bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Як живеться “диваку” серед розумних?   

Люблю я розумних людей. У мене є знайомий, який знає, хто був губернатором міста Дрогобич у 1422 році та здобув для міста Магдебурське право. Він більше, правда, нічого не знає, бо п'є сильно. Ще один друг пам'ятає прізвище чоловіка, який застрелив Джона Ленона, і, коли п'яний, тільки про це говорить. Він завжди п'яний, тому крім цього прізвища взагалі нічого не говорить.

І ще я знаю хлопця, який читав Біблію в оригіналі. Про М.Гоголя він не чув, про Ів.Франка теж, а от Біблію в оригіналі - будь ласка. А коли сильно вип'є, каже, що тримав в руках авторський екземпляр.

Панянка одна знайома завжди носить із собою томик С.Булкакова. Як мужчину цікавого побачить, відразу приймає томну позу і томик дістає. Поки, правда, без особливого успіху, тому що вона, як тільки свою позу прийме, через кілька секунд - хропіти починає. І черемшею від неї пахне, вона нею завжди закушує.

Сусід у мене сильно питущий, але зате хвацько у шахи грає! Один раз обіграв Каспарова, Карпова, Блохіна і братів Кличко. Дивна компанія, але він каже, що зустрів їх усіх біля пивного кіоску і обіграв на пиво. Він з тих пір, коли п'є, завжди шахи розставляє, навіть якщо їх немає.

Товариш є у мене - кіноартист. У кіно, правда, не знімається, у нього рідкісна хвороба особи, вона в кадр не влазить. Зате, як прийме сто грам, дуже професійно про кіно міркує. Так професійно, що навіть панночка з С.Булгаковим хропіти перестає, каже, що їй некомфортно, і незважає на черемшу.

А один знайомий якось давно зустрів у магазині академіка Д.Табачника. Прямо лицем до лиця, біля вітрини з консервами. З тих пір п'є. Тому що в Українській історії він січе краще, а грошей більше у Табачника, та й «блат» незаперечний, що, звичайно, прикро.

Дружина в мене взагалі розумниця. Все знає, правда, не п'є. І коли мені треба в магазин йти, і коли сміття виносити, і який серіал я люблю дивитися, а от скільки разів я в дитинстві головою бився - вгадує, на жаль, рідко, практично ніколи.

Я, випадково познайомився з цікавою програмою одужання, у більшості країн світу її дуже хвалять та рекомендують, а священники називають «духовна програма», і я мав велике бажання запровадити… для моїх знайомих, а точніше для усіх… (я живу у цій країні, і я хочу позитивних змін). Шановані особи із світовими іменами схвально рекомендують дану програму – говорять що не тільки можна змінити самих питущих а й середовище, в якому вони перебувають. Я так розумію мається на увазі свідомість громади, те що популісти називають громадянським суспільством. Так ні, виявляється я помиляюся… (так як і усі закордонні шановані особи)…
Виявляється такі самі, як згадані вище мої знайомі, працюють у відомому Фонді Відродження…, можливо і не питущі, як мої знайомі, але поведінка така сама. І все знають, і про всіх знають, а щось змінити, чогось довідатися нового, врешті-решт виконати дію, згідно власної мети та гасел, - не хочуть…

Ось так і живу в оточенні розумних людей нашої епохи, іноді навіть огидно.
Ось так влаштовані люди - мене жодного разу в житті не бачили, а все знають! Так що поступово я прийшов до поганого для себе висновку: у цій країні лише один ідіот. Я. Решта хоч в чомусь, але генії.

Лікарі в поліклініці розумні люди - визначають хворобу по одязі. Якщо піджачок потертий - «Чайку з малиною попийте і постільний режим», а якщо костюм дорогий і в кожній руці по барсетці - «Заходьте, ми вас оглянемо, але вже ясно, що у вас дуже запущена і складна в лікуванні хвороба».

У паспортному столі просто розумниці працюють - знають, що я люблю гостей, ну і прописали у мене 15 осіб з Кавказу, включаючи 4 китайців. А як мені треба було виготовити паспорт для доньки – сказали неможна. Треба… і пішов перелік довідок та справок… за літо можливо назбираю… Телевізійні начальники теж молодці, знають мої смаки - 50 серіалів на день про провінціалку в Москві плюс гумор. І трохи шаносона, що теж смішно.

