bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Хочу поділитися побаченим у сусідній Польщі   

Прочитавши сьогодні черговий конфліктний напів-закон… який вирішує одну сторону медалі…а точніше створює більше конфлікних ситуацій на місцях http://minprom.ua/news/28570.html

Для початку наведу історичний факт: 1953 р. ЦК КПРС робить горілку по 1руб 50 коп.. Всесвітня Організація Охорони Здоров'я, у тому ж 1953 – визнає «алкоголізм – хворобою. Хворобою яка прогресує». Влади європейських країн звернувши увагу на цю проблему приймають низку документів. – Намагаються зарадити собі у цій проблемі, допомогти своїм громадянам.

Повернімося до Польщі
Що до алкоголізму так державні політика Польщі почала будувати свою позицію ще у 1982 році. А саме, 26 листопада прийнято Закон «Про виховання у тверезості та запобігання алкоголізму». З поправками у 2002 та 2007 рр.
Згідно цьому основному документу у кожній області Польщі є окремий реабілітаційний осередок, який фінансується з Міністерства охорони Здоров'я РП. – ось вам моє бачення відставання у розвитку, євроінтеграції, культури та менталітету…

В Україні є приватні осередки так це за дуже великі гроші. Простий пиячок - українець туди не потрапить…
І як результат ми країна третього світу… це можуть відчути на собі усі, хто отримував візу у будь-яку країну Європи та їздив за кордон на 5-10 днів. Я деколи заперечую це твердження – але опинившись перед Польським консульством, для отримання візи – я розумію, що це власне так…

Перебуваючи у Польщі я мав змогу познайомитися із Спільнотою родини та друзів алкоголіків; Дорослі Діти Алкоголіків; Анонімні Азартні гравці; Анонімні Наркомани; а також надзвичайно цікава спільнота Августинів Анонімні Узалежнені від сексу та хворобливої любові; Анонімні переїдали. (навіть складно перекласти на перший погляд дивні назви, так само складно уявити собі, що воно таке? Про що там може йтися?). - Це групи Самодопомоги, де люди вчасть радити собі зі своїми вадами характеру, долати самотність, страхи та образи, спілкуватися з оточуючим їх світом, віднайти свої позитивні якості та зацікавлення. Як наслідок культура спілкування, толерантність, розуміння “іншості інших”, зменшення злочинності, профілактика підліткового алкоголізму, бідності, безпритульності, зменшення розповсюдження туберкульозу та гепатитів. (цей ряд можна продовжити) типу: “за день у Донецьку ГАІ затримали 20 водіїв маршрутних таксі у нетверезому стані…” або “п’яний мери на мерседесі збив на переході” і т.д.
Чорноти вистарчає у буденному житті, і замість позитиву та пошуку виходу або вирішення якоїсь проблеми, - ЗМІ додатково пресує людей чорнухою…

Про осередки для узалежнених:
Щодо зацікавлення дбати про своїх громадян, то для прикладу у Польщі кожна область! Наголошую Кожна! – має реабілітаційний центр для алкозалежних!!! Крім того у кожній області постійно проводяться освітні заходи щодо узалежнення від алкоголю для працівників міліції, судових виконавців, шкільних психологів. Скажіть мені будь-ласка в Україні у якому вузі висвітлюють дану тему? У якому вузі готують консультантів з питань узалежнення?

Географічно найближчий до України, осередок для ресоціалізації алкозалежних, знаходиться у Підкарпатському воєводстві на 56 ліжок.(місто Стальова Воля, маленьке містечко на 70 тис. населення) Фінансується напряму з Міністерства охорони здоров'я та Міністерства Освіти, а також у фінансування приймають місцеве самоврядування.
Для наркозалежних у Польщі працюють інші реабілітаційні центри, знані як МОНАР, яких у Польщі більше 119 стаціонарних осередків різного типу. Фінансуються державою подібне до осередків для алкозалежних.
Роботодавець, який цінує свого працівника, замість звільняти з роботи за вживання алкоголю - може відправити його на лікарняний у реабілітаційний осередок, за державний кошт.
Чому держава виділяє великі кошти на такі осередки ? ? ?

