bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Про “псевдосайти” волонтерів Євро-2012. Офіційна реакція.    

Члени команди volunteers2012.org.ua не можуть не відреагувати на заяву директора Місцевого організаційного комітету (МОК) “Євро-2012 в Україні” Маркіяна Лубківського на адресу сайтів, які присвячені волонтерському рухові в Україні.

У своєму коментарі в ефірі одного з телеканалів пан Лубківський наступним чином прокоментував діяльність волонтерських порталів: "… ми (УЄФА-ред.) не будемо проводити жодних розслідувань. Просто просимо людей, якщо вони бажають працювати волонтерами УЄФА, реєструватись на сайті uefa.com. Всі інші сайти є недійсними, псевдосайтами…

Також у закадровому тексті сюжету мова йде про те, що запис добровольців на ”піратських сайтах коштує 200 гривень“.

Отже:

1. Завдяки одному із ”псевдосайтів" volunteers2012.org.ua про волонтерський проект УЄФА та приймаючих Євро-2012 міст дізнались тисячі молодих та активних людей не тільки з більшості регіонів України, але й за кордоном.

2. В своїй аплікаційній формі організатори чітко вказують, що реєстрація на порталі не дає гарантій участі у волонтерському проекті УЄФА. Натомість, нашою місією є, в першу чергу, поінформувати майбутніх волонтерів щодо деталей відбору добровольців, які будуть задіяні під час Євро-2012.

3. Інформація щодо сплати коштів за реєстрацію є нісенітницею та не витримує жодної критики.

4. Ні від співробітників УЄФА, ні від чиновників, які відповідають за відбір волонтерів у приймаючих Євро-2012 містах (мова йде про понад 16.000 добровольців), потенційні волонтери так і не дочекались системної інформаційної кампанії, яка би не тільки популяризувала волонтерський рух в Україні, але й надала відповіді на актуальні запитання щодо деталей відбору, реєстрації, переваг для волонтерів тощо.

5. Команда volunteers2012.org.ua наполягає на тому, що Євро-2012 в цілому та волонтерський проект зокрема є спільним не тільки для приймаючих футбольні поєдинки міст: Києва, Харкова, Донецька та Львова. Але й поширюється на інші регіони України. При цьому, мешканці інших областей повинні мати рівні права участі у волонтерському відборі.

6. З метою популяризації волонтерського руху протягом лютого-травня 2011 року координатори volunteers2012.org.ua на добровільних засадах та за власний кошт проводили зустрічі та влаштовували презентації для зацікавлених волонтерським проектом у Сімферополі, Львові, Києві, Дніпропетровську, Кіровограді, Миколаєві, Кременчуці, Ужгороді, Херсоні, Чернігові та інших містах України.

7. Завдяки подібним зустрічам: організації “круглих столів”, презентацій, флешмобів із Вашою підтримкою ми привертаємо увагу громадськості, ЗМІ та місцевої влади до важливості популяризації та стимулювання розвитку волонтерського руху в українських містах.

І нарешті. Жоден чиновник, високопосадовець або інша особа вказівками та постановами “згори” не в праві монополізувати волонтерський рух в Україні. Участь у волонтеруванні, в тому числі, під час та після матчів Євро-2012 є особистою справою та вибором кожного.

Основною метою volunteers2012.org.ua є надати такий вибір, розповідаючи молодим та активним громадянам про переваги та важливість участі в організації третьої за масштабами спортивної події в світі.

Коментарі

Тимчук Тарас    4671 день тому   #  

http://www.unian.net/ukr/news/news-444220.html кажуть, що вже почалось )

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.