bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Алкоголізм - вихід Є! Блог-конференція   

Після моїх інформаційних матеріалів, щодо Спільноти Анонімних Алкоголіків, Я отримав безліч запитань. Мені складно на всі запитання дати відповідь, на жаль, я всього не знаю :-)) …
Але, порадившись з ГО «Гурт», це призвело до започаткування чогось нового.
Ідея така: у моєму Блозі, створити Інтернет спілкування, для ширшого висвітлення мети, ідеї та завдання, правил та принципів, Спільноти Анонімних Алкоголіків.
На Ваші запитання будуть безпосередньо відповідати члени АА, з різних міст України (а можливо із за-кордону). Які з власного життєвого досвіду дадуть інформацію про свою власну зміну свідомості, стилю життя, відношення до навколишнього світу, та про свій особистий шлях до тверезості.
Запам’ятайте!, ставлячи запитання або висловлюючи загальне невдоволення:
Я, Тарас Кушнір, консультант з питань узалежнень, багато років співпрацюю із Спільнотою АА. Але, в той же час, не маю повноважень офіційно відповідати за дії членів АА чи Спільноти АА в цілому. Моя симпатія до Спільноти виражається у дієвій підтримці діяльності Спільноти АА, та окремих груп зокрема. - і це моя власна ініціатива.
Дана дискусія для широкого кола громадян України, це потрібно знати усім, щоб мати хочаб якесь поняття, що ж воно таке, загадкове товариство Анонімні Алкоголіки? Ось ми, з допомогою ГО «Гурт», і взялися з організувати цей процес… Щоб одні мали змогу запитати, а інші, з власного пережитого досвіту, дали життєву відповідь.
Ще раз: Інформація, представлена тут, не завжди відображатиме позицію Спільноти АА в цілому.
Мета нашої блого-конференції - дати інформацію про АА і про алкоголізм усім, кому це цікаво, а головне - простягнути руку допомоги тому, кому це потрібно.

За собою я залишу право, частково модерувати процес, щоб на кожне Ваше запитання – була відповідь. Також при потребі, як людина трішки обізнана з Українським АА, я можу зконтактувати зацікавлених з членами АА у Вашому місті, звичайно якщо такі у Вашому місті є.

Більшість членів АА, які погодилися взяти у цьому заході участь, час для відповідей обрали суботу та неділю.

Отже, Запрошую до участі!

Коментарі

Кушнір Тарас   5165 днів тому   #  

Я розумію, що складно першому задати запитання.
Також, є елемент сорому. Соромно, виглядати некомпетентним у темі...
Але, власне для цього це і зроблено, щоб можна було висловити свої твердження та міфи, - і почути реальність.
Усі хочуть бути статистами? Ви ж ГО! А хіба представники ГО можуть бути байдужмим?

Можу подати додаткові запитання:

Що б Ви, особисто, запитали в особи, якщо б зустріли на вулиці, яка не вживає алкоголь 1 рік ? - 5 років?
Що Вас більше всього цікавить? Можливо хоббі цієї людин, а можливо життєві погляди?

Думайте...

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5165 днів тому   #  

Вітаю Тарасе з стартом! Справді, ваша тема трохи незвична і чимало людей соромляться визнавати, що є залежними чи у їх сімях є такі. у мене питання: як люди приходять в спільноту АА?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5165 днів тому   #  

Як правило, після мого коментаря, або іншого способу поджати інформацію - слідує - 3-5-8 зверень..., як коли. ВІдповідно, я, або відповідаю або ці запитання переадресовую за призначенням - безпосередньо узалежненим. (а як я познайомився з АА, я опишу у темі "Моя історія") У Польщі, я зауважив, що там, таких як я, - безліч. Власне посередників, які можуть підсказати "у які двері стукати". Психологи усіх рівнів, і навіть, суд, може присудити міру покарання "відвідування груп АА "90 зібрань за 90 днів". І практично (це я все про Польщу) - у кожному обласному центр є наркодиспансер, у яких відбуваються зустрічі АА. А після проходження терміну перебування - Усім! - наполегливо рекомендується відвідувати АА за своїм місцем проживання! (продовження слідує)