Отже: з того ж 1953 року європейські країни починали розвиватися та тверезіти а СРСР (ми там були) – спиватися… та _________________________________- (ось тут добавте Ваше думку, твердження, бачення)

Коментарі

Лілія Дмитренко   5298 днів тому   #  

Після "спиватися", здається, далі вже нічого немає....

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5298 днів тому   #  

http://for-ua.com/incident/2009/10/24/052337.html
І такі "красені" - не тільки у Вінниці... практично у кожному місті України.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5298 днів тому   #  

Швеція цей період досить цікаво пройшла. Питання - чи є у нас 150 років для цього?

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5298 днів тому   #  

так-с, наверно нужно заходить с другой стороны. Иначе этот портал начинает превращаться в недовольное бурчание и как следствие проведение бесполезных акций и выпуск никому ненужной литературы.... Есть такое понятие "причино-следственная" связь. В итоге подавляющее большинство НГО борется с следствиями, и очень мало кто смотрит в причины, то есть в истоки самой проблемы.
По сути бороться с следствиями довольно безуспешно, пока мы вместе не осмыслим, что именно приводит к пьянству и табакокурению, к самим этим истокам и попытаемся начать работу оттуда, ничего у нас по сути не выйдет..... Так вот, теперь вопрос - какова причина истоков пьянства и табакокурения у нас в стране???

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5298 днів тому   #  

она лежит в идеологии, доставшейся в наследство (типа "так все же пьют", "какой же Нов.год без шампанского", "сколько водки не бери, а всё равно бежать придётся" и т.д. и т.п.)

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5298 днів тому   #  

как вариант, но слишком обобщено... есть реальные варианты?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5297 днів тому   #  

Шановний Егор.
Я мав змогу бути присутнім на багатьох різноманітних конхференціях. Слухати доповіді професорів та супер спеціалістів з різних країн світу... але нажаль, ніхто не придумав цілительної таблетки.
Практично кілька разів у році відбуваються європейські та світові конференції та форуми і, знову ж таки на жаль, - Ніхто не довів жодної теорії ! Все на рівні припущень та відокремлених або узагальнених тверджень. 20-22 листопада, сподіваюся ми зустрінемося у Києві і я зможу представити матеріал який використовується у видужанні "наслідків".
Можливо "хтось" представить джерело алкоголізму, - із зацікавленістю ознайомлюся.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5297 днів тому   #  

здається, в останній серії Хауса, прозвучала думка, що 20% популяції - так чи інакше - наркомани від чого завгодно: цигарки, алкоголь, шоколад, гроші, гра... цілком, можливо, алкоголізм якимось чином корелюється з дитячим періодом. будь яка залежність - це всього навсього втеча від викликів. не зміг колись подолати виклик, обійшов його шляхом подразнення нейронної системи (через алкоголь, шоколад, цигарки) і так продовжується ціле життя. хто зна. я не спеціаліст. всього навсього - мої спостереження :)

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5297 днів тому   #  

всего-навсего 20%??????

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Свєнтицький   5297 днів тому   #  

Варто згадати, що Польща - найбільш віруюча країна Європи. Тому їх медіа та методи протидії соціальним проблемам відрізняються від "наших".

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5297 днів тому   #  

Згадала зараз, як була в Чернівцях... Там у місті, а особливо на шляхах за містом стоять сітілайти і білборди із заповідями Господніми, з цитатами ОТЧЕНАШа

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5263 дні тому   #  

Тарасу Кушніру. Скажіть будь ласка, а в маленьких містах групи АА та інші (для дітей, родичів) успішно діють? Просто у нас, наприклад, місто невеличке, всі одне одного знають. Чомусь думається, що принцип анонімності зібрань у нас не є можливий. Чи це не так? Куди, наприклад, можете порекомендувати звернутися за досвідом? (міста приблизно до 40-50 тис. населення).

