bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Публічне звітування ОГС   

Триває оголошений ТЦК конкурс річних звітів ОГС. Одночасно у межах проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні розпочалася серія тренінгів для ОГС з питань підготовки та оприлюднення публічних звітів. Перший такий тренінг проходить в місті Дніпропетровськ. Цікаві спостереження. Учасники тренінгу досить жваво обговорюють такі питання: як річні звіти можуть забезпечити легітимність ОГС в суспільстві? чи є межа відкритості ОГС? чим суттєво відрізняється піублічне звітування від внутрішнього звітування в ОГС? Під час виконання вправи на аналіз існуючих звітів деяких ОГС учасники особливо прискіпливо оцінювали якість інформації про РЕЗУЛЬТАТИ діяльності організації, про фінанси ОГС. А взагалі які мають бути стандарти такого звітування, враховуючи реалії української дійсності?

Коментарі

Богдан Маслич   4299 днів тому   #  

Стандартизувати потрібно тільки сфери "масового виробництва та споживання", аби захистити споживача від неякісного продукту. Оскільки практика звітування все ще є рідкісним явищем для українського третього сектора (передусім через відсутність реального запиту/потреби у потенційних споживачів), той немає що стандартизувати. кожен публічний звіт, що з'явився, це майже витвір мистецтва, можна сказати шедевр ;) а хіба можна стандартизувати шедеври... як на мене, потрібно перш за все виховувати споживачів, зокрема головного на сьогодні - донорів. однакове ставлення при розподілі грантів до тих, хто звітується, і тих, хто ні, демотивує творців шедеврів. для чого напружуватись, якщо це насправді нікому не треба, хіба податковій... :)

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Купрій   4125 днів тому   #  

Річний звіт- це стандарт. Він може, це правда, бути шедевральним. Але як і будь-який шедевр він створюється завдяки знанням техніки. Теж саме питання "Моцарт і Сальєрі". Не знаєш нот - навряд чи музику напишеш :-)

  •   Пiдписатися на новi
Олексій Кляшторний   4125 днів тому   #  

"Cерія тренінгів для ОГС з питань підготовки та оприлюднення публічних звітів" - це щось цікавеньке. Можна "більше подробиць"? ;-)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.