и бомжи- то есть, в любом случае бак будет открыт для доступа животных. (И Слава Богу! пусть животные едят!).
2- категорически против МАССОВОГО отстрела собак. Отсреливаться должны только те, кто напал на человека , или болен бешенством.
3- я ЗА стерилизацию, ЗА вакцинацию против бешенства, ЗА приют для собак, ЗА подкармливание голодных животных и птиц, ЗА налоги для владельцев собак- чтобы ЖЭК спокойно убирал собачьи какашки и не гавкал на владельцев собак, ЗА обязательную регистрацию животных, ЗА чипы для животных, ЗА спецплощадки для выгула.
Я категорически против штрафов за то, что собака не дошла до места, где ей можно покакать и покакала (нагадила- если кому не нравится предыдущее слово) на улице. Я ГОТОВА ПЛАТИТЬ НАЛОГИ ЗА ЖИВОТНЫХ, НО НЕ ГОТОВА УБИРАТЬ НА УЛИЦЕ!

  •   Пiдписатися на новi
Горак Юлия   5147 днів тому   #  

простите, если кого обидела.

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5147 днів тому   #  

Добрый день, Юлия. Спасибо за Ваше высказывание. Предлагаю не высказывать свои "ЗА" и "Против", а ПРИСОЕДИНИТЬСЯ к конкретным ДЕЙСТВИЯМ. Как только переходим к действиям - все куда-то пропадают? Не знаете, случайно, куда именно?

  •   Пiдписатися на новi
Горак Юлия   5147 днів тому   #  

знаю. говорить всегда легче.
мои конкретные действия- все мои домашние животные зарегистрированы. на улицах не гадят. никого не кусают, так как ходят в намордниках. и даже дворняга и кошки дворовые привиты от бешенства. К сожалению, котят приходится топить- кошки не стерилизованы- очень дорогая операция.
если в нашем городе будет приют для собак, буду помогать им по мере сил и возможностей ( у нас 9 детей- мало свободного времени).

  •   Пiдписатися на новi
Горак Юлия   5147 днів тому   #  

я эколог, кстати

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5147 днів тому   #  

Юлия, спасибо Вам за Ваши конкретные действия! Вот если каждый (или хотя бы каждый второй) так поступал...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5147 днів тому   #  

топить котят это конечно не собак стрелять... хотя в штатах за такое и срок схлопотать можно....

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5146 днів тому   #  

скажу так, нажаль у державі невистачає кошт щоб утримувати безпритульних тварин, але тут є один резонанс який має вихід з стоновища як це, на базі якогось підприємства або тваринного шпеталю створити відділення у яке можна приймати тварин від громодян якім немає куди подіти тварин у разі господар у відпусці, ці послуги не безкоштовні а при-цьому можна тримати безпритульних за рахунок тіх хто висмловився тримати песика у цій установі поки госпоодари у відпочінку, це має бути назразок пожертвування, тобто пропонувати цім громодянам щоб вони дали якийсь внесок у цю справу на утримання тварин , а ще має бути розвиненне безкоштовне волонтірство(громодяни які виявлять бажання приносити з вулиці тварин, давати гроші, тваринну їжу, і так далі) від громодян через прессу або ТБ.
це має виглядати законно щоб получіти якіс податкові кошти від держави, але ви маєте довести державним цапам що ті тварини які бігають безпритульно є загрозою для громодян і вбивати це не гуманно, так провсяк випадок як-що якийсь із чіновників скаже що потрібно їх бивати тоді ссилатися потрібно на ООН

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5146 днів тому   #  

зовсім забуда додати щодо екологічного питання, так ось с точки зору екології тварини приносяти користь і не користь зовнішньому середовищу, це є також зачіпка для чіновників прибрати твар з вулиці
потрібно ввести санітарну міліцію якаб доглядала за власниками тварин які не прибирають їхні фікалії з вулиці для цього потрібно пустити у продяж спіціальнв торбинки у які власник песика має збирати фікалії, а як-що не то нехай зтягають штраф якій піде на благодійний фонд безтульного тваринства яке ви маєте створити, створіть ще такий собі ролік на телебаченні у якому ви пропонуватимете громодянам узяти на поруки безпритульну собачку чі котика за невиличкий кошт який піде на благодійнісь вашої організації

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Новіков   5146 днів тому   #  

На нашу черкаську владу багато нарікань, але от притулок для собак у нас нещодавно створили: http://pres-centr.ck.ua/economics/14149/
У нас є така громадська організація "Друг" (до речі як раз захистом тварин займається), вони довго над цим працювали - тепер маємо. До речі, притулок створений на базі комунального підприємства, що якраз відстрілом і займалося раніше. Мабуть, вони подобрішали чи що.
Особисто я також проти таких, я б сказав, негуманних технологій, як от отруєння. З іншого боку, дістає, коли собаки за тобою по вулиці ганяються.