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5165 днів тому   #  

продовження:
У нас:
Поодинокі лікарі, які з власного досвіду зрозуміли "що й до чого" - від не давна (~ 8-10 років), пошепки, так наче підпільно, - рекомендують групи АА. Поодиногкі статті у пресі - це мізер? Але, це також спрацьовує. (якось я довідався про молоджого чоловіка, який рік! часу носив мій номер телефону - перш ніж зателефонувати) Переважно більшість людей, у пошуках виходу, - змушені добряче нишпорити, добряче на терпітися всього..., а також попасти у руки шарлатанів, викласти кругленьку суму грошей... і т.д. А все від браку інформації!

У порівнянні з тонами профілактичної літератури, - які друкує сусідня Польща. Про це я вже писав https://gurt.org.ua/blogs/%D0%A2%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%81%20%D0%9A%D1%83%D1%88%D0%BD%D1%96%D1%80/144/
Власне, будучи на зустрічі, я познайомився з доктором медицини Б.Вороновичем, який на усіх рівнях, офіційно має право та повноваження представляти АА у Польщі. У тому числі при формування Законодавства. Затвердженні програм - дотичними до алкоголізмі і т.д.
https://gurt.org.ua/news/events/1213/

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5165 днів тому   #  

А тепер кілька цифр у Польщі більше 2300 груп АА - в Україні більше 80. США - > 52 000, Англія – 4 106 груп Анонімних Алкоголіків! У Шотландії зібрання відбуваються у 90% місць позбавлення волі? а також у 60% тюрем Англії та Уельсу...

Резюме: У них (за-кордоном - рекомедують, допомагають віднайти, пропагують у кінофільмах "Беверлі Хілл", "28 днів". За місцем проживання можна пройти вступну терапію, проводять заняття та тренінги для міліції, соціальних працівників, та багато-багато іншого...)
У нас: Спасіння потопаючих - справа рук, самих потопаючих...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5165 днів тому   #  

...і тут Остапа понесло... перепрошую, але, Я трохи вдаривіся в лірику...
Отже запрошую членів АА дати відповідь на запитання: Як я прийшов в АА?

  •   Пiдписатися на новi
Іван Кононенко   5163 дні тому   #  

сподіваюсь я не спізнився... Тарасе, коли людина стає алкоголіком? у мене таке враження, що в цій країні 70% людей не знають, що вони алкоголіки. як Ви їм можете допомогти у цьому розібратись?
Чому алкогольна залежність часто переростає в релігійну чи іншу форму залежності?
Дякую!

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5162 дні тому   #  

п.Михайле:
Допомогти можна тільки інформативно. А вже від самої обдини залежить: 1) Людина бачить свої проблеми розуміє, та має стимул щось змінити; або 2) Людина цього НЕ бачить. НЕ розуміє. Алкоголізм - це хвороба міфів та заперечень! на якому виросло не одне покоління громадян.
Довідково: У 1951 році - за Сталінським наказом горілка коштувала 1,5 руб. - У 1951 році Американське Товариство Здоров'я за рекомендацією 12 000 ! (помилки нема - дванадцять тисяч) медиків, - признана Спільноту Анонімних Алкоголіків як "визнання його унікуального і високоефективного підходу до вікової проблеми здоров'я та соціальних проблем - алкоголізму... Можливо історики колись визнають, що Товариство Анонімних Алкоголіків - було грандіозним сміливим заходом у розвитку суспільства, що стало підгрунтям для формування нового інструменту суспільної дії; нову терапію, в основі подібність спільних страждань; і яка має величезний потенціал для подолання безліч іншних хвороб людства" - текст взято з книги "Анонімні Алкоголіки". с.139

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5162 дні тому   #  

п. Михайлу:
2) як правило, узалежнена особа, у пошуках виходу здатна на все. Неодноразово звертається до Бога (як вона сама це розуміє, або як уміє). І на цьому етапі дуже активно працюють протестантські громади, пропонуючи молитву та затишок у своїх реб-центрах. Що кожному узалежненому на початках - дуже необхідно. Втікнути від усіх, відключити мобільник і т.д., - маючи за мету вгамувати шаленство потягу, усвідомити що ж на справді відбувається та віднайти себе...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5161 день тому   #  

