bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Євроінтеграція по - українськи. Або як не потрапити в пастку європейських освітніх програм ?    

Отже, від початку все йшло гаразд і нічого не передбачувало затьмарити враження від подорожі. Група у 34 особи зібралась біля залізничного вокзалу у Львові. Дехто добирався потягом із Донецька, Києва та інших міст. Проте, серед учасників поїздки було немало й місцевих львів'ян.
Коли автобус рушив, учасникам роздали “відкореговану програму” заходів в рамках освітньої програми із європейських студій від ГО “Україна в Європі”. Після чого, із кожного попередньо зібрали по 200 євро (загалом вартість програми склала 425 євро + 50 євро за туристичні послуги гідів).
Автор та його знайомі спочатку не звернули уваги на зміни в програмі. Проте, в ході поїздки виявилось, що освітні студії, які були передбачені в попередньому анонсі, були практично викреслені в новій редакції. Зокрема, учасники так і не прослухали 3 лекцій від фахівців в Ніцці щодо функціонування інституцій ЄС. Також їм було відмовлено у відвідуванні і лекції в Барселонському центрі міжнародних відносин та таматичній лекції в Будинку Жана Монне (Париж).
Внаслідок чого, освітня програма склала лише один день, протягом якого учасники подорожі відвідали будівлі Європейського парламенту та Ради Європи в Стразбурзі. Більше того, після прибуття в Україну організатори ГО “Україна в Європі” заднім числом відкорегували попередній анонс програми, з яким можна ознайомитись
Крім того, організатори не повернули учаснкам туру по 25 євро за відмінений Посольством Франції візовий збір. Мотивуючи додаткову сплату недобором достатньої кількості учасників поїздки.
На закиди щодо неправомірності дій з боку оргіназаторів, віце-президент НУО “Україна в Європі” Володимир Посельський порадив деяким студентам повчитись для початку засадам устрою ЄС у власних університетах. А вже потім вимагати відповідні лекції від фахівців.
Загалом, із 10 ночей під час подорожі 6 були проведені в автобусі. Що суперечить елементарним вимогам сервісу від українських туроператорів. Доречі, останні пропонують схожі тури за нижчою ціною, яка включає проживання та ночівлю в готелях класу 3 зірки, а також послуги та супроводження гіда.
Крім того, готель в Барселоні з метою “економії коштів” був розташований за 20 км. за межами міста.
Від організаторів учасники не почули вибачень і, тим паче, не отримали матеріальної та моральної компенсації.
У зв'язку із протестом, авторові цих рядків не був наданий диплом про участь в освітній програмі. Втім, він про це жодним чином не жалкує, оскільки слово “освітня” в даному вмпадку є недоречним.
З іншими цікавими подробицями євротуру можна ознайомитись за цим посиланням.

P.S.
після листів-скарг на адресу ГО “Україна в Європі” віце-президент організації Володимир Посельський в особистому повідомленні запропонував учасникові подорожі “відчепитись”. В інакшому випадку авторові буде заборонений в'їзд на територію країн Шенгенської угоди. “Я тебе попередив. При найменшому рухові з твого боку ти матимеш заборону на вїзд в шенген мінімально на три роки. Я слів на вітер не кидаю….” - йдеть в повідомленні.

Коментарі

Тимчук Тарас    4599 днів тому   #  

Дякую за інформацію. Чесно кажучи, недавно почув схожу історію про іншу організацію... Було б цікаво почути й протилежну сторону

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4599 днів тому   #  

Дякую за корисну інформацію інформацію.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4598 днів тому   #  

жесть! молодець що написав!
прохання до ГУРТу: напишіть відкритий лист (з публікацією на порталі) до цієї ГО з проханням дати роз'яснений зі свого боку!
теж була схожа ситуацію з НУО та закордонною поїздкою: інвалідові І групи не віддавали закордонний паспорт вимагаючи гроші за поїздку, в яку він так і не потрапив!