  •   Пiдписатися на новi
Олег Листопад   5146 днів тому   #  

Ось координати людей, які займаються правами тварин, тобти тих, кого Артур хотів почути від самого початку:

Ви одержали це повідомлення, оскільки підписані на Google Групи -
група "animalrights_ua"
Щоб додати повідомлення в цю групу, надішліть лист на
[email protected]
Щоб відписатися від цієї групи, надішліть лист на
[email protected]
Більше опцій доступно на основній сторінці групи
http://groups.google.com/group/animalrights_ua?hl=uk

  •   Пiдписатися на новi
Марина Kоняк   5146 днів тому   #  

Проблему безпритульних тварин потрібно вирішувати негайно і бажано спільно на національному рівні. Вже деякі міста України це зробили. В Чернівцях це питання має 4 -х річну історію, є конкретні люди, ніяк не вирішується питання земельної ділянки... Цими днями місцеві екологи знов порушили це питання і маємо намір на громадській раді запланувати практичні дії. Днями, зафіксоване знущання над собакою господарем, є фото матеріали, це викликало великий резонанс в області сайт bukinfo

  •   Пiдписатися на новi
Олег Листопад   5146 днів тому   #  

тут знайдете журналістське розслідування на тему куди ділися гроші на стерилізацію та інші статті витрат на безпритульних тварин http://www.zn.ua/1000/1550/66312 Висновок: треба змустити владу витрачати гроші за призначенням. Бо громадські організації не можуть заміняти собою державні органи. Це не їхня функція. Допомогти - так, але не заміняти.
Так що єдиний реальний шлях вирішення цієї проблеми - трясти й пинати владу, по можливості - міняти її на кращу. А зясовувати праві чи ні захисники тварин - від цього нічого не зміниться.

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5146 днів тому   #  

Дякую, Олеже. Мабуть так і зроблю.
Але я не почув жодних конкретних порад, що МИ можемо ЗРОБИТИ.

  •   Пiдписатися на новi
Олег Листопад   5145 днів тому   #  

Давайте уточнимо. Я так розумію, що ви хочете уберегти людей від атак безпритульних тварин. Бо захищати людей від тварин і тварин від людей - це різні речі, давайте котлети відокремимо від мух. Як при цьому урахувати інтереси усіх - це узагалі третє питання. Отже, якщо це не одноденний зойк і ви хочете саме вберегти людей (дітей), то треба робити наступне: 1. знайти усіх, хто займається проблемами безпритульних тварин. 2. оцінити хто на що здатний, хто переймається тим же що й ви і з ким можна мати справу (я б мав далеко не з усіма). 3.оцінити ситуацію і цілому, зробити аналіз, зібрати статистику по покусам. 4. або створити свою організацію (наприклад "Не кусайте нас" - обєднання покусаних громадян наскільки я знаю, ще не існує, хороший був би хід) або приєднатися до існуючої. 5. стребувати з влади визнання існування проблеми, програми вирішення цієї проблеми, змусити крок за кроком виконувати цю програму. Якщо цього не може зробити влада Києва, вимагати цього від вищої влади - інструменти гадаю вам відомі.

  •   Пiдписатися на новi
Олег Листопад   5145 днів тому   #  

Якщо вас також цікавлять "хазяйські" собаки і як убезпечити людей від них, то тут є чіткий вихід, давно апробований у світі: жорсткі вимоги до реєстрації (хоча б - бійцівських порід), намордника, повідка тощо. Навіть прирівняння таких собак до холодної зброї. Високі штрафи, зобовязати міліцію за цим стежити тощо. ТУт потрібна законодавча робота. Але це - трохи інша пісня...

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5145 днів тому   #  

1. знайти усіх, хто займається проблемами безпритульних тварин.

Але поки НІКОГо ще не знайшов. Де ще шукати?