Оскільки коротко розповісти - це як вирвати абзац з контексту... А я описую процес зі сторони. У процесі обговорення, як саме відповідати на запитання - прийняли рішення: що "Члени спільноти АА, пишуть свої історії приходу в АА". І дали згоду їх опублікувати, зберігаючи особисту конфіденційність. Дані історії піблікуються на сайті http://aa.lviv.ua/ua/forum.htm але для "лінивих" ми їх дублюємо на Гурті.
https://gurt.org.ua/articles/5703/
https://gurt.org.ua/articles/5702/

Приємного читання!

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5160 днів тому   #  

Тепер Ви, користувачі сайту "Гурт", - дайте відповідь на Ваші запитання...
Після Вашої насолоди читання, мені б було дуже цікаво почути зворотні думки, враженння та відчуття.
Я погоджуюсь з авторами даних історій та оповідей, - складно відповідати на окремі запитання - тому що завжди тягне у філософську раціоналізацію. Подавши історії та "сповіді" узалежнених, для того, щоб у зацікавлених, зформувалася позиція та запитання. А для тих, хто вагається, - можна було б провести ідентифікацію, порівняння...

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Кравець   5157 днів тому   #  

Вітаю Вас Тарас! рада, що й таким чином Ви можете тепер допомагати людям! Підкажіть, що можна порадити людині, котра із-за відсутності (тимчасової звичайно, чекаєм прогресії) прояву хронічності свого захворювання й через неспроможність самокритики в силу певних рис характеру й інших особистісних властивостей, - вважає свій випадок відносин із алкоголем унікальним, тобто таким, що не шкодить нічому зовсім. І ще запитання: як Ви вважаєте якими є причини продовження вживання алкоголю людиною, що абсолютно розуміє його згубність й визнає дієвими методи, що їй пропонуються для тверезості? Розумію, що однозначних відповідей не може бути. Дякую Вам!

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5154 дні тому   #  

Шановна Тетяно,
мені складно дати однозначну відповідь, оскільки дуже важливим фактором є деталі, оточення, власний розвиток та інтереси, а також факт наявності бажання змінити своє життя!

Для "впертюхів" я завжди пропоную взяти аркуш паперу А4, розділити його на дві половинки. На одній писати всі позитиви, які додає у житті алкоголь. На другій усі втрати та негативи, які відбулися через алкоголь. Коли людина заповнить його, я прошу переглянути та доповнити. Як правило, з третьої спроби - завдання можна вважати виконаним. А після, не читаючи, просто прошу порахувати кількість написаних рядків на одній та на другій половинках аркуша та записати. Як правило це спрацьовує. Людина наочно може побачити чи є у неї проблема чи ні? Я рідко вникаю в суть написаного.

Недарма у польській літературі часто говориться, що алкоголізм - це хвороба ілюзій та заперечень. Така собі хвороба протесту, проти свіх та всього. Усі навколо винні, тільки не узалежнений. І найважливішим кроком у процесі... - це показати узалежненій особі що проблема існує.
далі буде -

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5154 дні тому   #  

Часто родичі та друзі - фільмують узалежненого на відеокамеру. А потім йому дають переглянути: як він/вона спить опісяний на сходовій клітці або у загальному коридорі. Або ж як спить і біля унітазу. Як витворяє дурниці, говорить бридкі речі своїм дітям та дружині або батькам. Як міліція його/її забирає. Це все наочні матеріали для того, що б людині показати факт наявності проблеми. А вже коли людина усвідомлює наявність проблеми, вона сама у 70% - береться шукати виходу з цієї ситуації.
А є й такі, які махнувши на себе рукою, ще більше занурюються у запій. Як правило, це закінчується білою гарячкою, лікарнею, або іншими неприємностями. І тоді, все одно, настає період тверезіння, і людина усвідомлює що їй потрібна допомога. Як правило це найперспективніший момент витягнути узалежненого з прірви.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5154 дні тому   #  

Часто таке усвідомлення буває вже запізно... оскільки у період пиття людина деградує. Випивка та все дотичне, - звужує інтереси людини. Відвертає інших людей від спілкування з пияком. І тоді людина живе суто від випивки до випивки та у власних ілюзіях та фантазіях... звинувачуючи всіх та вся... тероризуючи свою сім'ю, сусідів, родину, дружину, дітей, дільничого інспектора, управління соціального захисту, райсобези, викликаючи наряди міліції додому, швидку, пожежників і т.д. і т.д.

