bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Створено новий інформаційний ресурс alkogolizm.org.ua   

“П’яниця тратить людську гідність, стає неробою, а часто і злочинцем, шкідником та тягарем родини, громади і цілої спільноти”. Кардинал Михайло Левицький 1844р.

Взагалі такі терміни як залежність та спів-залежність досить недавно появилися у нашому лексиконі. Хоча проблема існує давно.

Співзалежність як спадкова хвороба передається з покоління в покоління. І справа не в генетиці, а в моделях поведінки, які засвоюються дитиною з дитинства і закріплюються на все життя.

За підрахунками зарубіжних фахівців, співзалежністю в тій чи іншій мірі, страждає не менше 90% населення. За їх же оцінками, співзалежність можна вилікувати. Думки наших психіатрів розходяться, (зауважте, цією проблемою займаються не тільки психологи, а й психіатри). Одні кажуть, що співзалежність практично невиліковна. Інші схиляються до того, що її можна вилікувати, але тільки за наявності бажання власне пацієнта і за допомогою висококваліфікованих фахівців. У нашій країні висококваліфікованих, справжніх фахівців мало, і їх складно знайти.

Бажаючи акумулювання вже існуючих ГО, груп взаємодопомоги, агенцій та поодиноких ініціатив, - Інформую Вас, що у рамках проекту, за сприянням Товариства Лева та National Endowment for Democracy, - створено інформаційний ресурс http://alkogolizm.org.ua/

Мета створення даної веб-сторінки – об’єднати професійну допомогу та само-організовані групи взаємодопомоги, в єдиний інформаційний простір. Досвід інших країн показує, що тільки спільними зусиллями можна оздоровити суспільство.
Для прикладу Реабілітаційний Центр Троіцький, що у Києві, - на сьогодні це єдиний в Україні, який потужно працює із спів-залежними.

Наведу інший приклад:в Україні створена мережа реабілітаційних центрів «Твоя Перемога», під час реалізації даного проекту, я виявив цікавий факт, що установам мало відомо про їх існування а ті, соціальні служби та дільничі інспектори міліції, котрі “десь, щось чули” не знають, що можуть співпрацювати у законодавчому полі… якщо десь і спів-працюють то це більше на особистісних стосунках, “по блату”.
На сайті передбачено створити законодавчу базу та підзаконні акти.

Маємо велике сподівання, що сайт підтримають психотерапевти та психологи, які матимуть змогу створити власні блоги та публікувати тематичні статті та коментарі.
Передбачено створити форум та фото – відео – галереї.

А даний портал дасть змогу обмінюватися інформацією та контактами та створювати тематичні розсилки новин згідно зареєстрованих груп. (узалежнені, співзалежні, психологи, консультанти, соціальні працівники, і т.д.)

Серед модераторів сайту є люди зі Львова. Полтави, Києва, Одеси, - таким чином щоб і наповнення сайту було всестороннім та толерантним… оскільки перед алкоголізмом усі рівні…

Запрошуємо до співпраці!

Група волонтерів а точніше просто ентузіастів, оскільки термін волонтер - в Україні викривлене та не однозначне.
http://alkogolizm.org.ua/feedback/

Коментарі

Ганна Гопко    4383 дні тому   #  

Пропоную додати ось це

САМ та Артем Ступаков презентують КРУТУ ЛЕКЦІЮ "За тверезу Україну"! Продакшн - Маша Землянська.. Раджу дивитися усім хто п"є при дітях і хто хоче жити якісно!
https://www.youtube.com/watch?v=mI6PXDYfPVI&feature=youtu.be

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4378 днів тому   #  

...Дякую Ганно!!!
Наскільки мені відомо ведеться підбірка відеоматеріалів.
Я порекомендую цей сюжет.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.