bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Скільки коштує репутація в третьому секторі?   

Маю звичку час від часу зустрічатись з друзями, які працюють в різних секторах і тестувати на них певні ідеї. А оскільки більшість моїх друзів належать до категорії selfmade, то їх рефлексії є для мене цінними і допомагають часто приймати правильні рішення.



Товариш, з яким я вчора зустрівся, працює на досить високій управлінській позиції у банку, який входить у ТОП 10 за рівнем надійності. Часто він не розуміє чим я займаюсь, але після кожної розмови він пропонує якимось чином залучити його, оскільки моя теперішня діяльність здається йому набагато цікавішою, ніж банківська сфера :).

Вчора ми говорили про специфіку ведення бізнесу в Україні. Колега мій - скептик. Свої висновки він часто робить на основі різностороннього аналізу фактів і власного досвіду. Основна проблема, каже він, більшість тих, хто розпочинає в Україну якусь справу, намагаються дуже швидко заробити і втекти з грошима туди, де безпечніше. Він бачив як розвивались відомі бізнеси в Україні і їх власники потім їх продавали або доводили до банкрутства, а “це - не бізнес. Це банальне впарювання і шахрайство”. Якщо говорити про репутацію, яка є важливою складовою ведення бізнесу на Заході, то в українських умовах, каже він, про неї взагалі не йдеться. Тих, кого дійсно цікавить їх репутація на ринку, можна порахувати на пальцях одної руки. Такі структури не планують продаватись(навіть якщо зараз вони у збитках), мають власні РЕАЛЬНІ стратегії, не збираютсья йти і працюють належним чином.

Він пригадав історію, коли 6 років тому, будучи ще студентом, мав першу як він каже зустріч з справжнім бізнесменом (молодим росіянином). Він вперше бачив людину, яка вірила у свою справу, так би мовити місію. Тоді йому було дивно його слухати - місія, відповідальність, репутація… яке це має відношення до заробляння грошей. Зараз цей хлопець є одним з власників відомої книжкової мережі.

І тут він мене питає - а як у вашому сегменті? Скільки коштує Ваша незалежність? Наскільки легко залишатись чесним самим собою і в той же час - робити свою роботу?

У мене є відповідь на це питання. А у Вас?

Коментарі

Артур Кочарян   5135 днів тому   #  

Важко. Я це про себе кажу.
Було дуже багато різних можливостей, різних "шансів". Але я їх залишив. Інші казали, що я втрачаю свій шанс. Навпаки. Це вони втратили і свій шанс і самих себе, коли "підкладаються" сьогодні під одного, завтра під іншого. про таких кажуть лише одне: "ФУУУУУУУУУУУ!".
Важко. Але воно того варте. Ти сам приймаєш рішення і ти сам знаєш чого ти хочеш. І не обов'язково про це знати іншим.
Одна людина (фізик) мені якось сказала: "Артур, ти опираєшся на стіл, якій магу високій опір, ти не опираєшся на вату, яка м'яка".
Людина, яка залишається самою собою має великій опір.

  •   Пiдписатися на новi
Світлана Ходакова   5132 дні тому   #  

Часто буває емоційно важко, але це тоді коли в котрий раз розвіваються ілюзії,
на себе ти завжди можеш покластися, але цього не завжди буває достатньо.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5131 день тому   #  

Світлано, це Ви про приватну репутацію чи організаційну?
Може у Вас є історія, якою Ви б хотіли поділитись?

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5131 день тому   #  

Як на мене, то репутація організації - це досить вагома річь, її напрацьовують роками, але іноді досить однієї людини, яка зламає цю репутацію. Так як в будь-якій організації працюють люді - вони роблять свій вклад в формування репутації, тому іноді репутація однієї людини формує репутацію організації. Наприклад, якщо я мала позитивний досвід роботи з людиною, і коли я знову стикаюсь з цією людиної у новому проекті,в новій організації - я накладаю позитивний досвід з нею на роботу в новому проекті,навіть з невідомою організацією.