Дякую Вам за зацікавленість.
Можливо це пригодиться Вам, для того, щоб підсказати Вашому члену родини, сусіду, знайомому, співпрацівникові...

Як такої конференції не вийшло, хоча члени АА, вдячні за ініціативу.
Дехто тримав свою історію багато років, а дехто писав вперше.
https://gurt.org.ua/articles/5765/
https://gurt.org.ua/articles/5758/
Це призвело до того, що на сайті http://aa.lviv.ua створено Форум, де опубліковані історії видужання... та планується надалі інформувати громадськість що виздоровлення можливе у будь-якому куточку України.
Ось так одна ініціатива - породжує іншу... - сподіваюся далі буде.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5148 днів тому   #  

Ось як до цієї теми ставляться росіяни...
[flash=408,356,http://www.utro-russia.ru/i/player_utro.swf?vid=17190&autostart=false]

http://www.utro-russia.ru/video.html?vid=17190

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Кравець   5147 днів тому   #  

Переглянули сюжет із колегами. У них виникло багато запитань, отже є цікавість. Приємно розпочати день із такої новини!

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5147 днів тому   #  

Розумні! люди, неважливо у Канаді чи в Росії - до розумних речей ставляться по ... розумному.. каламбур вийшов. Але, навіть судові виконавці у більшості країн розвинутого світу - співпрацюють з групами АА, або їх службовими комітетами. Ось так. А у пост-радянщині Все "прагнуть боротися!". "Закривати" "Саджати" "Звинувачувати" - і тільки не освіта. Тільки не співпраця.

Советський міф "ти робота нас не бійся - ми тебе не тронем" - живий!!! - у незалежній, демократичній державі...

Тому що соєї політики нема!

Своєї стратегії нема!

Зацікавленості нема!

Розуму нема?!

Взагалі: "Який напрямок розвитоку будує Україна?"

Ну так і відповіді нема.

Отже: ... спасіння потопаючих - справа рук - самих потопаючих...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5141 день тому   #  

Через зловживання алкоголем люди втрачають честь, повагу та добре ім’я. Психіатри кажуть: алкоголізм асоціюється або плутається зі злим характером не без підстав: надмірне вживання алкоголю відбирає розум, критичність, деформує мислення та здатність оцінювати власні вчинки. І ніде не зустрінеш стільки насильств, зрад, образ, зневаги, як у сім’ї алкоголіка.
Американці запропонували простий тест, який дозволяє виявити осіб, які п’ють понад міру. Цей тест називається CAGE (клітка). Його назва складається з перших літер таких слів:
Cut - чи ти намагався обмежити своє вживання алкоголю?
Angry - чи хтось сердився на тебе у зв’язку з твоїм пияцтвом?
Guilty - чи у тебе колись виникало почуття провини у зв’язку з тим, що ти зробив?
Empty - чи ти коли-небудь пив алкоголь на голодний шлунок?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5141 день тому   #  

Для американців досить лише однієї позитивної відповіді, щоб з’ясувати, чи має людина алкогольну проблему.
І тому у Програмі "12 Кроків", - слово алкоголь - застосовується лише у першому кроці. Решта 11 допомагають змінити стиль мислення та поведінки людини... Реально поглянути/оцінити себе, своє життя, вади характеру, відношення до оточуючуого світу та світу до тебе... а також реальні можливості та перспективи. Формувати власну ієрархію цінностей.

