bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Жіночий рух України: який він? (відео)   

Вчора мені довелось побувати на цікавій конференції - «Український жіночий рух: міф чи реальність?..»..

Захід був організований Українським жіночим фондом і фактично став своєрідним святкуванням 10 річниці організації, що надає системну інформаційну, навчальну і фінансову підтримку жіночим організаціям.

Про цей захід організатори напевне ще поінформують широку громадськість. Від себе лише додам, що конференція та її учасники справили на мене позитивне враження. Особливо пані Наталія Козлова, Президент ВМГО “Прогресивні жінки”, яка зробила цікаву доповідь у секції “Протидія гендерній дискримінації”, де я мав можливість працювати.

Зокрема, пані Наталія зауважила, що сучасному жіночому, та й взагалі громадському рухові бракує енергії, жвавості, навіть радикальності. Мене її спіч трохи зацікавив і вже наприкінці конференції я все таки її зловив і отримав відповідь і на своє запитання.



Мова перед тим йшла про рух FEMEN, який суттєво вирізняється на тлі інших жіночих організацій. Ось так :)

Коментарі

Анна Чайковська   5062 дні тому   #  

Дякую Тарасе! Супер! Потішив. Я давно спостерігаю за рухом FEMEN. Дівчата гарні. Без питань. Але цікаво яка ефективність їх акцій?

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5062 дні тому   #  

Не давайте мені гроші
Хлопці нехороші:
І б і так вам показала
Як ідею б мала:)

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Овчарук   5062 дні тому   #  

всі, хто звертає увагу на FEMEN поділяються на два табори - тих, хто їх акціями захоплюється, і тих, хто категорично не сприймає :) ба ні, ще є треті - ті, кому байдуже. мене хвилює питання, хто їх фінансує, бо їх акції не дешеві, але ідеологічно, більшість їх акцій доволі сміливі і резонансні.

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   5062 дні тому   #  

Я звернула уваги на цей рух тоді, коли вони виступили проти святкування Дня Незалежності. Для мене незалежність держави це святе. Я уважно перечитала їх статтю на ГУРТі. А потім аналогічну статтю (такі ж висловлювання) знайшла у головного "комуніста". Я цю статтю зберегла. Десь в компі вона є.
Коли на День Незалежності вони сиділи в рожевому одязі на сходах українського дому (голі чи одягнені здалека не бачила), то один чоловік сказав,що вони нічого ще не зробили для України. Треба кожній дати сапу та гектар буряків і відправити на поле. А після того як виконають роботу, то можуть говорити про державу.

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   5062 дні тому   #  

Я проти них нічого не маю. Так, їх акції сміливі і резонансні. А ідеології я там не бачу.
Бачу гарних дівчат. Що Росія показала по ТБ про вибори в Україні? Акцію руху FEMEN.

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Овчарук   5062 дні тому   #  

про сапку і буряки - часто згадують і то справедливо. але, перш за все, потрібно змусити щось робити для держави тих, хто будує собі дачі в межигір*ях. тисячі громадських організацій в країні, де у відділках міліції гинуть люди, де хабарі стали нормою, де Беркут дозволяє собі все, що завгодно, де вся країна - для президентського кортежу, а не навпаки. тисячі громадських організацій не можуть донести до людей те, що їм належить влада у цій країні. але це вже питання про ефективність, здається :)

мені немає сенсу захищати цих дівчат, і дуже прикро, якщо їх дійсно фінансує хтось антиукраїнський, але ,як на сучасний світ, вони вибрали резонансний спосіб привернути увагу до деяких проблем.

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   5062 дні тому   #  

Пане Андрій! Я і маю на увазі результативність їх акцій. Який результат? Чи хоч щось змінилося? Дівчата дійсно гарні. Всі як "на подбор"! Їх фото постійно в інтернеті. Часто зустрічаєш назву "скандальний рух" FEMEN. Але тут дійсно постає питання про ефективність. І дійсно треба трохи розрізняти грішне з праведним.
500 жінок у Кінгірі полягли під колесами танків (а може і більше. Трупи ніхто не рахував. Землю над загиблими загортав бульдозер.) для того, що сьогодні рух FEMEN міг вільно проводити акції протести. НЕ треба посягати на Незалежність!

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Овчарук   5062 дні тому   #  

я не знаю нічого про акцію, на якій Ви акцентуєте увагу, але ж я впеванений, що Ви зараз не маєте на увазі лягання дівчат з FEMEN під танки. звісно, якби два десятки молодих і красивих дівчат спалили себе під СБУ, могла б бути значно ефективнішою, можливо це, навіть спричинило б якийсь масовий рух по країні. колись у Чехії, в середині минулог остоліття, молодь була значно свідоміша і ,можливо інтелектуальніша, і не боялася виходити проти танків, і ,якщо звернетеся до книг Мілана Кундери, то можна знайти там випадки "сексуальної атака" на окупантів. і це ще у 1968 роціі. але і світ тоді був не такий заражений рекламою і епатажем.

дівчата ж з FEMEN ризикують репутацією, виходячи на свої акції, намагаються незвичним (сканальним) способом привернути увагу громадськості до проблем, які є актуальними (знову ж таки, я не говоритиму про акцію до Дня Незалежності, я маю на увазі акції проти міліцейського свавілля, наприклад).

і ще одне. Вам, напевно ,відомо, що подібні акці ї- не в Україні народилися, що у Європі та Америці, вже давно зверталися до таких неоднозначних способів епатажу, щоб привернути увагу громадськості до якоїсь суспільно-важливої проблеми.

