bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Домени org.ua стануть платними (?)   

Доменна зона org.ua, призначена для реєстрації імен сайтів неприбуткових організацій та приватних осіб, довгий час була єдиною, де будь-хто міг безкоштовно зареєструвати домен для сайту, не пов'язаного з комерційною діяльністю.
Втім, варто відзначити, процес безкоштовної реєстрації був настільки громістким, що багато хто не доходив до кінця і платив за реєстрацію посередникам. Я сам декілька разів намагався безкоштовно зареєструвати домен в цій зоні, але в решті решт платив таки по 28 гривнів за кожен домен своєму хостінг-провайдеру, за півтори години після оплати мав домен, який вже через добу нормально працював.
Тепер ходять розмови, в тому числі від адміністратора доменної зони org.ua Віктора Форсюка, про те що реєстрація в ній буде платною для всіх. Вартість реєстрації ще не визначена, так само як і не обрано компанію, яка буде займатися реєстрацією. відомо тільки що ця вартість буде нижчою, ніж в інших українських доменних зонах.
Також з повідомлень в мене склалось враження, що платити за домен будуть не тільки ті хто тільки його реєструє, але й власники вже зареєстрованих раніше (в тому числі - безкоштовно) доменів за продовження реєстрації (тобто - щорічно). Щоправда, таким власникам мають дати пів року пільгового періоду з моменту переходу доменної зони на платну основу.
В зоні org.ua, до-речі, на сьогодні використовується близько 84 тисяч імен. Їх власникам варто слідкувати за розвитком подій навколо цієї доменної зони.

Коментарі

Тимчук Тарас    4968 днів тому   #  

цінна інформація, дякую, Михайле!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.