bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Чи потрібно святкувати День чоловіків?   

Мені пощастило поспілкуватись із цікавою людиною, координатором з гендерних питань Програми сприяння парламенту, Оленою Сусловою.
Це питання (святкування Дня чоловіків) у мене виникло після того, як я прочитав її виступ під час одного круглого столу. І обурився. Незважаючи на свої толерантні погляди до думок інших, я не витримав і роповів всі свої “фе” стосовно її думки, як експерта, у тому, що вводити День чоловіків НЕ ТРЕБА.
Як це не треба! Я був обурений. Всі кажемо про гендер, скільки розроблюються программ, всі впевнені, що гендер і права жінок є тотожними поняття, а про чоловіків ніхто і не згадує!
Після розмови я все рівно залишився при своїй думці - День чоловіків потрібен. Але приїхавши додому, поміркувавши у потягу та вдома, я змінив свою думку. Трохи змінив. Вводити свято чоловіків потрібно, але не зараз.
Що думаєте Ви?

Коментарі

Михайло Ізюмський   5317 днів тому   #  

Я вивчав у пані Суслової гендерний аналіз, як раз на PDP. Можу сказати, що вона змінила моє ставлення до даної проблематики, багато що завдяки їй вдалося зрозуміти.
Що стосується Дня чоловіків, я теж думаю, що зараз його вводити недоречно. Буде ще одне "мертве", чисто формальне свято.
Зайве казати, що у нас день чоловіків фактично відзначається двічі на рік - 6 грудня та 23 лютого.
А от День батька не завадив би.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5317 днів тому   #  

а от мені довелось чути цікаву думку: якщо зробити день якоїсь категорії платним, то ціна таких свят значно зросла б :), а кількість бажаючих святкувати - зменшилась :)))

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5317 днів тому   #  

У вас воно мертве, а в нас відгуло - еге-гей! :-) І чому тут немає смайликів? Я б зараз вставила смайлика - того, що язика показує. А то, бач - мертве.... Ну, вы, мужчины, даёте :-о А скоро тут можна буде фото вставляти? Я б розмістила відскановані газетні статті про наш День батька... Почитали б - потрібне воно чи ні...

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5317 днів тому   #  

Ну, прямо... :-( Сейчас хоть так попробую вместить немножко ):-(

Елена Запсельская, директор Центра социальных служб для семьи, детей и молодёжи: То, что возникла такая идея - проведение Дня отца, это очень замечательно. Я «за» - за возрождение семейных ценностей, за возвращение семейных традиций и конечно же за сознательное отцовство.

Татьяна Оробченко, начальник отдела по делам семи и молодёжи исполкома Комсомольского горсовета: Конечно, инициатива по поводу учреждения Дня отца очень важна! Ведь в наше время роль отца в основном свелась к выполнению всего двух функций – зарабатывания денег и наказания детей, если мать не справляется. При всём этом у обоих родителей права и обязанности – равные. Этот праздник позволил бы поднять престиж отца как воспитателя своего ребёнка. Отец должен быть для детей духовным примером, а не только источником материальных благ.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5317 днів тому   #  

Ирина Шошина, начальник отдела образования исполкома Комсомольского горсовета: К вопросу проведения Дня отца отношусь очень положительно. И было бы хорошо, если бы наши отцы прошлись в этот день по улицам города, чтобы все комсомольчане увидели, что у нас есть настоящие отцы-главы семейств - красивые, умные и сознательные. Хороших отцов нужно морально поддерживать.

Юрий Омельянец, главный специалист отдела образования исполкома Комсомольского горсовета: Да, такой день нужен и важен, в первую очередь, для пропаганды идей сознательного отцовства среди молодёжи.

Пётр Хохуля, главный специалист отдела образования исполкома Комсомольского горсовета: Считаю, что всё зависит от того, как мужчина сам себя поставит в семье, захочет ли он сам стать хорошим отцом и сумеет ли этого достичь. А потом уже важна и поддержка государства, общества. Тогда мужчина-отец сможет утвердится не только в своей семье, но и среди своих друзей, соседей, колег.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5317 днів тому   #  

Александра Грищенко, заведующая д/с «Золушка»:
Такой день нужен нам, потому что образ настоящего отца, суть этого понятия подрастеряны в обществе. Нужно поднимать авторитет отца и в семье, и в обществе.

Вера Усатенко, директор школы №6:
К идее празднования Дня отца отношусь очень положительно. Думаю, что это поспособствует тому, что отцы будут более серьёзно относиться к своим родительським обязаннностям.

Лидия Полобок, директор гимназии им. В.А.Нижниченко:
Такой день конечно же необходим. Статус отца нужно поднимать на должный уровень осознанного родительства. Ведь отец, так же и мать, отвечают не только за себя, но и за ребёнка, которого выпустили в этот мир.