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5262 дні тому   #  

Пані Лідія. Дякую за запитання. Дійсно навіть у польщі у маленьких містечках були проблеми з анонімністю. Але поляки вийшли з цієї ситуації досить просто та оригінально.

Погоджуюся з думкою «що Польща віруюча країна» Як мені неодноразово наголошували, що Папа Римський Іван Павел ІІ у своїх виступах висловлював твердження «що програма Анонімних Алкоголіків – це один з найкращих винаходів 20-століття». У Польщі, кілька відомих людей, у тому числі священник, відомий публіцист, кілька артистів естради – у своїх публічних виступах неодноразово публічно свідчили про колишні свої проблеми з алкоголем та не проминули можливості кілька разів це підтвердити. Це створило досить сильний позитивний імідж АА в громаді. Багато виздоровлюючих алкоголіків перестають встидатися своєї проблеми.

Алкоголізм порівнюють із цукровим діабетом.

Продовження далі

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5262 дні тому   #  

З молоддю є приблизно така картина (кожний район має свої відмінності) - містечко Варка, 60 км. від Варшави. 12000 населення. Здається у них 7 костелів і при кожному костелі є так звані «Світлиці» - іншими словами це гуртки поза-шкільного виховання. І як правило кожен поважаючий себе костел працює у шести основних напрямках: (катехитичний; для неповносправних; культурний (хор, інструментальні колектики); краєзнавчий; художньої творчості; спортивний. Часто це служить під загальною шильдом «Харцежи» (аналог в Україні Пласт) де попри військово патріотичний вишкіл існують малі групи психологічного зросту (наприклад я бачив дослівно «Клуб проведення вільного часу».).

З усіма цими гуртками, у якості вихователя, час від часу працює психологи та соціальні працівники (за кошти муніципалітету) які цікавляться розвитком та становленням молоді, їх проблемами та в індивідуальних розмовах пропонують участь у так званих малих групах психологічного зросту.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5262 дні тому   #  


У малих містах є так звані Клуби Абстинента. Клуб (оренда та комунальні послуги) утримується за рахунок муніципалітету. У деяких випадках фінансується на пряму з Міністерства Охорони Здоров'я. Як правило у таких Клубах є дуже багато різноманітної діяльності в тому числі і групи АА. У місті Варка є Один Клуб та три групи АА.

Р.С.: Намагаючись описати дану ситуацію у мене зародилася ідея: Написати проект «обміну досвідом Україна – Польща - освіта з питань узалежнення». Було б для кого? Я маю наувазі безпосередніх активістів з малих міст України, - які б потім втілювали отриману інформацію у себе?... - а можливо це зробити для журналістів?

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5262 дні тому   #  

А що, коли для міні-груп з таких міст: гром.активіст+представник місцевої влади+журналіст? Так ефективніше буде, і скоріше можна буде отримати результат. Як на Ваш погляд?
А де почитати про Клуби Абстинента? Щось я з ходу не знайшла...

  •   Пiдписатися на новi
Леся Олієвська   5260 днів тому   #  

Міста, а села... З власного досвіду знаю, повна катастрофа, і віра не допомагає, бо вірять не у Бога, а у звичаї, традиції. Вони у свою чергу супроводжуються алкоголем і благословляються священником, який на цьому заробляє. Коли приїзджають люди інших потестантських течій, то священник наказує у церкві не йти і не слухати, і сам при цьому дає хабарі представникам сільської ради, щоб контролювали і все доповідали. А те, що у селі діє кілька всім відомих "точок" його не хвилює. А коли у сусідньому селі хотіли зробити центр для алкозалежних, то і влада і громада стала на диби.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5260 днів тому   #  

... на превеликий жаль так є у більшості сільської місцевості... На сьогодні співпрацюючи над створенням реабілітаційного центру для алкозалежних - власне у повній "конспірації". Томущо "освіта" у чиновників, священників, та й взагалі у громаді - дуже зацькована соціалістичними (читай горбачовськими) міфами. Які надто твердо вкорінені у побуті.