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4598 днів тому   #  

Михайле, я написав представникам цієї організації короткого листа з пропозицією відреагувати на цей запис. не думаю, що відкриті листи якось тут допоможуть. Але якщо у Вас є час цим зайнятись, можна спробувати і цей метод :))). Наступний блогозапис буде "ТОП 10 сумнівних освітніх програм :)))"

  •   Пiдписатися на новi
Миколай Воробйов    4598 днів тому   #  

Тарасе, дякую за підтримку. Писав як є. До Михайла - прохання скинути подробиці інциденту на [email protected] Дякую !

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4597 днів тому   #  

ГУРТ вже отримав офіційну відповідь. Чекаємо, поки представники організації “Україна в Європі” розмістять цей матеріал на ГУРТі самостійно

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   4597 днів тому   #  

відповідь Володимира Посельського вже опубліковано на порталі ГУРТ https://gurt.org.ua/news/recent/11730/

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4597 днів тому   #  

відповідь у стилі "сам дурак"

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Бєляков   4596 днів тому   #  

Співчуваю. Можете завітати до нас на портал випускників німецьких програм «Alumniportal Deutschland» http://www.alumniportal-deutschland.org. Про кращі можливості можна дізнатися більше після безкоштовної реєстрації.

На порталі працює українська група APD-Ukraine:
https://www.alumniportal-deutschland.org/community/pg/groups/38932/apdukraine

В ній багато інформації про гранти, стажування, навчання розміщується українською та російською мовами.
І найприємніше - не Ви платите, а Вам ще дають гроші і на проїзд, і стипендії..

  •   Пiдписатися на новi
Миколай Воробйов    4596 днів тому   #  

дякую, пане Олександр, за надану можливість. Обов'язково нею скористаюсь ) Михайло - згодний, тут без коментарів. Прошу зв'язатись зі мною через електронку (вказав її в попередньому коментарі).
До Володимира - з одного боку представник НУО визнає свою провину. Із іншого - незаконно погрожує журналістові позбавленням прав відвідувати країни Шенгенської угоди при "найменших рухах".
Мовчання в такому випадку аналогічне моральному злочинові.

http://blogs.korrespondent.net/journalists/blog/kachumay2/a44179

Прокуратура, МЗС та посольство Франції в Україна також повинні це знати.

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4596 днів тому   #  

Мене особисто дуже вразив факт погроз ..."погрожує журналістові позбавленням прав відвідувати країни Шенгенської угоди при “найменших рухах". " Є ж кращі методи. В товарний вагон - ідо білих ведмедів, вислати на Соловки чи Колиму! Це ми вже проходили. Людина може мати власну точку зору на події. І вона може відрізнятися від моєї чи представника НУО. Я не стаю на чийсь бік. Однак такі погрози - це не демократія.

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Посельський   4596 днів тому   #  

Шановна Анно. Я глибоко поважаю право кожної людини на свою думку, але не можу толерувати свідоме перекручування інформації і неправду. Попередження Миколі про те, що ми можемо вдатися до такого радикального кроку - було останньою спробою вплинути на нього. Він опублікував два дописи на своєму блозі, де говорив, що взагалі ніякої програми не було і свідомо писав неправду, далі погрожує звернутися до "компетентних органів".
Якби не лист модератора цього сайту, наша організація не дізналася би про його публікацію.
Він допустив неприпустимі слова не адресу керівника групи, показав, що європейська інтеграція як така його не цікавить, був виключений з програми і зараз як в нічому не бувало вимагає компенсацій і знову погрожує звернитись до компетентних органів. За нагодою ознайомтеся з його дописами на блозі, зокрема з тим, як він ставиться до активних дівчат http://komitet2012.livejournal.com/13303.html
і коментарями учасників поїздки на його блозі