  •   Пiдписатися на новi
Світлана Ходакова   5131 день тому   #  

Тарасе, я мала на увазі незалежність (переважно). Ти працюєш з людьми, передбачаючи, що місія та стратегічні цілі у вас одні, але при певних обставинах (кризових), виявляється, що кожен має на меті власну ціль, і не факт, що вона пов язана з місією організації, це його мета, особиста. Очевидно потрібно бути талановитим організатором та мотиватором щоб об єднати людей однією місією. Щось підсказує, що це проблема багатьох організацій третього сектору. Як на Вашу думку?

  •   Пiдписатися на новi
Нишкур Тетяна   5131 день тому   #  

Репутация дороже денег.Она, как слово на ветер, вылетит не поймаеш! Нишкур Татьяна

  •   Пiдписатися на новi
Маріанна Голованова   5129 днів тому   #  

Думаю, что репутация в третьем секторе стоит дороже, чем в бизнесе.
Создать репутацию в бизнесе сейчас можно с помощью качественного промо, достаточно определенного количества свободных средств. PR-компании разработают варианты, предложат на выбор и качественно выполнят заказ. И уже само по себе понимание сколько вложено в имидж данного бизнеса будет вызывать определенное уважение.
У нас в третьем секторе все по-другому: постоянно приходится взвешивать, каждая программа, каждое слово, действие нанизываются на стержень смысла существования организации, формируя представление о ней. И поэтому крайне важна слаженность команды. Как верно подмечено ранее высказавшимися, слова или действия человека, смысловым образом связанные с деятельностью определенной организации, могут существенно повлиять на ее имидж.
А мой ответ на первоначальный вопрос Тараса Тимчука: независимость НГО дорого стоит - огромное количество работы. Оставаться честным самим с собой труднее, чем в бизнесе сейчас, т.к. ты не один, а нужно быть честным всему коллективному "я", иначе ...

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5129 днів тому   #  

На мій погляд третій сектор більш "персоніфікований", ніж бізнес, тому репутація конкретної НУО набагато більше залежить від репутації її лідера/лідерів ніж у фірми. Тому лідери НУО часто-густо стають "заручниками" своїх організацій: вони не можуть "примкнути" до якоїсь політичної партії чи бізнес-структури, залишаючись керівниками свєї організації, бо тоді НУО буде асоціюватися з даною партією чи фірмою, а у нас це сприймається людьми досить негативно. Звичайно, людина гіпотетично здатна відділити "мух від котлет", але ж це не будеш доводити на кожному кроці кожному зустрічному. Що ти не "продався", а лише вирішив займатися чимось паралельно, що твої політичні уподобання та погляди або бізнесові інтереси твого роботодавця не впливають на діяльність організації і т.п.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5129 днів тому   #  

мене дуже зацікавила дискусія в коментарях до цього запису
https://gurt.org.ua/blogs/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D1%96%D0%B9%20%D0%A6%D0%B2%D1%94%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2/292/
там вона дійсно була офтопіком і її припинили, але питання були підняті досить важливі, давно збирався створити нову тему щоб їх обговорити, але все не було часу. У Тараса схожі запитання, тож постараюсь найближчим часом сформувати тези для дискусії та запропонувати ГУРТівцям.

  •   Пiдписатися на новi
Людмила Шестакова   5126 днів тому   #  

Я думаю для того чтобы оставаться честным по отношению к себе,к окружающим тебя людям,надо Верить в то что ты делаешь,верить в людей.А репутация для общественной организации ,действительно гораздо важнее чем для бизнес структуры, Если твоя работа не приносит пользы для людей,для общества, если лидер НГО ведет себя как некоторые непорядочные политики- "как Флюгер" подстраиваясь под доноров,под политическую ситуацию и пр...то это подрывает не только имидж отдельно взятой общественной организации ,а и всего тетьего сетора.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5124 дні тому   #  

Справа не лише у власній поведінці,але й середовищі. Якось Джорж Вашингтон сказав: Якщо ти цінуєш свою репутацію, звязуй життя з порядними людьми.