Незважаючи на безробіття, люди п'ють більше, ніж пили...
Знають, що керівництво не вижене їх з роботи, змилосердиться, мовляв, де ж вони знайдуть іншу роботу. Пияцтва більше, як за соціалізму. П'ють всюди: за станком, (якщо ще є?) на території — де вдасться. Часом здається, що це якийсь саботаж. Ніхто не піклується про те, щоб був порядок. (...)
Згадують про дисципліну хіба вже тоді, коли трапиться комусь прогуляти 7-9 днів. Загрожує неприємність, якщо спіймає на гарячому хтось з керівництва. Найгірше те, що немає різниці між п'яницями і тими, хто не п'є. Мають однакову заробітну платню».

«Якщо з робітником, який напідпитку, скоїться нещасний випадок, то він під тиском керівника свідчить, що випадок стався вдома. Інакше стане відомим, що працівник був п'яним на очах у шефа. Така зформувалася “традиція”…

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5260 днів тому   #  

АЛКОГОЛЬ В УСТАНОВАХ

П'ють майже всі, більше половини — зловживають, а значна частина їх є справжніми алкоголіками. Алкоголь можна дістати і на території установи. Його мають як працівники фізичної, так і розумової праці, чоловіки і жінки.

Ось звичаї, які сприяють питтю, просто таки змушують пити: - «прописка» — треба пропити першу зарплату з майстром або керівником та найближчими співпрацівниками;
- призвичаювання до алкоголю новачків (наставник одночасно вчить і професії, і питтю; кожна група практикантів після закінчення навчання п'є з інструктором);
- на всі екскурсії, які організовує установа, беруться ящики з пивом;
- не можна залагодити жодної справи з майстром (наприклад, відпустки, позики грошей в касі) без півлітри, а частину позики треба пропити з тими, хто допоміг її отримати;
- відбуваються спортивні змагання на бочку пива між установами, відділами;
- з майстром або керівником узгоджуються нагороди або гроші з фонду управління, які заздалегідь призначаються на випивку;
- вдячні пацієнти приносять алкоголь лікарям.
(продовження слідує)

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5260 днів тому   #  

(ось воно - продовження)

- Фальшиве братерство; коли бригада йде пити, ніхто не має права відмовитись.
- Вважається, що пиво — це не алкоголь; починається з пива після роботи, а потім вже неможливо зупинитись.
- В одній установі часто працюють цілі родини, які разом утверджують себе в пияцтві, наприклад, батько впливає на сина.
- Керівництво, ще теж добряче попиває, прикриває тих, хто п'є, влаштовуючи їм відробку прогулів (наприклад, працівник залишається на 2-3 години довше, на другу зміну, і йому зараховують прогуляний день), «вихідні в кредит», передчасні відпустки.
- Керівництво закриває очі на пияцтво підлеглих, бо не має вибору: «Де я знайду іншого працівника?» І мусить задовольнятися такими працівниками, яких має.
- Служба здоров'я підприємства видає листки непрацездатності в разі прогулів, пов'язаних з вживанням алкоголю. За пляшку «пристойного» напою також можна влаштувати собі «лікарняний».

Ані керівництво, ані міністерство охорони здоров'я не виказують ніякої зацікавленості в тверезості працівників.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5260 днів тому   #  

Тарасу Кушніру (дубль 2): А що, коли для міні-груп з таких міст: гром.активіст+представник місцевої влади+журналіст? Так ефективніше буде, і скоріше можна буде отримати результат. Як на Ваш погляд? А де почитати про Клуби Абстинента? Щось я з ходу не знайшла…

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5260 днів тому   #  

Ще стосовно пиття на підприємствах. Є й гарні приклади. У нас є велике підприємство (гірничо-збагачувальний комбінат), де теж раніше було так, як Ви пишете. Та вже кілька років, як багато чого змінилося. Дуже багато. Наведу приклад, за яким все одразу стане зрозумілим. У дні народження раніше кожний приносив "банку" і закуску. Зараз носять... торти! Уявляєте??? Уявляєте чоловіків в спецівках, просякнутих мастилом, у кирзових чоботах з онучами, які сидять в "бытовке" і їдять торт, запиваючи ситром? Ще й самі вибирають в магазинах, щоб був великий, смачні, щоб без консервантів та ін. Я теж погано уявляла це собі, допоки чоловік і син не почали теж носити туди торти. Політика керівництва на підприємстві багато важить: за появу нетверезим на робочому місці - звільнення, за пиття на роботі - звільнення, за те, що у сумці чи пакеті пляшки зі спиртним - звільнення (охорона перевіряє вибірково прямо в автобусах, що везуть людей на комбінат) та ін. Багато було звільнено.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5260 днів тому   #  