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Кравець   5140 днів тому   #  

Діагностика CAGE. окрім запевнення фахівців щодо її дієвості (наявність хвороби з точністю 79-88%, й чутливість тесту 85-94%), є іще й психотерапевтичним елементом. Адже, привертає увагу досліджуваного до наявності тісного взаємозв’язку духовності й хвороби. Часто CAGE може слугувати стартом у сприянні зацікавленню людини особливостями алкогольного захворювання.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5135 днів тому   #  

Один член АА розповiв мені, що у молодому віці вiн був впевнений у твердженні, - "нiби алкоголь видаляє плями з одягу".

Це абсолютно вiрно, i тiльки пiдтверджує, наскiльки багатостороння дiя алкоголю.

Алкоголь видаляє зимовий одяг, веснянi плащi i осiннi пальта Ваших дружини i дiтей, якщо приймати його у великих кiлькостях.

Також алкоголь позбавить Вас вiд улюблених меблiв, техніки, видалить усі харчі з Вашого холодильника.

Вiн позбавить Вас вiд здорового шлунку, нормального зору i почуття рiвноваги.

Алкоголь також розмиє Вашу репутацiю, хорошу роботу, добрих друзів, щастя з життя Ваших дiтей, психічне здоров'я, душевний спокій, свободу, здатність особи пристосуватися до людей i жити у злагоді із своїми близькими.
А може видалити i саме життя.

Як знищувач (речей, і не тільки) - АЛКОГОЛЬ - не має рівних.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5135 днів тому   #  

есть и лучшие очистители - это наркотики ;))

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5135 днів тому   #  

<embed src="http://tsn.ua/static/ua/shared/app/MediaCenter.swf" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="420" height="376" flashvars="media_id=90944&ad_file=noad&autostart=false"></embed>

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5135 днів тому   #  

Як у Харкові лікують алкоголіків
http://tsn.ua/bin/tv/?media_id=90944

  •   Пiдписатися на новi
Нишкур Тетяна   5132 дні тому   #  

Нишкур Татьяна .wwwbaidarka.kherson.ua на этом сайте вы можете прчитать отзывы отдыхающих на байдарках по Днепру. Об алкоголе и активном эко-водном туризме.И о том, Что наркотики и алкоголь с байдарками несовместимы. Ещё Сократ говорил:"Алкоголь это добровольное сумаществие!"И о том как меняется понятия о культуре отдыха и о том, что-бы хорошо отдохнуть, необязательно напиваться.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5127 днів тому   #  

Семен ГЛУЗМАН, виконавчий секретар Асоціації психіатрів України

Ліків від алкоголізму немає. Ніхто ж ще не отримав Нобелівську премію за лікування алкоголізму чи наркоманії. Звичайно, треба враховувати, що є товариство АА. Але українське суспільство ще не готове до такого методу лікування.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5127 днів тому   #  

Украинское общество вообще ни к чему не готово. Думаю, уже стоило начинать длительные программы, начиная с детских садов и приучать к культуре (даже к культуре употребления алкоголя), и поиска альтернативных путей убийства времени и решения житейских проблем.

  •   Пiдписатися на новi
Нишкур Тетяна   5127 днів тому   #  

Существует культура пития чайные церемонии и дегустация вин.Нужно сделать так, что бы они были доступны для широких слоев населения.Нишкур Татьяна Херсон

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5127 днів тому   #  

Культура пиття?.. Що це? Хто придумав дану "Культуру"? Що цей термін взагалі значить? Давайте продовжимо "культурний ряд":
- Культура плювання на тротуар.
- Культурно послати матом.
- Культурно попісяти у ліфті...
Як для мене це "культурне" словоблудіє.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5127 днів тому   #  

культура употребления алкоголя - (в украинском варианте) не нажираться в усмерть, варианты общения БЕЗ спиртного, и вообще, насколько я понимаю, спирт это двигатель общения между полами, но почему-то эта граница важнее, чем само общение

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5126 днів тому   #  

Егоре і Тетяно

Хочу ознайомитися з авторами цієї псевдо - "культури".
Мені також будуть цікаві наукові висновки; ріщення конференцій; прізвища науковців, академіків, магістрів; можливо існують Закони України на дану тему? Можливо існують Постанови Міністерства Культури?