  •   Пiдписатися на новi
Світлана Ходакова   5124 дні тому   #  

Спочатку всі здаються порядними...

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5124 дні тому   #  

доктор Хаус каже, що брешуть усі :)). Але питання репутації не зникає. спочатку для декого репутація як досягення, а потім як життєвий тягар, оскільки обмежує у прийнятті рішень і отримання додаткових вигод.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5124 дні тому   #  

Не в бровь, а в глаз.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5124 дні тому   #  

для цих репутація нічого не коштує. А може така форма поведінки -це підтримка репутації?
https://www.youtube.com/watch?v=3WnQtkFQfBo&feature=player_embedded

  •   Пiдписатися на новi
Нишкур Тетяна   5124 дні тому   #  

Сказано хорошо!
"Репутация"- физическая величина не имеющая веса, цвета,размера. Она может обладать "душком и пушком" и конечно же особым влиянием.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5124 дні тому   #  

"хорошим для всех не будешь".... репутация вещь достаточно растяжимая, идеальная репутация - или не родится вообще или умереть... ничего плохого говорить не будут ;))

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5124 дні тому   #  

Грубо якось на відео вийшло...
Ось тут - інтелігентна людина, в смітник:)
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/XePuWJfgxZc&hl=ru_RU&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/XePuWJfgxZc&hl=ru_RU&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

  •   Пiдписатися на новi
Світлана Ходакова   5124 дні тому   #  

У героя роліку своє уявлення про репутацію і ніякий тягар його не бентежить. А Ви правда думаєте, що збереження репутації переважить можливість отримання додаткових вигод. Можливо справа в ціні (для кожного своя)? Але це ж знову ілюзії: "спочатку для декого репутація як досягення, а потім як життєвий тягар".

  •   Пiдписатися на новi
Світлана Ходакова   5124 дні тому   #  

У героя роліку своє уявлення про репутацію і ніякий тягар його не бентежить. А Ви правда думаєте, що збереження репутації переважить можливість отримання додаткових вигод. Можливо справа в ціні (для кожного своя)? Але це ж знову ілюзії: "спочатку для декого репутація як досягення, а потім як життєвий тягар".

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5124 дні тому   #  

жлоб он и в Африке жлоб. а жлоб при власти - ЭТО нечто.

  •   Пiдписатися на новi
Нишкур Тетяна   5123 дні тому   #  

Приходилось ли вам избегать насильственного интервью? Какая реакция была на действия репортера? Чью репутацию вы осуждаете? На мой взгляд обе стороны были не в восторге от общения.

  •   Пiдписатися на новi
Іван Кононенко   5122 дні тому   #  

ой, всі такі незалежні і чесні...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5122 дні тому   #  

сейчас вся мерия сидит и трет затылок... что сделать с ГО "Сокол"?. Фокус с журналистом не удался, суд не прокатил, а я человек злопамятный :)) интересно что они ответят? http://www.sokol-law.org/node/3429

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Кравченко   5122 дні тому   #  

ніхто нікому не вірить...
часто обпікаються...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5122 дні тому   #  

"ЕСЛИ СИЛЬНО ЗАХОТЕТЬ - МОЖНО В КОСМОС ПОЛЕТЕТЬ" - единственное, когда проигрывает человек - когда перестает верить в свои силы ;)) даже самый маленький человечек может поднять бучу мирового масштаба, но для этого нужно ВЕРИТЬ в свою ЦЕЛЬ

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Кравченко   5122 дні тому   #  

в космос я уже записался -2014год
письмо сокола получат две районных рады каховки и новой каховки...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5122 дні тому   #  

такое письмо завтра получит мерия Звенигородки

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.