bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Про створення Громадської дорадчої ради по співробітництву с донорськими організаціями   

У своєму блозі Сергій Сухобойченко справедливо підняв актуальну тему стресових ситуацій, з якими доводиться мати справу громадським активістам після отримання відмов на фінансування конкурсних заявок від донорських інституцій. Наприклад, наша команда готувала цілий місяць проект на конкурс, що було об’явлено одним з відомих Донорів (спеціально не указую, щоб нікого ненавмисно не образити) для кримських ОГС. Усе було зроблено, що називається на совість, детально розписану проектну заявку на кількох десятках аркушів з необхідними додатками, листами рекомендаціями від органів влади, НДО та ЗМІ було направлено на адресу Донора. Однак получивши знеособлену відповідь на ім’я «Шановні колеги» і далі стандартні слова відмови, уся наша команда дійсно опинилася у стресовій ситуації. Ми поважаємо й дуже вдячні усім Донорським структурам та їх конкурсним комісіям, але ось зараз у нас родилася ідея запропонувати колегам ініціативу по створенню Громадської дорадчої ради по співробітництву с донорськими організаціями. Туди можна було б включити усіх бажаючих активістів та лідерів ОГС, що співпрацюють с ГУРТом, Громадським простором та іншими ресурсами Третього сектору. Та щоб ця дійсно Громадська рада мала можливість співпрацювати з донорами саме у процесі оцінки конкурсних заявок у вік Інтернету це не важко. І кожний член Ради міг би оцінувати проект по десятибальній системі. Ті проекти, що набирали б більшу кількість балів становилися б переможцями. Мабуть тоді ніхто не сумнівався б у прозорості та об’єктивності результатів.

Коментарі

Лісова Тетяна   4753 дні тому   #  

МОЛОДЦІ що ви так придумали, дуже дуже гарна ідея, я за і готова прийняти участь в цьому так як явлюсь автором і керівником багатьох проектів, що подавалися до донарів, - Лісова Тетяна - голова наукової ради Кіровоградського обласного осередку Всеукраїнської екологічної ліги, моя електронка для звязку - [email protected]

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Хомутов   4753 дні тому   #  

Дякую, пані Тетяно! Ось тут нам і треба обсудити цю ініціативу, та якщо буде підтримка від інших ОГС сформулювати колективні листи з цією пропозицією до донорських інституцій.

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Шамков   4753 дні тому   #  

Пане Віталій.
Якщо я не помиляюся, кожна донорська установа має свої дорадчі органи (та своїх незалежних експертів), які і дають такі поради донорам.
Тому і такі результати.

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Хомутов   4753 дні тому   #  

Так, це лише пропозиція, але чому не спробувати поміняти формат? Час змінюється й змінюються потреби та обставини.

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Бондаренко   4753 дні тому   #  

Згоден з пані Тетяною та авторами ідеї. Згоден співпрацювати-голова профспілки працюючих інвалідів м.Харків.Моя адреса:
[email protected] Бондаренко Юрій

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Хомутов   4753 дні тому   #  

Добре, пане Юрію! Якщо ми будемо виходити на донорські інституції з колективним листом, то можливе є сенс звернутися ще з пропозицією практикувати проведення двоступінчатої процедури конкурсного відбору. Наприклад, якщо ідея добра і проектна заявка проходить до другого фінального туру, то тільки тоді вимагати детальний опис, додатки та рекомендації.