І все б добре, я не проти, але в мене постійно виникає одне питання: якщо єдиний ідіот в країні це я, то чому мені за це не доплачують? Без ідіота все ж таки жити не можна, без ідіота держава загине! Якби зі мною яка неприємність, одні розумні залишаться, і що? Вони самі собі будуть про історичний Дрогобич розповідати і про терміни заміни труб? Самі собі серіали показувати і душному потягу їх дивитися на необроблені поля?
Так що, хлопці, бережіть мене, я вам як, ідіот, - потрібен!

Ви ж на мені піднімаєте свою самооцінку!…

От і мені приходиться критикувати фонд - у якого нема нічого спільно із значенням відродженням… От що б їх не критикував - краще за все - Ви мені грошей, а я вам - повне розуміння всіх Ваших ініціатив. Треба так треба, що поробиш. Головою кивну, в телекамеру що небудь схвальне скажу і піду додому хрустіти чіпсами під серіали. Якщо, звичайно, якісь розумні люди не вирішать, що я хочу жити на вулиці біля теплотраси і без телевізора. Їм, розумним, видніше, на те вони й розумні …

Філософські роздуми Тараса зі Львова

Коментарі

Кушнір Тарас   4311 днів тому   #  

... от написав... а тепер ще й сам прокоментую...

- також я чомусь не розумію, чому я бачу занепад і намагаюся у міру своїх можливостей діяти - а вони ні ?
- хіба що можу припустити що їм це вигідно, таку мають посадову інструкцію?

  •   Пiдписатися на новi
Леся Олієвська   4304 дні тому   #  

А що в Україні ще діють паспорні столи? Хіба не міграційні служби?.....

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Бабій   4304 дні тому   #  

Тарасе, фахової дискусії зі громадою тут навряд чи вийде.
Наприклад, все громадське суспільство знає, що алкоголь є причиною 99% відсотків негараздів в суспільстві, закінчуючи тим фактом що 87% (дані МВС) сидить в тюрмах по причині вживання алкоголю і скоєння злочину. По сім’ям Ви вже писали. Про здоров’я – до 500 тисяч щорічно країна втрачає по причині вживання алкоголю + тютюну. Але тільки одниниці витрачають свій час і кошти на просування культури тверезого життя. Більшість, як хробаки зацікавлені в дармових харчах. Питання не в розумі, в грошах, за які продали душі. Якщо, Ви хочете, щоб були позитивні зміни, справжні, беріться за формування культури тверезого життя, єднайтеся з однодумцями. У нас дуже мало справжніх фахівців з організації і проведення соціальних проектів задля істинного добробуту громадян…

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4303 дні тому   #  

п.Лесю - все залежить який паспорт у Вас є? Яке у Вас громадянство? І за кого плануєте заміж...

  •   Пiдписатися на новi
Леся Олієвська   4303 дні тому   #  

У нас колишній паспортний стіл називається "Відділення громадянства, іміграцій та реєстрації фізичних осіб".

А в паспорті громадянина моя національність не вказана...
А ще: див. Конституцію : людини і громадянина, це що різні статуси?
Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.

Якщо так,є думка, що маємо таку ситуацію, як Ви описали і через те, що в Україні з людей (за їх згодою) зробили фізосіб. громадян ....і т. д. і не без участі всіх тих доброзичливців..... Або я ще чогось не розумію...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4303 дні тому   #  

Ігоре, я Тобі дуже вдячний за коментар!
Без сумніву хочу сказати, що це чи не найкращий коментар, який було опубліковано в моїх Блогах… Чесно кажучи, створюючи Блог. - я дуже чекав на коментарі, дискусії, пропозиції, варіанти співпраці та запровадження змін і т.д... - але їх не було… відповідно і мої сподівання на конструктивну дискусію – розтанули…. А навіть і наштовхнули мене на розчарування у власному баченні, власних ініціативах…
Хочу підкреслити, що я намагався достукатися. Писав проекти, наводив приклади, статистику. Порівнював з Польщею, телефонував, пояснював… та мабуть стигма та міфологія брежнєвсько-горбачовського періодів – таки твердо укорінилися у підсвідомості…
Оскільки достукатися до "страусів та хробаків" мені покищо складно, - я зробив такий висновок:

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4303 дні тому   #  

Я працюю у цій темі. Я бачу мізерні але реальні зміни людей та їх оточення, як в Україні так і в інших країнах – і я буду про це інформувати… я буду про це нагадувати "хробакам" та "страусам" фондів та державних установ… - що проблема існує… незважаючи на редакційну раду порталу ГУРТ, які часом мене «банять» на місяць - два... за те, що я емоційно висловлююся до "страусів та хробаків" (дякую Ігоре, - за чудове порівняння).
Але я не маю образ…
Колеги порталу ГУРТ - Ви класні! Я вас люблю! (навіть Т.Тимчука, який деколи чомусь? мене дратує… хоча я і сам не розумію чому???)