  •   Пiдписатися на новi
Саманта Бопан   4596 днів тому   #  

Хочу висловити свою думку щодо цієї подорожі, де я також брала участь. З нас зібрали 60 євро та 50 грн на візу - коли ми подавали документи. 35 євро коштує віза, 25 - послуги візового центру. Це легко перевірити. Тоді ж нам пообіцяли: нам повернуть гроші (з тих 35, тому що послуги ВЦ сплачуються у будь-якому разі), якщо нас звільнять від оплати за визу. Нас таки звільнили. Але за місяць до поїздки організатори ПОПЕРЕДИЛИ: гроші за візу повернуть не в повному обсязі - через те, що група набрана не повністю.
І справді, нам повернули лише по 10 євро, з 35 (25 євро візовим центром не повертаються). З іншого боку, якщо б ми їхали, як звичайні туристи, то заплатили б по 35, а не 25 євро.
Подорож була освітньою - хоча б тому, що ми відвідали Раду Європи та Європейський суд. Це було, звісно, безкоштовно. Окрім того, ми отримали незабутні враження від Кракова, Страсбургу, Ніцці, Канн, Монако, Барселони, Дрездена і Парижу. До речі, в столиці Франції сподобалася і Миколі - http://komitet2012.livejournal.com/13993.html

До речі, в Барселоні ми ходили в музей історії Каталонії, а в Парижі нам запропонували поїхати в будинок Жана Моне. Але Микола, як і інші, обрали прогулянки Парижем

  •   Пiдписатися на новi
Саманта Бопан   4596 днів тому   #  

До речі, в Барселоні ми ходили в музей історії Каталонії, а в Парижі нам запропонували поїхати в будинок Жана Моне. Але Микола, як і інші, обрали прогулянки Парижем... Це бачимо в його ж блозі.

В Барселоні ми жили в 20 хвилинах їзди автобусом від центру міста і в 30 хвилинах (якщо їхати в іншому напрямку) від славнозвісної Коста-Брави. Готелі були зручні (в номері - ліжко, меблі, плазмовий ТВ, душ, туалет), у вартість були включені завтраки. Це стосується й інших готелів.

Щодо вартості факультативних екскурсій. В Кракові вона становила 3 євро, в Монако - 6, в інших містах - по 5. Жоден туроператор не запропонує таких низьких цін. Як показує практика, зазвичай ціни на екскрсії сягають 15, 20, а то й 30 євро.

  •   Пiдписатися на новi
Саманта Бопан   4596 днів тому   #  

До речі, Микола каже, що українські туроператори пропонують такі ж подорожі, але за меньшу ціну. Але покажіть мені туроператора, який звозить вас на Рівьєру, на Коста-Браву і в Париж за 425 євро+50 евро за екскурсії?

З 34 людей, що поїхали в цю поїздку, незадовільною нею було 4 людини. Але Микола намалював таку картину, що незадовільні були чи не усі.

Насправді, причина цього бунту ось у чому. Під час відвідування Європарламенту ми зустрічалисі із комісаром, який родом з України. Микола задавав йому питання, які ВЗАГАЛІ не стосувалися цього фахівця.

  •   Пiдписатися на новi
Саманта Бопан   4596 днів тому   #  

Типу - "Чи телефонують вам із Києва, чи лоббіюють інтереси України з Банкової?". Ці питання були, м'яко кажучи, не по адресу. До того ж, Микола слова не дав сказати іншим учасникам - і про це нам пришлося йому сказати... Припускаю, що це образило хлопця, тож він почав мститися - дуже брудним, як на мене, способом.
Чесно кажучі, повноцінного враження від цієї людини під час поїздки я не склала. Та коли побачила його запис у блозі, то була шокована.. вирази типу

"Опыт подсказывает, что стервозность, наебывание и прочие грязные техники являются природным даром для всех представительниц "слабого" пола."

А це взагалі -
" Но больше всего меня бесит, когда баба пытается рулить ситуацией, беря на себя лидерские функции. К таким особям у меня не только напрочь пропадает половое влечение, но еще хочется сломать им нос, челюсть, либо иную конечность. Порой мне кажется что у этих феменисток и бизнес-вумен имеется такой же член как и у меня (возможно даже большего размера). А на спине у них растут волосы.... "
Повна версія - тут http://komitet2012.livejournal.com/13303.html#cutid1

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4596 днів тому   #  

Там є знижки для студентів і молоді,здається до 26 років.