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5126 днів тому   #  

Тарас, я понимаю Вашу иронию. Такой культуры нету на бумаге, как и многих других (к примеру культуры писанья в унитаз). Но! Даже смотря по реакции, после просмотра фильма "Правда об алкоголе" подростки очень сильно задумались, они просто посмотрели трезвыми глазами на то, как они выглядят со стороны.... Заодно задумались, какой вред наносит организму алкоголь. Культура питья алкоголя вопрос сугубо морального плана и нормативно он никак не может быть регулируем. А вот нормально объяснять детям и подросткам что такое АЛКОГОЛЬ, как они выглядят и какие последствия я думаю намного эффективный метод, чем потом строить детские клиники для алкоголиков и наркоманов.

  •   Пiдписатися на новi
Нишкур Тетяна   5126 днів тому   #  

Одна рюмка хорошего вина это сосудорасширяющее, энегргоприбавляюшее,границе стирающее средство при общении.Нужно уметь не переступать "границы дозволенного" у каждого они свои.Нишкур Татьяна Херсон "Водный лабиринт"

  •   Пiдписатися на новi
Нишкур Тетяна   5126 днів тому   #  

Культурно послать,тоже нужно уметь.Например:- "Общение с вами,мне не приносит радости!" - вместо мата сойдет. Словестный "понос" врядли украсит речь собеседников.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5126 днів тому   #  

Шановні ГОшники, прошу допоможіть мені!!!

Я хочу познайомитися з авторами цієї псевдо - “культури". Мені також будуть цікаві наукові висновки; ріщення конференцій; прізвища науковців, академіків, магістрів; можливо існують Закони України на дану тему? Можливо існують Постанови Міністерства Культури? Хто придумав цей термін? До якої категорії це належить? (медицина, освіта, профілактика, суржик, а можливо це "отмазка для тех кто в теме")

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5126 днів тому   #  

Ось це наслідки освітньої Програми по вихованню "Культури питття"
http://tsn.ua/chorna-hronika/shkolyar-do-smerti-zabiv-cholovika-yakii-poprosiv-prigostiti-iogo-pivom.html

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5126 днів тому   #  

ну и так можно, хотя такие случае бывают при недоразумениях в комп играх, сломаной модельке самолета или просто лопатку в песочнице не поделили, хотя такие инциденты могут быть вообще непредсказуемы, и иногда беспричинны..... Как говорится: "руководствуемся внутренними морально-этическими нормами". Тарас, нету таких правил на бумаге. Максимум что есть - админ наказание за появление в общественных местах в нетрезвом состоянии (хотя если нашу норму брать - значит в усмерть ужравшийся;) ) Хотя я сомневаюсь, что пиво послужило причиной убийства, такое могло случится, если бы мужчина попросил закурить.... бум винить сигареты?

  •   Пiдписатися на новi
Нишкур Тетяна   5125 днів тому   #  

Тарасу Кушнір.Давайте знайомитись wwwbaidarka.kherson.ua,
wwwartkavun.kherson.ua.Нишкур Тетяна. На сайті байдарка.херсон.юа в розділі відгуки "архів" ви при бажанні зможите прочитати, відгук дівчини про те,що раніше вона не знала іншого відпочинку: - пила і палила,а тепер я знаю,що можна......Призвище Кушнір та Нішкур складаються з однакових букв,але значення мають різне.Різні погляди: вам треба -постанови, а для мене важливіші- людські відносини.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5125 днів тому   #  

Термін "культура пиття" - вигадка промоутерів алкогольних компаній!

Тому, Прошу Вас - не "мавпуйте" те, чого не існує!