пані Лідія
Перепрошую що одразу не відповів. Я погоджуюся з Вами на рахунок міні-груп для реалізації проекту.

Українською в неті є тільки про Самодопомогу, на чому і базується Клубна діяльність. http://samodopomoga.org.ua/
У Львові стартував Клуб "Рубікон" - але веб сторінки у них ще нема.
На жаль в українсько - російсомовному варіанті інформації практично нема. Свого часу я мав можливість співпрацювати з Klub Krzewienia Abstynencji i Trzeźwości "ODNOWA" - але їх сторінка сьогодні? чомусь не відкривається.
Ось як виглядає веб-сторінка першого, який мені відкрився Родинний Клуб Абстинента http://www.gostynin.pl/side.php?id=100 - можливо у Вас "хтось" знає польську мову. Але і без знання мови можна зрозуміти що відбувся все-польський футбольний турнір! участь приймали реабілітаційні осередки (бездомні, алкозалежні, нарко-залежні), та Клуби Абстинента !

Власне можливо це і буде одним із завдань запланованого проекту - висвітлення діяльності Клубної роботи.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5258 днів тому   #  

Ярославу
... У бувшому срср, та й зараз є багато філософів - які власне шукають "ген пияцтва". І кожен називає якусь причину, та ще й нмагається її обгрунтувати. Я зустрічався з представниками тверезої країни. Хочу сказати, що усі описані методи є хороші. Але найкращі ті, що допомагають...
Oсобисто я, маю більше довіри до програми, яка допомагає (станом на 01.2009р. ~ 2,5 млн. людей у всьому світі) і мені більше імпонує результат який я бачу у людей до і після застосування програми "12 Кроків" www.aa.lviv.ua - Програма має практичне застосування у 140 країнах світу.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5258 днів тому   #  

Це як головний біль в "умовно" здорової людини.
Є люди, яким, щоб вгамувати біль вистарчає пів таблетки анальгіну! Є люди які для вгамування болю вживають дві таблетки анальгіну, дехто переходить на цитрамон і т.д. скільки людей стільки варіантів, часом подібні. Ідеального штаму для всіх - не існує!

А програма АА, є багатогранною, я практично кожного дня спілкуюся з різними категоріями людей (алкоголь, наркотики, секс, спів-узалежнені) - і як я бачу, (суто моє спостереження) Програма АА - є універсальна. Недарма її адаптували для виздоровлення у 60 видів узалежнень, які існують у різних країнах світу.

У Програмі "12 Кроків" - нема мови про "клієнтів" - а є пропозиція:
У 5 розділі, виздоровлюючі алкоголіки пишуть :
"Ми рідко спостерігали занепад людини, яка б точно йшла нашим шляхом та потерпіла невдачу. Якщо й трапляються такі, то це люди, які не хотіли, або не могли, приділити увагу цій простій програмі...
...і вони (люди) у цьому не винні."

Ярославе, маєте викривлене сприйняття! або не сприйняття! Незнаю, хто і за що Вам навязав таку думку, але
Програма "12 кроків" - пропонується для добровільного використання. АА, як таке, не шукає роботу :-)) !

  •   Пiдписатися на новi
Святослав Павлюк   5254 дні тому   #  

я трохи стикався з роботою МОНАР-у, їх робота важлива, але не все так добре. за будь-які порушення програми, узалежнених випрошують, і вони знов залишаються наодинці, мені приходилося спілкуватися з наркоманами, які тричі пробували зіскочити з голки через МОНАР і їм не вдавалося.
Пияцтво - це проблема, якої простіше не допустити ніж вилікувати. Мій родич мав таку проблему - перепробували всі наявні в Україні методи, препарати, і клініки - нічого не помогло. На практиці, більшість того, що пропонується - шарлатанство і викачування грошей з сімей, які і без того мають проблему.

