bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Лекція Девіда Брюера (фото, відео)   

Лекція відбувалася у готелі “Рів'єра” на Поштовій площі. Девід поводився досить невимушено, говорив досить чітко і зрозуміло, як для ліверпульця :).

Підготовка до лекції



“Трансляція новин, коли всі збирались поруч з радіоприймачем або телевізором мертва! Тепер люди хочуть приймати участь у створенні новин, а не просто слухати те, що пропонується” - ця фраза щось змінила в моїх мізках. Виявляється, це не фантастика, а тренд!

Основні його тези - користувачі хочуть створювати новини, реагувати на них та бути почутими. Сайт організації повинен бути направленим чітко на свою аудиторію, мати небагато, але якісного матеріалу. Як приклади, він наводив сайти великих та маленьких медіа-корпорацій та телеканалів. Трансляція в твітері Після змін у бік більш зрозумілого та якісного контенту? відвідуваність зросла, також збільшилась кількість людей, що повертаються.

Девід розглядяє он-лайн медіа, як фабрику продукуванню новин, тому тут важлива структура редакції он-лайн медіа.

Виявляється, медіа-бізнес - це стіл ! :)



Окремі 10 хвилин було приділено Twitter'у, як дуже ефективному інструмент для розповсюдження новин у середовищі однодумців.

На жаль, виявилося, що акумулятор у фотоапараті наполовину розряджено, тому фото і відео вийшло набагато менше ніж хотілося, а про спалах доводилося лише мріяти.

Дякую Media Next за запрошення, в голові з'явилося багато нових ідей!

Інтерактивне телебачення з чатом та миттєвими твітами від каналу Al-Jazeera (English), на екрані



Коротеньке відео в якому Девід розказує про модель співучасті відвідувачів сайту у продукуванні новин, англійскою, перекладача не чутно :(



Анонс лекції на ГУРТі тут.

Коротко про Девіда Брюера:

Девід Брюер є одним з найвідоміших британських експертів у сфері медіа. Має значний досвід як журналіста так і менеджера в медіа-бізнесі від газет і телебачення й до онлайн-ресурсів.
Девід був саме тим ключовим менеджером (launch managing editor) у корпорації BBC, що запустив в 1997 році сайт BBC News Online. Пізніше його запросили на посаду головного редактора (managing editor) для запуску CNN.com Europe, Middle East and Africa and CNNArabic.com.

Він був ключовим консультантом у запуску Al Jazeera English в 2006 і продовжує працювати з Al Jazeera English як консультант з нових медіа Девід сфокусувався на консультуванні з розвитку медіа з 2002 року і його клієнти -це ключові світові медіа-корпорації.

Також Девід заснував ресурс Media Helping Media для підтримки медіа в тих країнах, де є виклики для свободи слова. Девід Брюер заснував і керує компанією Media Ideas International Ltd.
Більше про Девіда на його профілі в Linkedln.

Коментарі

Віталій Мороз   5267 днів тому   #  

Миколо, цікавий репортаж, спасибі! і чудово саме для формату блога

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5267 днів тому   #  

я не зміг побувати, але відчуття присутності, завдяки твіттеру, залишилось :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.