bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Харків не пройшов перевірку готовності до Євро‘12   

Днями до Харкова приїхав (а точніше – прилетів) чоловік з Німеччини. Пересувається він на інвалідному візку. Має з собою собаку-помічника. Прилетів до аеропорту вночі, персонал зміг допомогти тільки наданням машини «швидкої допомоги», на якій його вивезли за межі аеропорту і там залишили. Вночі, нагадаю. Довезти до міста ніхто не схотів.
Якимось дивом вдалося вийти на керівника організації, яка адмініструє службу «Інватаксі», та видзвонила водія спеціальної «Газелі», на якій туриста зустріли і повезли до готелю.

Але жоден готель не погодився прийняти людину на візку та з собакою.



Зараз він живе в реабілітаційному центрі однієї з організацій. Також поки що так і не вдалося знайти легкий, «кімнатний» візок на прокат.

Зверніть увагу: людина не розраховувала на будь-які безкоштовні послуги, готова була і готова зараз платити і за таксі, і за готель, і за оренду візка і т.п. Крім того, людина достатньо добре володіє російською, а що було б з туристом який не знає ні російської, ні української?

Про інцидент почув сьогодні від знайомих, які зараз допомагають цьому чоловікові, тому інформація така стисла і можливо без якихось важливих деталей. Сподіваюсь привернути увагу ЗМІ, які розкажуть вже детальніше.

Я сам брав участь у всіляких «моніторингах доступності», бачив як це все відбувається, не говорячи вже про десятки конференцій, круглих столів та інших заходів з цієї тематики. Не буду стверджувати що там казали та показували суцільну неправду. Але описаний вище інцидент засвідчує, що в реальному житті «успіхи» в підготовці до Євро виглядають набагато скромнішими, ніж у звітах та доповідях можновладців.

UPD: додав фото.
Нажаль, виявилось що розголошення інформації про інцидент може принести шкоду не тим, по чиїй вині виникла така ситуація, а тим людям, які реально допомогли чоловікові. Прошу вибачення у благодійників за завданий клопіт - дійсно, спочатку треба було погодити розміщення інформації з вами. Журналістів же прошу бути більш тактовними.

Коментарі

Тимчук Тарас    4647 днів тому   #  

http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2011/07/26/782703.html

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4646 днів тому   #  

http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2011/07/27/782943.html
другий сюжет за два дні в "Подробицях"!

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   4460 днів тому   #  

на жаль, і в столиці люди з особливими фізичними потребами зіштовхуються з перепонами. Хоча, є й позитивні зрушення, цього не заперечиш)
http://www.kievpress.net/articles/health_beauty/Stolichnoe_metro__ne_dlya_invalidov-14261/

  •   Пiдписатися на новi
Тараненко Ганна   4095 днів тому   #  

Дізналася про цю історію на ГУРТ кемп 2012 і тепер розповідаю про неї як успішний приклад блогування на ГУРТі. Щиро Вам дякую за небайдужість!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.