  •   Пiдписатися на новi
Миколай Воробйов    4595 днів тому   #  

Не маючи об'єктивних фактів, організатори почали апелювати до мого приватного життя. Те, що я пишу на власному блозі в ЖЖ, обговорюю із друзями за келихом пива та чим цікавлюсь на прес-конференціях - моя О.С.О.Б.И.С.Т.А. справа і жодним чином не стосується вас та предмету "освітньої" подорожі.
Для більшої об'єктивності публікую відгук Михайла Матковського, який також взяв участь в подорожі:
"Все вышесказанное является правдой. Настю просил бы не переходить на личности и оскорблять людей - это очень неприятно. Просто умейте выслушать человека. Если что-то Вам не нравится, то не стоит вдаваться в оскорбления, это очень неприятно слышать, тем более от девушек.
На месте организаторов, я бы воспринял эту критику, как позитивное замечание, и сделал все, чтобы этого больше не повторилось.

П.С Лично для девушки по имени Саманта. Вы на протяжении всей поездки очень сильно показывали свое высокомерное отношение к другим и тут продолжаете это делать. Я на оскорбления обычно не отвечаю, но Вам скажу так: " Увы, или к счастью, но Вы не Господь Бог, чтобы ставить себя выше других ".

  •   Пiдписатися на новi
Вадим Леус   4594 дні тому   #  

Уважаемый борец за какую-то справедливость,
Трудно не вмешаться после того всего, что вы пишете в интернет ресурсах.
Начну с того, что я тоже брал участие в этой поездке, и могу сказать, что все обвинения, преувеличения, перекручивания, вранье со стороны Николая только лишь для того, чтобы засветиться и осквернить имя Посельского и его организации. Такие действия не соответствуют поступкам благоразумного человека, особенно поступкам мужчины, если вы себя таковым считаете. Конечно, в поездке были моменты, когда не все шло по плану. Но к этому надо относиться с пониманием, адекватно воспринимать ситуацию, а не вылупить глаза и кричать на весь автобус, что вам что-то не нравится. Можно было подойти и поговорить с Владимиром, разобраться в ситуации, если вас что-то не устраивало, узнать сначала, что происходит и проанализировать, а не паникуя орать на организатора (а это было именно так) и портить настроение людям своими, на мой взгляд, не всегда адекватными комментариями и разговорами.

  •   Пiдписатися на новi
Вадим Леус   4594 дні тому   #  

Если вы не контролируете ситуацию, держите себя в руках. Владимир этого не заслужил, он всегда пытался сделать так чтобы всем было интересней и дешевле, между прочем. Насчет денег вы бы помолчали вообще, никакая тур фирма, если уже на то пошло, не повезла бы вас в те места, где вы были да еще и за такие суммы. Возмущения насчет дорогих экскурсий и т.д. - это БРЕД, ничто иное. Посмотрите на цены, которые предлагают турфирмы. И еще, если вы так хотели сэкономить на чем-то, то надо было это делать, а не “фарсовать” с попытками снять в аренду машину и т.п. Ваши выделывания ни кому там не нужны были.
Вернемся к "особистій справі". Значит, это ЛИЧНОЕ ДЕЛО Саманты с кем разговаривать, я попрошу не обвинять ее в том, что она к кому-то не так относилась или с кем-то не разговаривала. Мы познакомились со многими хорошими и интересными людьми. Вы сами затронули понятие "личное дело".

  •   Пiдписатися на новi
Вадим Леус   4594 дні тому   #  

И еще, меня очень расстроил пост на вашем ЖЖ насчет женщин. После него вообще легко потерять уважение к вам, как к разумному человеку, а тем более мужчине. На будущее, чтобы вы знали, что женщина - это прежде всего личность, которая заслуживает равенства в социуме и уважения. Помните, что ваша мать, которая дала вам жизнь, тоже женщина. Надеюсь понятно, к чему я веду.
А девушки, которые считают Николая джентльменом, достойным мужчиной, должны, думаю, задуматься над тем какой он на самом деле. Конечно же, это его "личное дело" иметь такое отношение, как он уверяет. То, что вы написали в своем посте в адрес всех женщин, всех своих знакомых девушек, друзей женского пола, покажите когда-то своей жене (если таков человек найдется) и откройте свое настоящее лицо, свое понятие "о том, как быть мужчиной". Это скверно.