Елена Васильченко, директор школы №2:
Учитывая вопрос гендерной политики, т.е. равенства между мужчинами и женщинами, считаю что мужчины Украины достойны такого праздника - Дня отца.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5317 днів тому   #  

Вынуждаете статью поместить. А она большая, на разворот была.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5317 днів тому   #  

Лілія, так я й казав, що потрібен ДЕНЬ БАТЬКА, бо такого свята немає!
А "днем чоловіка" вважають 6.12 і 23.02, третій "день чоловіка" буде "мертвим святом".
А про ваш День батька хотілося б почитати відгуки звичайних громадян: батьків, матусь, дітей, а не чиновників "гуманітарного блоку" вашого району.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5317 днів тому   #  

Ха! :-) То приїздіть наступного року :-) і не район у нас, до речі, а місто :-))

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5317 днів тому   #  

я не батько, мені не зрозуміти :))))

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5317 днів тому   #  

ПОКИ ЩО - не батько. Це виправляється із часом.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5317 днів тому   #  

Якщо я буду батьком, нормальним, то в мене не буде часу святкувати День батька :)))))

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5317 днів тому   #  

Як це? Свята - то невід'ємна частина сімейних традицій. Хіба погано, коли в цей день тато з дітьми сходить в гості до свого тата і привітає його, а потім прийдуть додому і усі разом (маму не забудьте) заберуться з ногами на великий диван і будуть розглядати старий шкільний або армійський фотоальбом, а дітлахи слухатимуть кумендні й повчальні історії з татового дитинства та ін.... А потім тато
вони всі разом підуть до кондитерської.... Будуть жартувати, хрумтіти горішками, тріскати тістечка і пити сік зі склянок із маленькими паперовими парасольками... Куди ж без парасольок у родині? ;-) Адже погода різна буває :-)

Погода в родині різна буває....
То сонечко світить, то дощ накарапає,
То блискавка блисне, то гром загримить,
То тиша, і - сонце знов через мить... :-)

  •   Пiдписатися на новi
Сергiй Ремiнний   5316 днів тому   #  

Св Валентин&8марта vs 23февраля&6декабря (уже не говорю про День Авиации и Дне ВДВ) = все честно и по совести - хорош женщин притеснять!

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5316 днів тому   #  

Угу, а тепер ще порахуйте % чоловіків (ну, хоча б до 30-річного віку), які мають відношення до 23 февраля & 6 декабря & День Авиации & День ВДВ :-)

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5316 днів тому   #  

І чому сприймається немов свято? Не дуже-то й весело :-(
http://www.health-medix.com/articles/misteztvo/2009-07-01/52-53.pdf

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Коваль    5316 днів тому   #  

На Закарпатті ми відсвяткували свято татусів, відзначився центр розвитку родини "Калейдоскоп" 12 вересня відбулось свято "Папа може все" http://www.kaleydoskop.org.ua/ на ї стоірнці все можна побачити

особисто ми з дочкою та дружиною перемогли у 2-х конкурсах

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5316 днів тому   #  

"Калейдоскоп"??? У них есть сайт??? Не знала, ой спасибо!!!
А Вас із дівчатками Вашими вітаємо з участю та ще й перемогою!

  •   Пiдписатися на новi
Сергiй Ремiнний   5315 днів тому   #  

Предлагаю следующий график мужских праздников:
1.День Воина - январь, 2.День Папы - февраль, 3) День Мужчины - март, 4) День Мальчиков - апрель, 5)День Защитника Отечества - май, 6) День Мужа - июнь, 7)День Мужского Секса - июль, 8)День Дедушки - август, 9)День Защитника Женщин - сентябрь, 10)День Сына - октябрь, 11)День Умных Мужчин - ноябрь,12)День Прадедушки - декабрь... Думаю, так нормально будет... :-)

  •   Пiдписатися на новi
Іван Кононенко   5315 днів тому   #  

Сергію, мені подобається :))) треба донести цю важливу інформацію до решти чоловіків! поки вони ще є :)) а так, між іншим, і традиції формуються...

  •   Пiдписатися на новi
Василь Полуйко   5315 днів тому   #  

Колись звернув увагу на те, що в "зеківському" шансоні домінує культ матері і практично відсутні пісні про батька. Очевидно це зумовлене тим, що у вихованні таких людей відсутнє батьківське начало. Батька або не було взагалі, або він не приймав участь у вихованні дитини. Звідси і ігнорування загальноприйнятих норм і правил поведінки. Нетрадиційна орієнтація хлопців в багатьох випадках також спричинена цим фактором.
Тепер уявіть собі дівчинку, яка не отримує батьківської любові. Як вона в майбутньому буде ставитись до чоловіків? Якщо говорити про крайнощі, отримаємо або екзальтовану феміністку або повію.
Має бути День Матері, День Батька, День Сім'ї як нагадування про те, що виховання дітей - це спільна відповідальність подружжя, а не когось одного.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5315 днів тому   #  

..."День Умных Мужчин"? А как же быть неумным? Они же тоже люди. Пане Василю, спасибі за ці Ваші роздуми. Гадаю, не будете заперечувати, якщо десь використаю, як цитату.

  •   Пiдписатися на новi
Сергiй Ремiнний   5314 днів тому   #  

Лилия, уверяю Вас - День Умных мужчин праздновать будут даже неумные! Вы не замечали, что День Защитника Отечества и День Армии больше всего празднуют как раз те, кто не служил? :-)
С тов.Полуйко согласен...

  •   Пiдписатися на новi
Роман Рєзнік   5314 днів тому   #  

Так Артут семінар був дійсно класний. Але мушу сказати що пані Олена Сусло ва є дійсно хороший фахівець з гендерних питань. Як я пригадую там ішлося про ДЕНЬ БАТЬКА, а день чоловіка не треба святкувати 1000%, але якщо ми говоримо про гендер то є ДЕНЬ МАТЕРІ то напевне по відношенню до татусів це "Дискримінація".))))

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.