bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

У Харкові збудують нову шестиповерхову бібліотеку!?   

Спочатку оголошення про конкурс проекту майбутньої бібліотеки всі сприйняли як не дуже вдалий жарт.
Мовляв, планується побудувати шестиповерхову бібліотеку суспільно- політичної літератури, за кошти благодійного фонду Бориса Колєснікова, і
назвати це диво іменем Євгена Кушнарьова!
Але потім, коли оголосили місце, де має розміститися цей благородний заклад, усе стало на свої місця.
Звичайно ж, в нашому місті немає інших вільних та зручних для потенційних читачів земельних ділянок окрім центральної площі Свободи та парку імені Шевченка!
Саме так, нова бібліотека має розміститися на території парку (звичайно, за рахунок вирубаних дерев) і чудово вписатися в історичний (хай і не дуже старовинний, але досить унікальний) архітектурний ансамбль найбільшого в Європі міського майдану.
Також чомусь викликає сумнів подальше цільове призначення цього прекрасного об’єкту. Кілька років тому, згадується, планували в самому центрі міста збудувати нову церкву (власне, вона стояла там до приходу більшовиків). Ідею підтримувала переважна більшість мешканців міста, поки не дізналася про плани облаштування багатоповерхового паркінгу під новим храмом! Ну, а без паркінгу бажання будувати церкву у наших міських керманичів-фантазерів відпало…
Здається, доля нової бібліотеки (мисливської:)) суспільно-політичної літератури імені Кушнарьова теж залежатиме від того, чи вдасться владі отримати бажану землю. А не вдасться – нічого страшного: можна буде побудувати Школу гри на гітарі та ораторської майстерності імені Януковича, за кошти благодійного фонду Нестора Шуфрича, біля Оперного…

Коментарі

Антон Крилець   5196 днів тому   #  

Вибачте мою французьку - нафіга у часи інтернета будувати бібліотеку на 6(!) поверхів. Вклали б ці кошти в оцифровку наявних фондів літератури, хоча б шкільної програми, оцифрували би рідкісні книги. Зрозуміло, що тут мільйончиками не пахне і гучних імен не всунеш.

Обов'язково треба добудувати VIPсектор з чарівними бібліотекаршами і басейном поруч, щоб "благодійникам" омиватися не відходячи від каси.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5195 днів тому   #  

створювана бібліотека якраз, за словами ініціаторів будівництва, буде займатися оцифровкою старих фондів. Але чому було не вкласти ці ж кошти в розвиток та модернізацію інсуючої бібліотеки (бібліотек)?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.