  •   Пiдписатися на новi
Вадим Леус   4594 дні тому   #  

Время, которое я потратил на внимание вашей персоне, вряд ли заставит вас задуматься и сделать правильные выводы. Думаю, что ответа, достойного мужчины я все равно не получу. Время потрачено зря, поэтому пишу первый и последний раз. За все то, что я написал, я в ответе.
Я бы не обратил внимание на всю чушь, что Николай пишет, если бы не обвинения и претензии последнего в адрес других людей, они этого абсолютно не заслужили. Такое сложилось мнение. Дело не в поездке или в том, что дела там немного пошли не по плану. Дело в желании Николая просто таким способом обратить на себя внимание, показать какой он "скандальный журналист". Мое ЛИЧНОЕ ДЕЛО думать, что вы не компетентен и пытаетесь враньем и скандалами чего-то добиться. Ваши слова и действия несут за собой последствия, не забывайте.
Люди, которые читают то, что пишет Николай, пожалуйста, не верьте этому, он перекручивает факты и противоречит сам себе, он не тот, каким пытается себя показать.
Будьте честны сами с собой, Николай, и пожалуйста, не обижайте людей, особенно девушек. Жизнь такая штука, что не знаешь на кого попадешь.

  •   Пiдписатися на новi
Миколай Воробйов    4593 дні тому   #  

Вадим. Честно говоря, не запомнил вас во время поездки. Если вас все устраивало, тогда о чем разговор ? Если же у вас имеется неприязнь ко мне - прошу обращаться лично на [email protected] Там и поговорим.
Разъясните слово "фарсовать". Насколько мне известно, его употребляют люди, побывавшие в местах "не столь отдаленных".

  •   Пiдписатися на новi
Саманта Бопан   4593 дні тому   #  

Николай, судя по всему, меня вы тоже не запомнили. Написали бы уже чеснто - "помню себя, Владимира Посельского, ну и ту девушку, которая боялась со мной ехать в лифте. Нуждаюсь в массовке". К слову: за 11 дней вы не соизволили познакомиться с большинством коллег по поездке. Так кто из нас высокомерен?

Напоминаю вам - я не организатор, а участник поездки. Мне нет никакого дела до того, с кем вы пьете пиво (правда, удивлена, что таковые люди имеются), но записи в вашем блоге перестали быть чем-то личным, сразу же после того, как вы их опубликовали.

  •   Пiдписатися на новi
Вадим Леус   4593 дні тому   #  

Меня не надо помнить, Николай. О неприязни я уже написал и обосновал свое мнение. Писать вам лично на почту не вижу смысла, так как хочу, чтобы люди видели ситуацию с другого ракурса, а не верили в то вранье и преувеличение, что вы здесь пишите. Читайте внимательнее. Разговор я вел не о том, что меня все устраивало, а о том, что вам не стоит «строить из себя святошу» и осквернять добрые имена людей, если вы еще не поняли.
Странно, вы же считаете себя умным человеком. Лично для вас, ссылка для определения значения интересующего вас слова из «Толкового словаря живого великорусского языка» В.И. Даля
http://www.mirslovdalya.ru/index.php?search_text=%F4%E0%F0%F1
На этом считаю этот вопрос исчерпанным. Я не хочу возвращаться к оттенкам расизма с вашей стороны, когда вы делали очередную рассылку людям и с пометкой в теле письма «Украина в Африке», к мизогинии, которая вам присуща, что вы подтвердили своим постом на ЖЖ. Вы потеряли уже как минимум половину аудитории здравомыслящих и умных людей такими своими высказываниями.
Надеюсь, уважаемые читатели сделали новые, немного другие выводы.
Спасибо за внимание, Николай

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Артюшенко   4593 дні тому   #  

Вы, Николай, меня, конечно, не помните, и Слава Богу.

Я вот поездкой очень довольна. Программа была отличная, люди прекрасные, города - расчудесные. Правда, впечатление портил очень странный мальчик в группе. Он просил гида "рассказать что-нибудь о Европе", а так же "есть ли ещё такие города типа Кракова", и веселил литературными познаниями "вот эти французские писатели - Дюма, Данте..." В общем, этот милый мальчик сохранил незамутнённое сознание трёхдневного младенца. А потом я подумала - да ну, не смешно: наверное, у мальчика были проблемы с запоминанием школьной программы - уж кто знает.

