bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

«Дитяча лікарня майбутнього» в майбутньому ?    

Переможець «Телетріумфу» (кращий репортер країни) Наталя Соколенко у своєму матеріалі на «Телекритиці» «На захист Людмили Янукович» порушила важливу проблему - безвідповідальності першої леді перед громадянани.
Скільки дітей можна було б уже врятувати, якби в Україні вчасно було створено лікувальний заклад світового рівня… Але благодійність в Україні має свої особливості. Вона безконтрольна. Спершу нас закликають надіслати смс на номер і у такий спосіб скромно долучитися до благородної справи, яку піарять на всіх каналах. А потім… ми дозволяємо мільйонам гривень десь «зависнути»… Не вірю в жодні виправдання… Бо якщо людина чогось хоче досягти, то шукає можливості… (тим паче якщо це дружина Президента), а коли ні – то перешкоди…
Перша леді Катерина Ющенко скоро зникне із політичної арени разом із невиконаними обіцянками. Для громадськості – це черговий урок.
Скоро у нас буде нова перша леді! Перевіримо як ми засвоїли урок!
p.s! Завдяки репортажу на СТБ 8 лютого 2010 року про невиплати нагород музейчикам з’явилась надія, що МБФ «Україна 3000» хоч це зобов’язання виконає. Наталя Соколенко обіцяла це перевірити в кінці лютого.

http://blogs.telekritika.ua/?id=1247&
На захист Людмили Янукович
Наталія Соколенко, 11.02.2010:15.42.00
Як і мільйони українців, я була шокована записом усим відомого виступу Людмили Янукович 2004 року. І при слушній нагоді полюбляла порівняти її та дружину помаранчевого кандидата.
Ото, здавалося, буде справжня перша леді. Гарна, вихована, освічена, зі зв»язками у світі й шануванням українських традицій. Мені ввижалася, яке вишукане товариство утвориться навколо першої леді пані Катерини. Прикро, але все це пішло на ширму, на вивіску… Реальний результат діяльности громадянки Чумаченко: авантюра під назвою «Дитяча лікарня майбутнього».
Нагадаю, спершу перша леді, коли почала збирати гроші, обіцяла, що 2009 року в тій лікарні вже будуть рятувати українських дітей від важких хвороб. Коли цього не сталося, були пояснення, скільки негідників-посадовців заважали першій леді реалізовувати її шляхетний проєкт. Потім сам проєкт змінили - збільшили площу лікарні втричі, не маючи при тому досить грошей на реалізацію першого - скромнішого проєкту. Влітку 2009 перед кореспондентами кількох десятків ЗМІ пані Катерина пообіцяла - за півроку - взимку 2010 буде завершено нульовий цикл (фундамент) Дитячої лікарні майбутнього. Нема слів, щоб передати мій розпач, коли зранку після першого туру виборів я поїхала на будмайданчик Лікарні! Нема там і близько нульового циклу.
А минулого тижня мені розповіли дивну історію про грошовий обіг в иншому шляхетному проєкті поки що першої леді - «Центру підтримки й розвитку музейної справи України», що входить до структури благодійного фонду дружини президента «Україна-3000» . Ця організація ще в травні минулого року «нагородила» кращих музейників України за творчі й наукові досягнення. Премійовані музейники приїхали до столиці на урочисте нагородження в Софії Київській…Що сказати…Ніби з обкладинки роману Достоєвського «Бєдниє люді»…Так от, вони досі цієї премії копійчаної - від однієї тисячі до двадцяти п’яти тисяч гривень не отримали - на пам’ять лишилися яскраві планшети із надписом суми премії…Сумно й гидко!
До Людмили Янукович певний час я, як і багато хто, кому довелося бачити відомий запис, ставилася з презирством. Аж поки моя подруга (телевізійниця) не побувала в гостях у цієї жінки. Враження подруги: Людмила Янукович - дуже гостинна, людяна, дуже набожна, релігійна жінка. Вона обдарувала всю телегрупу якимись рушниками й іконами. Я оминаю тут розповідь про те, як з нею спілкувався її чоловік…Одним словом, в цієї доброї, простої жінки нелегке життя. Тому, колеги-журналісти, закликаю всих вас не робити її життя ще важчим. Готуючи матеріяли до інавгурації і т. п., ліпше не згадуйте той мітинг, не стебіться з того, що виглядає вона не так, як мусила б виглядати перша леді, не чіпайте її!
Чіпайте її чоловіка. Зрештою, це ж не вона двічі сиділа у в’язниці, не вона робила всі ті речі, через які 60 відсотків українців не хочуть бачити Януковича президентом.

Коментарі

Микола Замковой   5180 днів тому   #  

Місіс Кенеді та дружина Хрущова (в центрі). Нічого не нагадує?
http://i.piccy.info/i4/08/c2/60a4630c72ed4c9995d095201436.png

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5180 днів тому   #  

Чомусь мені згадався фільм "День радіо", коли там вигадали сюжет про тонучий корабель з 100 рідкісних тварин. А потім мудрі люди почали розсилати смс з закликом:"Відправ смс на захист рідкісних тварин"... Щось схоже з першою частиною тексту.
Можливо, нам треба вчитися оцінювати людей не за іх слова і обіцянки? А оцінювати конкретні кроки і дії? Доречі, на паркані теж багато чого пишуть, але все одно він залишається парканом і виконує свою функцію.
Так, зовнішній вигляд має велике значення, але найголовніше, щоб людина була хорошою. А зовнішній вигляд - повірте, скоро ми будемо любуватися першою леді.

  •   Пiдписатися на новi
Ганна Гопко    5177 днів тому   #  

Ось гарний матеріал Аліни Севастюк про благодійність.. і Гаїті
http://pr-liga.org.ua/2010/01/25/hope_for_haiti_-now_concert/

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5176 днів тому   #  

на мою думку, коли дружина або будь-який родич посадової особи є керівником або "лоббістом" благодійного фонду чи акції - це є прояв коррупції.

  •   Пiдписатися на новi
Ганна Гопко    5176 днів тому   #  

Михайло, дякую за коментар! Повністю з Вами згодна, особливо в Україні, де в основному фонди створюють з метою підзаробітку, відмивання іміджу, піару.....

  •   Пiдписатися на новi
Швед Оксана   5168 днів тому   #  

Власне аби перших леді вимірювали по дійсних благодійних справах, а не їхніх дизайнерах та зовнішньому вигляді, то багато з нинішніх "ікон стилю" типу К. Бруні та М. Обами в першій десятці б не було. В мене завжди викликає повагу те, скільки люди прожили в шлюбі і як вони виховали дітей, а не те, хто у порівнянні з ким візуально виглядає. Маю надію, що пані Людмила з огляду на її скромність і сімейність буде більше уваги приділяти соціальних питанням та створенню сприятливих умов для розвитку сім'ї, дітей, а не відвідинам "Снезонів моди" в різних сумнівних тусівок.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.