bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

ВВП і щастя на душу населення.   

Колись бачив цікаві результати одного міжнародного дослідження. Не буду довго переказувати у чому суть, але був наведений факт: відсоток українців, які вважають себе щасливими, такий самий як в країнах, де ВВП (валовий внутрішній продукт) на душу населення в 5 разів менший, ніж у нас.

Хтось скаже, мовляв, „ВВП на душу” - критерій не зовсім об’єктивний, що розподіляються кошти нерівномірно, є величезний „тіньовий” сектор і т.п. Але невже ви думаєте, що в країнах, де цей показник в 5 разів менший, національне багатство розподіляється більш рівномірно і там немає „тіні”?

Аналізуючи причини такого явища, думаю, що за, як мінімум, радянський період влада переконала народ у тому, що саме від неї (влади) залежить наше ЩАСТЯ. Чим користувалася завжди і зараз користується.

Коментарі

Василь Полуйко   5328 днів тому   #  

Дуже влучне зауваження. В Україні воно ще підсилюється особливостями національного менталітету. Такий собі образ покривдженого народу-покритки. Прийшла на думку приказка: "Як різні національності діють, коли їм стає погано: росіянин - воює, поляк - торгує, а українець - нарікає на свою долю."

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5328 днів тому   #  

А Ви вчитайтесь у наші тексти пісень... сум та й годі. щастя, річ звісно індивідуальна, але кубинці, які бідніші, значно щасливіші за нас. наскільки мені не зраджує память, ефект щастя виникає завдяки нейрохімічним реакціям у мозку+ під впливом сонячних променів. не даремно древні молились сонцю як верховному божеству :)). ну-ну, які ще будуть думки?

  •   Пiдписатися на новi
Яна Котляренко   5324 дні тому   #  

А ще необхідно зауважити про величезну розгубленість і страх народу перед своїм майбутнім в Україні, особливо це спостерігається серед молоді. Коли не знаєш, що буде завтра.. мало хто зможе відчувати себе щасливим.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5324 дні тому   #  

я знаю, що завтра буде, але я не знаю, що саме буде завтра. Я думаю, Ви також, та й будь хто. у знанні немає щастя. ми можемо залісти у нетрі екзистенційної чи, наприклад, есхатологічної фільозофії. Поки не спитаєш людину чи вона щаслива, вона про це думати не буде. а спитаєш - почне думати, порівнювати, особливо не себе-теперішнього з собою-колишнім, а себе з іншими. і, відповідно, заганяти себе ще більше у дику фрустрацію.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.