Позже это прелестное создание представилось журналистом УНИАН Николаем Воробевым и начал задавать вопросы в Европейском совете, которые выше процитировала Саманта. Тут за него стало уже стыдно. А надо сказать - Николай этого и не заметил, конечно - в нашей группе было как минимум 5 взрослых журналистов. И не тех, которые пишут наивные посты в двух своих блогах, а настоящих таких журналистов, из общенациональных СМИ.

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Артюшенко   4593 дні тому   #  

Вы, Николай, меня, конечно, не помните, и Слава Богу.

Я вот поездкой очень довольна. Программа была отличная, люди прекрасные, города - расчудесные. Правда, впечатление портил очень странный мальчик в группе. Он просил гида "рассказать что-нибудь о Европе", а так же "есть ли ещё такие города типа Кракова", и веселил литературными познаниями "вот эти французские писатели - Дюма, Данте..." В общем, этот милый мальчик сохранил незамутнённое сознание трёхдневного младенца. А потом я подумала - да ну, не смешно: наверное, у мальчика были проблемы с запоминанием школьной программы - уж кто знает.

Позже это прелестное создание представилось журналистом УНИАН Николаем Воробевым и начал задавать вопросы в Европейском совете, которые выше процитировала Саманта. Тут за него стало уже стыдно. А надо сказать - Николай этого и не заметил, конечно - в нашей группе было как минимум 5 взрослых журналистов. И не тех, которые пишут наивные посты в двух своих блогах, а настоящих таких журналистов, из общенациональных СМИ.

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Артюшенко   4593 дні тому   #  

Вы, Николай, меня, конечно, не помните, и Слава Богу.

Я вот поездкой очень довольна. Программа была отличная, люди прекрасные, города - расчудесные. Правда, впечатление портил очень странный мальчик в группе. Он просил гида "рассказать что-нибудь о Европе", а так же "есть ли ещё такие города типа Кракова", и веселил литературными познаниями "вот эти французские писатели - Дюма, Данте..." В общем, этот милый мальчик сохранил незамутнённое сознание трёхдневного младенца. А потом я подумала - да ну, не смешно: наверное, у мальчика были проблемы с запоминанием школьной программы - уж кто знает.

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Артюшенко   4593 дні тому   #  

Вы, Николай, меня, конечно, не помните, и Слава Богу.

Я вот поездкой очень довольна. Программа была отличная, люди прекрасные, города - расчудесные. Правда, впечатление портил очень странный мальчик в группе. Он просил гида "рассказать что-нибудь о Европе", а так же "есть ли ещё такие города типа Кракова", и веселил литературными познаниями "вот эти французские писатели - Дюма, Данте..." В общем, этот милый мальчик сохранил незамутнённое сознание трёхдневного младенца. А потом я подумала - да ну, не смешно: наверное, у мальчика были проблемы с запоминанием школьной программы - уж кто знает.

  •   Пiдписатися на новi
Ольга Артюшенко   4593 дні тому   #  

Позже это прелестное создание представилось журналистом УНИАН Николаем Воробевым и начал задавать вопросы в Европейском совете, которые выше процитировала Саманта. Тут за него стало уже стыдно. А надо сказать - Николай этого и не заметил, конечно - в нашей группе было как минимум 5 взрослых журналистов. И не тех, которые пишут наивные посты в двух своих блогах, а настоящих таких журналистов, из общенациональных СМИ.

И вот сейчас, когда это Николай начинает клеветать на "Украину в Европе" ровно все эти журналисты, и не только они, пытаются ему объяснить, почему он неправ. Но Николай не слышит и очаровательно всем отвечает, что он никого не помнит.

В его ЖЖ, который он так неосторожно обнародовал, отписались много людей, которые ему аргументированно объяснили, почему его претензии к ГО - безосновательны. Но у Николая так плохо с памятью, что он, наверное, забыл их тут процитировать.

