bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Як жінкам із чоловіками домовитися?   

Попри те, що минуле століття ознаменувалося, приходом жінок у політику, вона залишається справою переважно «чоловічою». 148 місце України за представництвом жінок на національному рівні говорить саме за себе.
А от регіональні показники статистично виглядають краще. Наприклад, У Полтавській міській раді -понад 30% жінок. І це вже той відсоток, який теоретично може впливати на прийняття рішень.
Чому ж не відбувається якісного прориву?
Жінки отримали право захищати свої інтереси – голосувати і бути обраними. Проте народний шлях, як то «вертіти головою (чоловіком), будучи шиєю» і певність, що «слабка стать сильніша сильної у силу слабкості сильної статі до слабкої» часто залишаються популярними навіть серед «народних обраниць».
Іронічний мультик «Як чоловіки жінок провчили» демонструє цілий арсенал «методів досягнення гендерної згоди», як то лестощі, хитрощі, плачі-голосіння, навіть, насильство. Про демократичність таких методів годі й говорити.
Однак, інтегрування гендерних питань у місцеві політики і практики разом із підвищенням професіоналізму можуть принципово змінити ситуацію. Саме таке переконання FES та Полтавського осередку Ліги соціальних працівників України - організаторів тренінгу для жінок-депутаток і лідерок, що вчора відбувся у Полтаві.
Залишається сподіватися, що цей захід не буде поодиноким і що гендерному партнерству вчитимуться, як жінки , так і чоловіки, щоб згодом не доводилося лити сльози всій громаді.

Коментарі

Інна Мішина   4622 дні тому   #  

Мультик кльовий, а от грунт для роботи просто "благодатний"!!! А гендерному партнерству справды варто навчати!!!!

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Гончар   4617 днів тому   #  

) Дякую, Інно!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.