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   5062 дні тому   #  

У Кінгірі жінки не лягали під танки. Повстання жінок було жорстоко придушено. Їх просто розчавили танками. (1954 р. ГУЛАГ) Звичайно, я не мала на увазі, що дівчата з руху мають лягати під танки чи себе спалювати. Акція до Дня Незалежності проводилася, здається, у 2009 році. Вони протестували проти святкування 18-річниці. А про ефективність?! Акції мають мати продовження. Сьогодні протестували. Завтра проводьте круглі столи, об`єднуйте інші ІГС і проводьте лобістські компанії ... і добивайтеся якихось змін.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5062 дні тому   #  

дійсно, подібні акції проводяться для того щоб привернути увагу до якоїсь проблеми. але ж потім з цією увагою треба щось робити, використовувати її для впровадження змін. інакше виходить шоу заради шоу, піар заради піару.

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Овчарук   5062 дні тому   #  

так от - потім за ці проблеми повинні братися "серйозні" ІГС, "проводити круглі столи" і далі по тексту. бо виходить так, що якщо ІГС і підіймає якісь питання, то про це дізнаються, переважно, тільки ті ж самі представники ІГС.

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   5062 дні тому   #  

Рух FEMEN теж має приймати участь ... у продовженні. А інакше виходить... шоу заради шоу... протест заради протесту. "Ініціатива наказуєма".
Я в 2007-2008 році зверненнями до влади від нашої організації привернула увагу громадськості і підрозділів управління культури і туризму у Вінницькій області до особистості видатної українки Аріядни Стебельської, яка народилась під Вінницею у Гнівані (18 км) у 1919 році. Вона походить з відомого роду Шумовських (Волинь). Це був ювілейний рік (90 років).Краєзнавча постать для Вінниччини .... ... ... Результат: всю роботу нам прийшлось виконати самим, причому на волонтерських засадах (ми робили це свідомо, бо хотіли отримати результат). І не один раз ми почули від чиновників, що ініціатива наказуєма, що ми хотіли щоб це було зроблено. Я кажу, що це правильно. Але маємо що маємо. А Femen що? Сьогодні протестуємо, привернули увагу, а завтра в кущі. Хай хтось інший робить.

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   5062 дні тому   #  

Пропустила НЕ. "Я НЕ кажу що це правильно"

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5062 дні тому   #  

Сьогодні у Вашингтоні українські активісти пікетують Посольство Росії у США і приїзд Медвєдєва до США. https://www.facebook.com/event.php?eid=108529695860504&ref=mf.

Про цей пікет точно б написали і Волл Cтріт Джорнал, Гардіан. А СНН транслювали б онлайн цей мітинг... якби його організовували FEMEN ))

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Овчарук   5062 дні тому   #  

"кожному городу нрав і права, кожна імєєт свій ум голова". хтось носить цеглу, а хтось пише проекти. хтось світить грудьми, а хтось подає в суд, здійснює ті проекти, поширює інформацію. всі не можуть робити все. ці дівчата вибрали саме такий, дуже неоднозначний шлях.

ну але це моя така скромна думка.

ви знаєте про акцію - "сині відерця" в Росії? там молоді люди протестують проти чиновників з мигалками. а що у нас - у нас є Головний Чиновник, заради яког оперекривається все, що тільки можна ,коли він їде. чи це нормально? які організації мали б вказати на те, що це не нормально? FEMEN пофарбували груди синім, висловили, так би мовити, солідарність, своїм способом, як зуміли - так і виразили.

піар заради піару нікому не потрібен. якщо, звісно, це не політичні партії(лідери), чи не реклама. я, наразі, не бачу, хто стоть за FEMEN. ходять чутки про Шуфрича, але чутки.

справа у тому, що громадянське суспільство, повинно мати своїх "штурмовиків" і свої тили. штурмовики організовують мітинги ,акції, заходи, а тили - круглі столи, поширення дискусії у суспільстві, пошук шляхів вирішення проблеми, конкретні кроки, тощо.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5062 дні тому   #  

"Выступая на заседании правительства 2 июня, премьер Азаров не выговорил на украинском языке слово кровососы. У него вышло «кравосиси».
Конфуз случился во время его выступления. Азаров поблагодарил депутатов, что они приняли в новой редакции закон «О государственных закупках».
- “В країні сформувався цілий прошарок кровосісів бюджетних коштів, і тепер ми всіх цих упирів ліквідуємо, – пообещал Азаров". (з інету)

вплинули таки на підсвідомість Яновича:)

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5059 днів тому   #  

У суботу Ніко Ланге, керівника Фонду Конрада Аденауера не впускали в Україну. Сьогодні впустили..,Ось його недавня аналітична доповідь про Україну http://www.kas.de/proj/home/pub/47/13/year-2010/dokument_id-19723/index.html.

The International Monetary Fund (IMF) remains the most important tool of influence for Ukraine's Western partners. а ІГС?

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5045 днів тому   #  

подивився статистику переглядів цього відео.
"Просмотров: 576"
Це поки що мій рекорд :)

Друге місце: "Започаткування своєї справи: шоу Опри" - тренінг "Розпочни свій бізнес" для жінок м. Луцька
https://www.youtube.com/user/tarastymchuk#p/u/1/mHwcRGmSBwI

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   хвилину тому   #  

Слід жінки Українки в історії та культурі України.
Це результат. Дякую Тарасе, що відправив переглядати відео. Передивилась і послухала чарівний голос Квітки Цісик
https://www.youtube.com/watch?v=PQfZqnkwXNM&feature=related

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   5041 день тому   #  

http://zik.com.ua/ua/news/2010/07/12/236687

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.