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5143 дні тому   #  

и нет никого до сих пор...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5143 дні тому   #  

попробуйте поискать сайты защитников животных

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5143 дні тому   #  

на эту тему: http://sotnyk.livejournal.com/88987.html

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5143 дні тому   #  

телебачення, Google internet, реклами у супермаркеті, виж маєте свій сате а це означає що спроможні війти у телемережі, зверніться до пана президента з проханням про допомогу і адресуйте своє прохання з звернанням ніби то ви намагаєтесь боротися не тільки з безпритульними тваринами ай звільните вулиці від зайвих захворюваннь, нідито на міжнаціогальному рівні, наприклад зв'яжіться з мікробіологами і Біологами у місцевих інстітутах вивчання навколишнього середовища, які вам нададуть броад спектрум (більш поширенна інфо.) інформацію про те як тварини є environmental vectors (це те що переносить хвороби і можливість загрози що до людини, але вони , тварини не винні це є природньо), розверніть программу "Чісте Місто" від тваринного фікалію

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5143 дні тому   #  

"Цитата"
Давайте уточнимо. Я так розумію, що ви хочете уберегти людей від атак безпритульних тварин. Бо захищати людей від тварин і тварин від людей - це різні речі, давайте котлети відокремимо від мух. Як при цьому урахувати інтереси усіх - це узагалі третє питання. Отже, якщо це не одноденний зойк і ви хочете саме вберегти людей (дітей)
так це вірно, різні речі і тому потрібин і такий варіант як захист тварин від людського зловживання, і знущяння над тваринами, потрібно навчіти людей розумно ствитися до тварини як до людини, але природа склала тварину у такий спосіб що тварина є небеспекою для людинт і ми маємо довести до людства що тварина приналежить "тваринному царству" якому Біологічно приналежить людина, тобто "Animals are a major group of mostly multicellular, eukaryotic organisms of the kingdom Animalia or Metazoa' і за тваринами тотрібен нагляд і що у разі не догляду ця проблемма придбачатиме погані наслідки як для тварин так і для громодян.
освітити це з допомогою фахівців щоб озвучувалось так як на користь людині, так і тварині

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5143 дні тому   #  

забуваю додати що Україні, як-що вже має, потрібен закон на міжнаціональному рівні про-примусову іммунізацію домашніх тварин, тому що як я і раніш висловлювалась що тварини є бацилоносії і вірусоносії як і людина але тварини носять хвороби які не тільки людині хагроза ай самій тварині, також на місцевому рівні примсовий закон про-реєстрацію тварин, як-що ще немаєте, тож у вас є можливість створини коштовне бюро про-реєстер тварин у якому буде усе відомо про власника тварини і тваринні іммунізації, у такий засіб ви візьмете під облік і котроль за захистом тварин на провсяк випадок "знущання над твариною власником"

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5143 дні тому   #  

Дякую, Вікторія. Так, дійсно, при бажанні, я можу звернутися і прийняти певні міри. Або, навіть, вирішити це питання самостійно. Суть мого тут звернення не в тому. Я не розумію позицію тих людей, хто розмовляє і захищає "промови", а конкретні дії робити - не роблять. Багато розмовляють та пікітують адміністрації проти закриття мусорних баків та підвалів, - бо це, начібто, геноцид проти тварин вулиці.... А не краще запитати владу - де гроші на стерилізацію цих самих тварин? Де гроші на утримання КОМУНАЛЬНИХ установ для тварин? отож...
Пропоную, Вікторія, разом вирішувати це питання, якщо це вам не байдуже... Чекаю на ваші ідеї і пропозиції.

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Терещенко   5142 дні тому   #  

"Артур Кочарян 2 дні 22 години тому
Але поки НІКОГо ще не знайшов. Де ще шукати?"
Перепрошую, а де шукали?
я навіть дала назву нашої орг-ції, у нас є офіційний сайт, окрім того, в Києві є ще 3-5 оф.сайтів захисників тварин.
Можна звичайно тут розводити руками, а можно дещо змінювати.

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5142 дні тому   #  

"Цитата" Я не розумію позицію тих людей, хто розмовляє і захищає “промови", а конкретні дії робити - не роблять.
я зрозуміла твою точку зору нажаль це є довга і кропітлива праця стукати у двері без відповіді.
Нажаль також що змінився уряд а управляти країною нікому і повір мені ні уряд Януковича ні інший уряд не вирішить такого питання, а поміж тім це є дуже важливе політичне питання яке потрібно порушувати і постійно доводити бюрократам у ВР, вам потрібен придставник який піднявюи цю проблему у ВР так щоб це виглядало як політичне і стратегічне питання, на приклад високоповажний гість приїхала до Київа а її вкусила собака і так як власника немає ця людина може вимагати від держави взиск 1000000, або приклад почістити місто до олімпіади щоб іноземни громодяни не бачіли що у країні бігаєть без притульні тварини цось на цуй зразок, потрібно довго і нудно звертати увагу на ці проблеми і ставити акцент на захист громодян і тварин у ділікатному тоні щоб не допустити знищення тварин, на привиликій жаль у ПР дімогоги і говорять те що сподобається а діла ніякого, бож робитимуть інше, я спробую зв'язатися з людми які можуть привернути увагу до ВР, подивимось що з цього вийде