В общем, пейте глюкозу, Николай: говорят, для развития памяти - самое оно. Я тут ещё хотела вам передать совет от моих коллег, которых вы изрядно повеселили - не называйтесь, пожалуйста, журналистом, нам же стыдно за вас. А потом думаю - да ну, вы всё равно этот совет забудете.

  •   Пiдписатися на новi
Юлия Мамойленко   4593 дні тому   #  

Многоуважаемый Николай, Вы меня, конечно же, как и всех остальных участников поездки, не помните. Ну и Слава Богу! У меня вообще успело сложиться весьма устойчивое мнение, что память у Вас слишком уж избирательна, как и в принципе и сознание: уж очень часто Вы желаемое выдаете за действительное, подменяете факты, и искажаете реальные события. То ли у Вас слишком богатая фантазия, то ли Вы умышленно врете.
Вам, Николай, как любителю терминологии, несомненно будет интересно узнать, что то, что Вы выдаете за активную гражданскую позицию, на самом деле называется троллинг.
Цитирую специально для Вас, уважаемый Николай: «троллинг - размещение в Интернете (на форумах, в дискуссионных группах, в вики-проектах, ЖЖ и др.) провокационных сообщений с целью вызвать флейм, конфликты между участниками, взаимные оскорбления и т. п. Лицо, занимающееся троллингом, называют троллем, что совпадает с названием мифологического существа.
Поэтому считаю своим, уважаемый Николай, «гражданским долгом» (о, как много в этом выражении для Вас, Николай! Или нет?!) сообщать всем пользователям этого и любых других ресурсов, где Вы позволяете себе троллинг, о том, что Вы – тролль.

  •   Пiдписатися на новi
Антон Альошин   4593 дні тому   #  

Вітаю всіх, і особливо "героя" цієї публікації. Мій лінк не по темі, але показує мою думку про М. Воробйова як про людину http://bit.ly/ngsMmO

  •   Пiдписатися на новi
Саманта Бопан   4593 дні тому   #  

Многоуважаемый Николай, вы меня, конечно же, как и всех остальных участников поездки, не помните. Ну и Слава Богу!

Я согласна с Юлей - то, чем вы занимаетесь, называется троллингом. Будьте осторожны, потому что интернет-троллей уже сажют!

http://www.fraza.ua/stenograms/17.09.11/124496.html

  •   Пiдписатися на новi
Юлия Мамойленко   4593 дні тому   #  

И раз уж тут у нас такая доверительная беседа, то у меня риторический вопрос. Как человек, который не запомнил даже 30% участников поездки, не в те окна троллит свои нелепые комментарии, оскорбляет не то, что отдельных людей, а целый биологический вид, может иметь адекватное мнение и давать свою оценку какой-либо поездке?
Вы, Николай, на этот вопрос не отвечайте. Я не общаюсь с теми, кто меня не помнит. И слава Богу!

  •   Пiдписатися на новi
Миколай Воробйов    4593 дні тому   #  

Відгук про подорож від Ігора Порхуна, 50 років, досвідчений юрист із міжнародного права. Вони із дружиною також брали участь в студіях:
"Я участвовал в этой поездке. Что хочется сказать прежде всего – я никогда бы не поехал в эту поездку, если бы знал ее настоящей сути. Я не ехал шопиться и цель моя была совершенно иная… а точнее меня больше интересовала та заявленная ранее организацией «Украина в Европе» летняя программа з європейських студій, которая позже была изменена действительно на 70%.
Я не считаю, что есть смысл кого-либо в чем-либо обвинять, или угрожать санкциями. Сейчас в этом нет никакого смысла. Каждый имеет право высказать свое мнение в отношении этой поездки. Я считаю, что Николай прав в том что, не смотря ни на что, мной как участником этой программы, было намерение получить некоторую интересующую меня информацию, за что я соответственно и заплатил.

  •   Пiдписатися на новi
Миколай Воробйов    4593 дні тому   #  

В итоге, я получил совершенно иной продукт. Руководство данной программы заранее знало о том, что необходимое количество желающих группа не наберет и обязанностью руководства данной программы было известить всех об изменении программы заранее (не в день отъезда). Надо заметить, что если бы было набрано 50 человек в эту поездку, в автобусе с предоставленным комфортом, осталось бы только сожалеть не только о потерянном времени, но и о потерянном здоровье.