Переконаний, що щось треба робити з рекламою алкоголю і пива в телебаченні і жорстким обмеженням їх продажу особам до 18 чи 21 року, поки в людини психіка хоч якось стійкіша стане. І тут простір для ініціатив громадських організацій - необмежений.

  •   Пiдписатися на новi
Святослав Павлюк   5254 дні тому   #  

дуже цікава пропозиція в відео на тему боротьби проти продажу алкоголю неповнолітнім. Рекомендую!

http://politiko.com.ua/blogpost13777

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5254 дні тому   #  

хорошая темка с наклейками.... сам думал такую "фишку" сделать, хорошая самоклейка выходит по стоимости около 2грн... Но.... за такую наклейку можно попасть под админ ответственность за нарушение закона про благоустройство города.... не помню правда какая статья. Ходя до сих пор удивляет реакция государства - их эта проблема видимо устраивает. Когда нужно было уничтожить азартный бизнес - сделали жёстко и показательно.... а с алкоголем и табаком тянут и тянут.... Да и пиво у нас не считается алкогольным напитком.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5253 дні тому   #  

Ось цікава інформація для роздумів
http://news29.ru/sd_n.php?newsid=4866

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5253 дні тому   #  

підтримуємо блогерів! https://gurt.org.ua/news/recent/4936/#lastcomment

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5251 день тому   #  

Ось що вийшло із спроби зробити відео про алкоголізм...
http://video.i.ua/user/450503/18708/89406/
Чекаю на Ваші коментарі...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5214 днів тому   #  

Польские читатели выбрали самые глупые преступления прошлого года 16.01.2010
В июле минувшего года в Гдыне (Поморское воеводство Польши) 26-летний поляк решил украсть регистрационную таблицу с госномером автомобиля. Незадачливый воришка был настолько пьян, что не заметил, что открутил таблицу на полицейском автомобиле с сидящими внутри стражами порядка.
Варшавская полиция в апреле задержала Эдвина Л., который украл в туалете столичного ресторана рулон туалетной бумаги. При этом задержанный сломал устройство-держатель туалетной бумаги стоимостью 120 долларов. В соответствии с законодательством, по совокупности, нарушителю грозило 10 лет тюрьмы.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5214 днів тому   #  

В Любельском воеводстве Польши в марте двое молодых людей украли шесть тысяч злотых (около 2,5 тысяч долларов США) из кассы правления жилищного кооператива. Деньги были помещены в полиэтиленовый пакет, который лопнул под тяжестью банкнот. Преступники бросили пакет с деньгами, забрав с собой только 300 злотых. Полицейские быстро нашли и задержали молодых людей, один из них на пакете зачем-то написал свой домашний адрес.
55-летний Януш Д. скрылся от стражей порядка, осужденного обнаружили в окрестностях польского города Минск-Мазовецкий. Полицейские получили информацию, что мужчина скрывается в автофургоне. Прибыв на место, стражи порядка с удивлением обнаружили, что группа мужчин распивает спиртное, а осужденный "изображает" стол. На "столе" стояла бутылка водки. Собутыльники, увидев полицейских, тут же вышли из фургона, заявив, что не знают, где находится Януш Д.

  •   Пiдписатися на новi
Горак Юлия   5213 днів тому   #  

Добрый день. Моя семья занимается воспитанием детей-сирот из неблагополучных семей- дети алкоголиков, дети наркоманов и дети самоубиц. Возраст детей- от 2-х лет. Так вот к чему я это пишу. Мы отвращение к наркотикам и алкоголю воспитываем с самого раннего возраста и всеми возможными путями- и разговорами, и личным примером и показываем на улице пьяных и "обдолбанных" и объясняем, объясняем, объясняем...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5213 днів тому   #  

Юля я Вам надзвичайно вдячний за коментар!
Ви показуєте чудовий приклад!!!
Але прошу Вас, порахувати під'їзд багатоповерхівки, або будинки та сім'ї на вулиці де ви мешкаєте, - скільки взагальному є сімей; скільки пючих сімей; скільки таких як Ваша, у яких займаються вихованням відрази до алкоголю та наркотиків?

