bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Оцінка та менеджмент, орієнтований на результат   

Днями брав участь у міжнародній конференції в м.Батумі на тему “Управління, орієнтоване на результат, та оцінка”. Виступи деяких учасників змушують повернутися до аналізу ролі оцінки в практиці діяльності ОГС. Чи здатна оцінка:
а) реально забезпечити якість впровадження проектів?
б) сприяти досягненню кращих результатів діяльності?

Якщо прагнемо оцінювати та моніторити діяльність органів влади, то чи варто з такою ж рішучістю ОГС братися за оцінку власних програм.

Далі. Коли оцінюємо результати діяльності ОГС, то якими індикаторами варто послуговуватися? Що є справжнім результатом: кількість підготовлених на тренінгах активістів (правозахисників і т.д.) чи можливо кількість громадян, які врешті-решт отримали певні блага від проекту (інформацію, інструменти, механізми і т.д.)? Що є показником справжнього впливу ОГС?

Коментарі

Тимчук Тарас    4581 день тому   #  

Пане Володимире, був на іншому тренінгу, з фандрейзингу і там ми теж зачепили цю тему. Хороша тема для професійної дискусії :). Можна почати з того, хто і як вимірює свій вплив (такий собі обмін досвідом)

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Купрій   4580 днів тому   #  

Підтримую важливість дискусії. Чим виміряти вплив ОГС? Один із варіантів: це не піддається виміру :-)

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   4572 дні тому   #  

Согласна с тем, что очень важна оценка. А насчет критериев результативности - главное выбрать правильный. Например, многие ОГС оценивают мероприятие (семинар) по количеству участников, но почему -то не оценивается цель мероприятия. Ведь его же зачем-то проводят,мероприятие не ради самого мероприятия? Из той серии "как ВЫ лодку назовете...", какие критерии поставите - тот результат и получите.

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Сухобойченко   4572 дні тому   #  

І що робити з оцінкою результату проекту після закінчення проекту? Змінюються орієнтири у фінансуванні донорами і Статутні цілі організації залишаються десь там... Виміру піддається послідовність у діяльності, що надає можливість стати практично професійними

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4572 дні тому   #  

може простіше треба дивитись на речі :)
https://www.youtube.com/watch?v=nznMGX-QVoA&feature=related

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Сухобойченко   4572 дні тому   #  

Пане Тарас, Сергій Іванюк пропонує не вдаватися до аналізу ролі оцінки в практиці діяльності ОГС, коли річ стосується стосовно самої діяльності і життя ОГС. Та якщо погоджуватись, не відбудеться дискусія :-) А так дійсно - кожен погляд є правильним )

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Купрій   4565 днів тому   #  

Навіть людина періодично оцінює пройдений нею життєвий шлях :-)

  •   Пiдписатися на новi
Марина Kоняк   4563 дні тому   #  

Я бачу результат, коли "пересічні представники громад" зачепилися по справжньому (проект заради проекту не проходить)і продовжують спілкуватись за рамками проекту за відповідною тематикою після проекту - чого нажаль, не видно донору і деякі ГО припиняють спілкування з громадою = (проект закінчився...)це б'є по реноме всіх громадських гравців і сіє недовіру.
"Кумедний" приклад результату від моєї дочки: наслухалась, подивилась прямий ефір на ТБ про проблеми безпритульних тварин - назавтра я мала безпритульного маленького песика у себе в дома (живе у нас вже 1,5 року), новеньких носить і далі , поки не має притулку роздаємо по друзям.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.