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5142 дні тому   #  

У ВР мають винести це питання але на жаль воно є не перше важливе, щоб поставити і виділити бюджет на це, цім має займатися санепідеміологічні станції адже вони власне мають доглядати за ціми проблемами, не бійтеся звертатися вони не вбють тварин бо звашої команди має бути контроль, маєте запропонувати їм вакансію спостерігача який поки-що безкоштовно спостерігав за цим

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Шаганенко   5142 дні тому   #  

"Цитата" а де шукали?
я навіть дала назву нашої орг-ції, у нас є офіційний сайт, окрім того, в Києві є ще 3-5 оф.сайтів захисників тварин. Можна звичайно тут розводити руками, а можно дещо змінювати.
Сайт то є початок потрібно чекати і кошт, а особливо тоді як у країні хаотичні настрої і з владою бог знай-що знова владу ділять так від них допомоги мало, тож потрібні авторитетні люди з ВР, кошти і телебачення припустимо рекламний ролік; "Ой моя киця потрибує доглядачів на час відпустки " або жалібний ролік як люди пагано ставляться до тварин, потрібно грати на почуттяї або на симпатії адже так вони роблять у рекламах, тоді громодяни побачуть на власні очі і візьмутся допомогати але для цього потрібно офіційно діяти адже громодяни вже розчарованні, і також потрібно на вилицях розмовляти до людей і збирати їх кометнарі що до цього питання а також підписи з звернанням до ВР це велика і кропітка праця, але ц часом буде нагорода

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5142 дні тому   #  

?

  •   Пiдписатися на новi
Олег Листопад   5141 день тому   #  

Артуре, так ви визначтесь: ви хочете знайти тих, хто захищає людей від нападів собак? Таких організацій поки що немає. Той хто створить, отримає гарну нагоду проявити себе, ця ніша вільна, причому таку організацію може підтримати чимало різних людей, які мають і звязки і гроші. А якщо ви при цьому хочете ще й права тварин захищати, то це зовсім інше питання. Визначайтесь!

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5141 день тому   #  

Спасибо всем за комменты. Поговорили и разошлись. Для себя решение я принял. И не собирался и травить собак. У меня самого собака жила 13 лет и кот жил 5 лет. И животных я жалею. И жалко их.
Вот только люди... Как обычно. И нужно требовать от власти исполнения законов и решений. И деньги на стерилизацию пусть тратят по назначению. И милиция составляет акты за то, что домашние собаки гадят на детских площадках (и нетолько) и привлеекают хозяинов за нарушение Правил благоустройства города. Легче говорить.

  •   Пiдписатися на новi
Олег Листопад   5141 день тому   #  

А яке саме рішення ви ухвалили, Артуре? Бо було б з вашого боку не чесно ним не поділитися, адже ми свої думки на ваше прохання висловили

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Новіков   5141 день тому   #  

Конечно легче. С другой стороны, как, например, требовать исполнения? Оно надо, конечно. Только у нас куда ни глянь, какой-нибудь закон обязательно не выполняется. Всего и не вытребуешь: основной закон экономики - ресурсы ограничены (в данном случае временнЫе). Не то что меня бродячие собаки не волнуют - я и сам от них врямя от времени отбиваюсь. Но при соблюдении определенной осторожности ходить можно.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5140 днів тому   #  

http://podrobnosti.ua/accidents/2010/03/23/674104.html. Артуре, а Ви не один

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   4476 днів тому   #  

Безпритульні тварини породжують ряд проблем, які в українських реаліях важко подолати. Волонтерка ГУРТа відвідала Гостомельськй притулок для бездомних тварин і поспілкувалася з Асею Серпінською - головою Київського товариства захисту тварин, яка свого часу заклала свою квартиру в Києві, щоб на ці гроші купити покинутий корівник в смт. Гостомель і переобладнати його в притулок.
Як пані Ася та її організація долають проблеми бездомних тварин, читайте у завтрашьому випуску PRоГОну.

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   4475 днів тому   #  

Інтерв"ю з Асею Вільгельмівною вже на ГУРТі https://gurt.org.ua/news/recent/13195/

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4273 дні тому   #  

Артуре, Вас ще турбує проблема з безпритульними тваринами у місті Києві? Схоже, Ви не один https://gurt.org.ua/partnerships/15017/

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.