Цей термін - вигадка, для того, що б був привіт черговий раз купити плящину. Це те саме, що і "триста років граненому стакану"! Це все привід... за яким ховаються почуття! Почуття які намагаються приховати у повсякденному житті! Хильнувши будь-якого алкогольного напою, заглушують (проводять анастезію) відчуттів, таких як страх, сором, біль, або навпаки бурлять емоції з будь-якого приводу, - і відповідно відкриваються на "відверту розмову". З допомогою цього костиля - "алкоголю", люди сміливішають, та вважають що знайшли справжніх друзів, відчувають себе у "колективі"; відчувають що тебе вислухали; відчувають що тебе поважають, що про тебе подбали і зробили тобі "закусь"; відчувають внутрішню впевненість, що твої думки, погляди мають підтвердження у таких же як і ти. Йде підміна бажаного за дійсність. І цей процес триватиме. До тих пір - поки щось не відбудеться. За звичай це зрада, фінансові негаразди, хтось когось обділить (спиртним або увагою). І в такі випадки одні відходять від випивки, на певний час. А інші занурюються у пиття на самоті...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5125 днів тому   #  

:)) Тарас, Вы категоричен, это похвально. Вернусь к старому примеру - культура писанья в унитаз. Если конечно какой-то министр напишет инструкцию или указ - будет похвально, но ржачно. НО есть общепринятое неписаное понятие - мимо унитаза писять нехорошо ;)) хотя такое мнение изредка не разделяют, предпочитая струйкой пройтись по стенкам :)). суть не в этом. Смотрим закон - до 18 ни-ни, и это нерушимо, значит должно выполнятся беззаговорочно, а вот до 18-ти лет молодой человек должен полностью понимать, что такое алкоголь и стоит ли его употреблять вообще или понимать моральные нормы, как быдловато выглядит человек, злоупотребляющий алкоголем. Так Вас устроит?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5125 днів тому   #  

Єгоре,
Я про несумістність понять та тверджень! а не про хфілософію...
Багато людей заблукали у цьому житті, власне через підміну понять...

  •   Пiдписатися на новi
Нишкур Тетяна   5125 днів тому   #  

Извените заранее, если вас чем-то обижу.Жить по принцыпу "Не вижу - значет нет".Приезжайте в Херсон в краеведческом музее есть возможность посетить ночную экскурсию "Вина херсонщины" стать активным участником театрализованого дегустационного пития вин.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5125 днів тому   #  

пить - плохо. курить - плохо. жить в этом мире - плохо. воевать - плохо. многие факторы можно и нужно запрещать, но это бес толку. проще искать баланс между "плохо" и "хорошо", а это достигается только ПОНИМАНИЕМ того, что мы делаем.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5125 днів тому   #  

Театрализованного... Слишком реального "пития" в семьях, в шоклах, на улицах... И не только ночью, а и среди белого дня. И прямо с утра можно пьяных увидеть, причем не только мужчин, но и женщин, и самое страшное - детей... :-( А вообще, считаю, тому, кто не побывал там, Тарас, у вас на тренинге во Львове и кто не пообщался с АА лично, тому сложно поверить в то, что программа "12 шагов" замечательная.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5125 днів тому   #  

каждая программа имеет право на жизнь, хотя обсуждалось законодательная часть "культуры питья" ;)

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5125 днів тому   #  

https://gurt.org.ua/blogs/Лілія%20Дмитренко/57/

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5124 дні тому   #  

Дякую п.Лілія!

Егору та Тетяні хочу нагадати, що основна тема даного Блогу "Алкоголізм - вихід Є!".
Все решта це надумана псевдо-філософія, яка відволікає увагу від першопричини страждань пересічних громадян та непорозумінь які панують в Українському суспільстві.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5124 дні тому   #  

люблю сравнения: автомобиль прекрасное средство передвижения, НО! в неумелых руках или управляемое "шальным" водителем автомобиль превращается в орудие убийства. Это раз. В Китае существует достаточно сложная церемония культуры чаепития. У нас её нету, хотя "вчерашний" чай - несет достаточно большую угрозу здоровью, ибо если долго стоит приобретает совершенно другие свойства. А по алкоголю - это "лакмусовый листочек", показывающий культуру в целом и политические а более экономические проблемы страны, в которой мы живёт.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5123 дні тому   #  

остудить обстановку:

Друзья мои, алкоголизм искореняется так:

1. К власти приходит правительство, действительно заботящееся о здоровье народа.

2. Это правительство реально поднимает уровень жизни, главным показателем которого является наличие у каждого гражданина собственной комфортабельной жилой площади.