  •   Пiдписатися на новi
Миколай Воробйов    4593 дні тому   #  

Я не являюсь экспертом в области институционного права ЕС, но мне было бы очень интересно хотя бы в общих чертах, разобраться в положениях, которые регулируют порядок формирования, деятельности и полномочия институтов Европейского Союза.
Кроме того, меня как адвоката в части данной программы достаточно серьезно интересовали вопросы конституционного и административного права, а особенно процессуальные нормы, связанные с обжалованием в Европейском Суде действий и решений институтов ЕС. Вобщем, обвинять человека в том, что он, не ознакомившись с азами Европейского права не имел права ехать в эту поездку – не отвечает нормам ЛЮБОГО права, тем более что за получение фактически данной информации было заплачено.
Я считаю, что не смотря ни на что, господину Посельскому не следовало бы угрожать расправой или применением каких-либо незаконных санкций против человека, который в ЛЮБОМ праве имеет право заявить о нарушении его прав, а также требовать в связи с этим компенсации. Николай во многом также не прав (переходить на личности и оскорбления не следует), но некоторые вопросы, поднятые им в его постах, требуют дополнительного исследования и соответствующих выводов.

  •   Пiдписатися на новi
Саманта Бопан   4593 дні тому   #  

А почему удалили эту запись?

bit.ly/ngsMmO

  •   Пiдписатися на новi
Миколай Воробйов    4593 дні тому   #  

Мое мнение о поездке – несоизмеримая потеря большого количества личного времени без получения ожидаемой отдачи. Поездкой не доволен !

  •   Пiдписатися на новi
Антон Альошин   4593 дні тому   #  

Ще-менш-шановний мною Микола! Виходить, що ГУРТ офіційно є вашим патроном? Бо мій пост про вашу желч щодо жінок bit.ly/ngsMmO щойно було видалено адміністрацією. Прикро, але вітаю всіх із цензурою на ГУРТІі

  •   Пiдписатися на новi
Саманта Бопан   4593 дні тому   #  

А почему удалили эту запись?

bit.ly/ngsMmO

  •   Пiдписатися на новi
Юлия Мамойленко   4593 дні тому   #  

Уважаемый Николай, как скучно и неоригинально, мы это уже читали, раз пять в разных местах, где вы занимаетесь одним и тем же - троллингом. Все, что у Вас есть, Николай, это полтора негативных отзыва, включая Ваш собственный? (Не отвечайте, Николай, я не общаюсь с теми, кто меня, слава Богу, не помнит, ответ и так всем ясен).
Многоуважаемый Николай, даже если у Вас совсем плохо с логикой, адекватным восприятием действительности и уважительным отношением к другим людям, у Вас в голове должны быть элементарные знания по математике. Так вот, уважаемый Николай, методом сравнения, Вы легко можете прийти к тому, что позитивных отзывов о поездке в разы больше, чем ваших полтора негативных отзыва. На этом дискуссию лично для себя считаю закрытой. Но Вы, конечно же, будете троллить дальше.

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4593 дні тому   #  

колеги, вашу б енергію та на допомогу Ігору Когуту підготуватись до позиції українських ІГС на саміті східного партнерства https://www.facebook.com/groups/EaPukr/ чудова була б ілюстрація ефективності поїздки на тему європейських студій. пане Альошин, уважно прочитайте пост Пилипа Литвинова щодо правил та стандартів і не ображайтесь - нічого особистого. для Вашого тексту (який було видалено) місце може знайтись там, де перебувають аналогічні тексти пана Воробйова.

  •   Пiдписатися на новi
Антон Альошин   4593 дні тому   #  

пане Маслич, дякую за Ваш відгук. вибачаюсь, що порушуючи досить актуальну і важливу тему, я тим самим порушив правила порталу. надалі намагатимусь цього не робити. скористався вашою порадою і переніс свій текст подалі від ГУРТа. хотів лишити тут лінк, але знов згадав про попередження пана Литвинова й не наважився стати злісним рецидивістом :)

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4592 дні тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=2MkH_pvg43o&NR=1

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.