  •   Пiдписатися на новi
Горак Юлия   5212 днів тому   #  

Тарас, так сложилось, что мы живем в частном доме на окраине, поэтому плохих примеров как бы нет...Наши гости если даже и выпивают вино или пиво, то совершенно не до поросячьего визга или хождения на "рогах"- никаких дебошей и кувырканий...К нам часто приезжают другие детские дома в гости со своими детьми-там также воспитывают детей- что пить,курить и употреблять наркотики вредно.
И еще... Я была в Польше дважды- в Люблине и Краснике, очень мне там нравится, не пойму, как там люди умудряются пить- алкоголь досаточно дорогой...
Польша - страна, в которую мы обязательно передем, когда вырастим всех своих приемных детей...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5122 дні тому   #  

Юля, для дітей головне батьківська любов та увага. Для усіх, немає значення чи це дитина алкоголіка чи нарковама, усі батьки звертають увагу на прояви почуттів. Часто це чудово роблять вихователі у садочках чи початкових школах вправи на почуття в ігровій формі. Просто як додаткове навчання. (в жодному разі не зранку до вечора) Десь колись при нагоді. Переважно батьки самі бачать чи потрібно далі на цьому акцентувати свою увагу чи ні.

Памятайте про приказку: "Запретный плод - сладок"

А пяних - не чіпайте. Це марна трата часу та енергії. Вони у іншому вимірі.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4995 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=vx7_o72QtB0

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4960 днів тому   #  

щойно отримав листа, і хочу щоб про такі прості людські/братерські стосунки знали... не для пафосу, а для того, що таке можливе. Що це реально. текст в оригіналі:

Witaj Drogi Taras. Dzisiaj jest dzien wazny dla mnie i innych ludzi. Mija 25 LAT jak nie pij? alkoholu. Bardzo si? ciesze, ze mam wsrod wokol mnie takich ludzi jak Ty. Szybko minelo 25 lat. Pamietam dokladnie pierwsze godziny niepicia, pamietam co narobilem w czasie 21 lat picia. Pamietam swoje bardzo zle upadki zyciowe. Rozwod, eksmisja z mieszkania. Bylem osoba bezdomna. Teraz widze jak mozna inaczej zyc. Pozdrawiam serdecznie. Zenek

Переклад:
Вітай дорогий Тарасе. Сьогодні важливий день для мене та інших. Минає 25 років, як я не вживаю алкоголю. Мені дужеприємно що маю довколасебе таких людей як Ти.
Швидко минуло цих 25 років. В деталях памятаю перші години не пиття, памятаю що наробив під час 21-го року пиття. Памятаю дуже прикрі життєві падіння. Розлучення, виселення з картири. Я був бездомним. Тепер бачу як можна жити по іншому. Сердечно вітаю. Зенек.

P.S. на сьогодні це один з керівників мережі соціальних агенцій...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4876 днів тому   #  

“Вот и появился свет в конце тунеля. Вот токо тунель, с***а, не кончается…” М.Жванецкий

  •   Пiдписатися на новi
Оксана Школьна    4874 дні тому   #  

Ну что сказать.ну что сказать...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4874 дні тому   #  