3. Далее: политика запрета трёх "С" - правительство запрещает семечки, сериалы и сигареты. Таким образом искореняется главный потребитель алкоголя - быдло.

Остальное приходит в норму само собой, совершенно ебстественным ходом событий. Вуаля ! Производите алкоголь хоть цистернами - пить его будут только по праздникам, для вкуса, по чуть-чуть и только под хорошие тосты.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5123 дні тому   #  

Ех Єгоре, горе, горе...

Твої слова та й Богу у вуха...
Ціни б тобі не було...

  •   Пiдписатися на новi
Іван Кононенко   5123 дні тому   #  

Єгоре, Ви ще на посаду місцевого голови не збирались? Я читаю постійно ваші коменти, і чогось думаю, що Ви схожі на місцевого комісара катані :))))

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5123 дні тому   #  

на мэра не... слишком хлопотно, формирую команду в депутаты города..... думаю получится протянуть 5-8 человек - "молодых и борзых", надоели старпёры у власти вкрай, надеребанились уже)))

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5122 дні тому   #  

расшифрую все три пункта, ибо не все юмор понимают ;))
1 Контроль со стороны государства, от образовательной части до жесткого контроля
2 Высокий социальный уровень населения
3 Высокая социальная культура населения

И что самое интересное, с 1 и 3 НГОшки могут успешно справляться сами, а непьющее население может вполне самостоятельно справится с вторым пунктом )))

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5121 день тому   #  

Тетяні Нишкур - дякую за ідею! Я ознайомився з Вашим сайтом і вирішив створити свій.

  •   Пiдписатися на новi
Нишкур Тетяна   5119 днів тому   #  

Когда будет готов сайт скажете.Познакомлюсь с ним.Пока впечатления от общения не однозначное.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5096 днів тому   #  

для Тетяни Нишкур. Особлива увага до перших фраз

https://www.youtube.com/watch?v=Q0Qhj5DpJeg&feature=related

  •   Пiдписатися на новi
Нишкур Тетяна   5094 дні тому   #  

вчера оставила свое сообщение и мнение.Где оно????

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5083 дні тому   #  

Для Тетяни Нишкур і усіх... здатних тверезо мислити
https://www.youtube.com/watch?v=vMdNbopm9Cg&feature=related

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5083 дні тому   #  

а цей рекомендую переглянути усім...
https://www.youtube.com/watch?v=tiAe86jDPCA&feature=related

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5064 дні тому   #  

А тим часом у світі тішаться життям, (а не політикою), поширюють досвід іншого стилю життя...:

75-та річниця з нагоди заснування Світової Спільноти Анонімних Алкоголіків, вудбудеться 1-4 липня 2010 р. у м.Сан-Антоніо, штат Техас, США.

Тема Конвенції: "Ваше майбутнє" Інформаційна анкета російською скачати

Оскільки вже розпочато попередня реєстрація за допомогою можна звернутися до Центру Обслуговування АА України (що працює у понеділок, середу і п'ятницю з 10 до 16 години), за телефоном (044) 278-61-74 або відправивши електронний лист на адреси: [email protected], [email protected] www.aa.org.ua.
Поштова адреса Центру: Український Центр Обслуговування АА вул. Костьольна, 17, Київ – 1, 01001
ГО Український Центр Обслуговування АА знаходиться в районі станції метро «Майдан Незалежності», біля костьолу святого Олександра.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5064 дні тому   #  

http://aa.lviv.ua/files/stantonio_horizcol.jpg
Інфо взято із сайту http://aa.lviv.ua/ua/news/4.htm

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5040 днів тому   #  

http://aa.lviv.ua/ua/pages/flag_ceremony.htm

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5032 дні тому   #  

Очевидці кажуть що присутніми були більше 60-ти тисяч осіб!!!

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4869 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=Soj0ACJWuOs&NR=1

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4866 днів тому   #  

І представники України там були!
http://lh5.ggpht.com/_Nk077FW_mAs/TMHyTMVjUVI/AAAAAAAABh4/O1yFClmuTgM/s640/DSC00026.JPG

от тільки Українські ЗМІ - "тупо" - проігнорували...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.