Бажаю усім позитивного настрою!

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4303 дні тому   #  

Хочу уточнити - "мізерні" - у кількісному значенні... таки мало осіб займаються собою...
"реальні зміни" - це процес зміни особи з бовдура, пияка, (пиячку), деспута, злодія, - учасники програми змінюються... стають прикладом для наслідування. приймають виважені рішення. реально оцінюють себе та свої можливості, - незалежно від фаху, займаної посади та кількості дипломів на стіні...

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4303 дні тому   #  

Тарасе, вітаю! Судячи з змісту коментарів під твоїми коментарями, тобі нарешті вдалось перейти від монологу до конструктивного діалогу :))! продовжуй у тому ж дусі і можливо спільнота, яка об'єднається навколо твоєї професійної тематики, якраз і буде там ядром, яке стимулюватиме потрібні суспільні зміни :). а про роздратування, то тут детальніше :)!

  •   Пiдписатися на новi
Леся Олієвська   4302 дні тому   #  

У моєму селі є кілька кіосків. Торгують у них в основному продуктами. Але великим попитом користуються алкогольні напої. Для експерименту вирішила запитати чи є горілка. Запитали: "Вам оригінал чи таку..."
Звичайно така - це якийсь розведений спирт, але наполовину дешевше. Ті сімї, які страждають від таких торговців, нічого не можуть вдіяти, адже всюди все куплено, табличку ділення знають.
Сільська рада не реагує, бо цей підприємець є її спонсором . Церква не реагує - священнику не треба проблем.
Село велике, люди працьовиті,багато молоді, дітей.
Але всі, хто сильніший, князі одноосібники, для яких моя хата з краю.

  •   Пiдписатися на новi
Леся Олієвська   4302 дні тому   #  

Тарас, а паспорт у мене громадянина України. Замужем -29 років, і навіть 4 дітей. А з 1993 року займаюся громадською роботою у Бродах в сфері захисту прав дітей з інвалідністю, тому що старша дочка (вже 3 роки, як померла) була прикута до ліжка 24 роки.
А проблеми алкоголізму мене хвилюють, тому що по життю супроводжують. Тато та два брати пішли спати на той світ через горілку у 42 та 50 років. І сьогодні приходиться працювати з батьками, які мають і хворих дітей і проблеми з алкоголем.

Не байдужа ця тема, тому було б не зле розпочати велику програму, яка б хоча б частково зупинила той бардак , який дає можливість окремим людцям наживатися на біді інших.

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Бабій   4302 дні тому   #  

В таких випадках дієвим спосіб є лекції в школах. Ми їх проводимо, лектором є Артем Ступаков. відгуки просто вражають, і підтверджують їх ефективність. Більше дізнатись можна у нас на сайті http://socreklama.org/proekty/krasche_tvereze_zhyttia/ukr.php або по електронці. Артем зараз працює на основній роботі. Треба порадитись, як з вересня він може приїхати до вас або треба знайти ефективного лектора з досвідом роботи. Після лекцій можна було б сформувати групу активістів з підлітків і розгортати рух за тверезе життя.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4223 дні тому   #  

Я мав нагоду приймати участь у виставці соціальних послуг. яка проходила у Львові 29 жовтня 2012р. на площі Ринок.
просто хочу поділитися почутим від НЕльвівських представників третього сектору:
- правду кажуть прислів'я: "злодій кричить - лови злодія!" мені відверто сказали що самий корумпований бф це відродження...
- хочеш зіпсувати собі імідж у соціальній сфері - звяжися з крапличем...

ось так... п'ю каву та й думку гадаю чому я не Сорос...
Чого являється мені думки глобальні
У сні?
Чого звертаються до мене
Чудові мрії ті ясні,
Сумні,
Чому уста мої німі?
Який докір, яке страждання,
Яке несповнене бажання
На них, мов зарево червоне,
Займається і знову тоне
У тьмі?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4176 днів тому   #  

http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/536467_4880731065589_1875727164_n.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4163 дні тому   #  

http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-snc6/252384_389160001170002_1313996588_n.jpg

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.