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Савчук   4753 дні тому   #  

З огляду на сам процес формування громадських рад та регламентуючі цей процес нормативні документи - об'єднання не є раціональним.
На мою думку варто:
1. Дочекатись змін до Постанови КМУ від 3 листопада 2010 р. N 996.
2. Вихід у такій ситуації можливо знайти у розумному партнерстві декількох організацій - що вітається будь-яким донором.
3. У тих регіонах де відсутні дієві Ресурсні центри - створювати їх кількома досвідченими організаціями - отримувачами грантової підтримки.
4. Лобіювати прийняття місцевими органами влади прозорого механізму експертної оцінки (за участю НУО) необхідних конкретному регіону соціальних проектів - т.т. створювати та вдосконалювати механізм соціального замовлення. У цьому випадку листи підтримки від органів влади будуть відповідальним документом, на який зважають донори.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4753 дні тому   #  

Моя дружина декілька місяців тому відкрила магазин жіночих сумок. Була підібрана торговельна площа в самому центрі міста, з високою "проходимістю" потенційних покупців, проведено маркетингове дослідження ринку та підібрано відповідний асортимент товарів, розроблено та впроваджено рекламну кампанію. В результаті отримали надзвичайно високу відвідуваність потенційними покупцями торговельної точки (на яку навіть не сподівалися), але жалюгідну кількість покупок. Намагалися проводити акції, корегували асортимент, вдавалися до інших прийомів - відвідуваність збільшувалась, а продажі так і не зросли. В результаті через економічну збитковість та нерозуміння причин низьких продажів точку довелося закрити.
Чому б нам не об'єднатися з іншими продавцями таких самих товарів у раду, яка б контролювала аргументацію у виборі товарів покупцями, оцінювала б замість покупця той чи інший товар по десятибальній системі? А то що ж це виходить: ми тут стараємось-стараємось, а вони хочу купую, хочу не купую. і навіть не потрудяться у книзі скарг та пропозицій аргументовано викласти причину небажання купувати у нас сумки!
Це, звичайно, жарт (хоча історія й реальна), але в кожному жарті...
:)))

  •   Пiдписатися на новi
Наталя Кулініч   4752 дні тому   #  

Шановні добродії , а чи не простіше нам , громадським діячам , обєднати зусилля та ширше розгорнути діяльність по створенню Фондів Громад де донорами можуть стати будь хто в тому числі нехай Посольства вливають свої кошти. Вони збирають наші детальні пропозиції стосовно вирішення наших проблем , але не грантують їх , а тільки здійснюють свої маркетингові розслідування стану готовності громади до якихось дій.

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Хомутов   4752 дні тому   #  

Прекрасна пропозиція. Наша команда вже працює над цім у нашому регіоні. Так що цілком погоджуюсь!

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4749 днів тому   #  

Подібна пропозиція була озвучена на 1 регіональному форумі соціальних інвестицій про створення ради... присутнім донорам це не сподобалось. Мають маю відповідь, записану на диктофон. А на якій підставі будуть відбирати ІГС до такої ради?! ... і багато іншого...

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Хомутов   4749 днів тому   #  

Ясно, пані Анно, стара поговірка не старіє, хто платить, той й музику заказує.

  •   Пiдписатися на новi
Наталя Кулініч   4748 днів тому   #  

А стосовно якої ради йде мова?

Шановні добродії тим кому не сподобається вливати кошти на соціальні проекти , які громада буде реалізовувати , не має дороги з громадою і нехай самі в своїх коштах купаються. Громада пробуджується і мал помалу доходить до розуміння, що тільки власними зусиллями , власними коштами та власними руками будемо себе спасати і тим самим сформуємо іншу систему управління в країні. А вони нехай тоді залишаються з коштами наодинці.

  •   Пiдписатися на новi
Юрій Новіков   4747 днів тому   #  

Хто його зна, Віталію, чи стане в нас сил і часу на ці речі. На один конкурс може приходити до кількох сотень заявок. А якщо таких конкурсів одночасно проходить, скажімо, десять? Думаю, тоді на написання у нас часу вже не буде - будемо тілько оцінювати. Може й виконувати проекту не буде коли. Прикольно, коли всі оцінюють всіх, але, чесно кажучи, я не дуже уявляю, як чисто технічно це зробити. І ви там не дуже переймайтеся щодо відмов - коли конкурс 1:20, то ясно, що всі не отримають. Думаю, що тут нічого особистого. :-)

  •   Пiдписатися на новi
Віталій Хомутов   4747 днів тому   #  

Так, Юрію, ми також про це подумали.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.