Так...Оксано, складно щось сказати, залишається повторювати фразу Жванецького.
польські спеціалісти більше 10 років активно працюють у даному напрямку!
У Польщі створений спеціальну установу Агенція розвязання алкогольних проблем. Спеціалісти цієї Агенції розробляють тренінги та освітні програми для різних категорій та структур. Працюють над виданняи профілактичної літератури! Коли я спитав а скільки ж ви книг видали? Вони розвели руками, і у відповідь я почув "це дуже складно порахувати. Це тони літератури!" Також окремою діляню це тренінги та семінари з підвищення кваліфікації. Практично для усіх медиків, поліцаїв, зараз вони взялися за тюремні служби і суди.
У нас не те що медики далекі а що говорити дільничим міліціонерам... які практично щодня стикаються з подібними питаннями і не знають що з цим робити.
Поляки діляться своїм досвідом у Казахстані, Узбекистані, Таджикистані, Киргизстані, Вірменії, Грузії, Болгарії та Естонії, С-Петербургу, Новоросійську, Владивостоку, Хабаровську, на Камчатці і Сахаліні. А в Україні останнім часом НІ... Я спитав а чому? відповідь "а ніхто не запрошує"...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4874 дні тому   #  

Прикро але факт. Так і хочеться запитати: «А що зробила наркологія в Україні за останні 10 років?». – відповідь ви знаєте…

Я не є якийсь там фан Жванецького, і взагалі мені він не подобається як гуморист, - але фраза найбільш точно відображає дану ситуацію.

  •   Пiдписатися на новi
Оксана Школьна    4874 дні тому   #  

Тарасе! Я абсолютно впевнена що така ситуація ,яка склалася у нашій країні комусь дуже дуже вигідна.І не треба бути Енштейном щоб розуміти - змін в кращу сторону вони не допустять.Задурманена алкоголем та наркотою молодь високо не злетить та ще й приносить їм неміряні прибутки.А ситуація справді страшна.Страшніша ніж здається на перший погляд.Діти класу 5-6 масово привчаються до цієї зарази і при тому цілеспямовавано. Хто за це відповість? І гріха не бояться? Я розумію що для них рай і на землі.Але відповісти за все прийдеться!

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4873 дні тому   #  

Тарасе, я все частіше переконуюсь, що Ви займаєтесь дуже правильними справами. Особливо, коли бачиш оце

https://www.youtube.com/watch?v=rIc5FgHLplw&feature=player_embedded#!

Михайло Ізюмський поділився лінком. І це реальне відео...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4873 дні тому   #  

... незнаю... Тарасе, не знаю... чим далі тим я все більше маю сумнівів. Написав кілька проектів і практично УСІ - відмовили у підтримці...
Складається таке враження, що я повинен доказувати та переконувати тих експертів у важливості даної теми... Таке враження що вони (експерти, керівники програм, функціонери різних фондів) живуть на місяці. І не бачать що відбувається, або за наказом "на хочуть бачити"... якесь таке отупіння...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4873 дні тому   #  

і нема чого тикати пальцем на владу, - коли ГОшники також не бачать у цьому проблеми...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4870 днів тому   #  

от мені цікаво чи читають Гурт - оті розумники, які створюють програми фондів? Напрямки надання грантів і т.д.?

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4870 днів тому   #  

Тарасе, МФВ зараз запрошує до відкритого діалогу на своєму сайті для спільного визначення векторів розвитку громадянського суспільства в Україні http://www.irf.ua/

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4870 днів тому   #  

я неодноразово спілкувався з Крапличем та іншими, і крім пихатості та самозакоханості, - це просто якась метушня...
Ні трозуміння, ні тактовності, ні бажання співпрацювати - на жаль, я не замітив. :-((

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4870 днів тому   #  

А Ви всеодно напишіть: "то, что написано пером, не вырубишь топором". Слова - словами, а надіслана письмова пропозиція - трохи інше.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4870 днів тому   #  

Я вів переписку з головним Антикризовиком України, я написав пропозиції - і ні слова не отримав у відповідь...
На сьогодні я не бачу з ким можна на цю тему розмовляти?...

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4870 днів тому   #  

Может, есть смысл посоветоваться с Яковом Рогалиным, как выстроить стратегию продвижения этого дела?

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4870 днів тому   #  

Мне кажется, нужна профессиональная PR-кампания.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4859 днів тому   #  

Навіть гумористи делікатно висвітлюють проблему та дотичні аспекти
https://www.youtube.com/watch?v=a7gLNuWwx5E&feature=player_embedded

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.