bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Юлія Безнощенко: «Організувати молодь у селі важче, ніж у мегаполісі, але це крок до змін»
08.04.2014

Протягом двох років у громаді села Сукачі, Іванківського району Київської області, діяли гуртки «Громадське представництво» та «Жіноче лідерство». Результатом їх діяльності стало створення молодіжної громадської організації «Активна молодь». Юлія Безнощенко, голова організації, розповідає про те, як вдалося об’єднати молодь села та результати від цього. Слухайте новий PRoГОн у форматі аудіо-подкасту!

ПРОСЛУХАТИ РОЗМОВУ ПОВНІСТЮ:

Alternative content


скачати на Cpod.Co

Юлія Безнощенко: "До нас долучаються і дорослі люди, але серцевина однодумців - це молодь. Вони у нас активні. Найбільша наша проблема -  це скептична реакція старшого покоління. Адже, коли я розповідаю про наші ініціативи літнім односельцям, вони на це говорять: "вийдеш заміж і все покинеш". 

У великах мегаполісах життя кипить, а у селі складно щось організувати - у людей своє господарсто, своє життя. Тим паче, важко зібрати молодь, яка, здебільшого, роз'їжджається по містам. Тому, якщо збираються однодумці - це вже крок до розвитку громади і змін.

Зараз ми виграли грант на облаштування ставка у нашому селі. Будемо проводити суботники, готувати територію для облаштування. Співпрацюємо із санстанцією, хочемо розробити кошторис і донести до громади необхідність участі кожного.

Хоча ми і молода організація, але нам є над чим працювати, адже роботи багато".

                                 Спілкувалась: Ярина Почтаренко, фото автора

Контакти

  • ГО «Активна молодь»
  • [email protected] 07205
  • Київська область
  • Іванківський район
  • село Сукачі
  • вулиця Дружби 6

Коментарі

Євгенія Кравченко   3664 дні тому   #  

Мала можливість одного разу спілкуватися з Юльою. Це було у 2012 році. Тоді вона, як і зараз, переймалася проблемами села. Рада, що за такий короткий проміжок часу їй вдалося зробити дуже важливі кроки. Сама мешкаю в селі і знаю, як це не легко молоді боротися/взаємодіяти з бюрократичними структурами і ще й при цьому бути почутими.

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Кутрань   3656 днів тому   #  

Боротися, шукати однодумців, вірити в задумане, не перейматися пасивними людьми ( в найближчому майбутньому вони будуть з Вами, небагато песимістів будуть жити в своєму "болоті") і у всіх, без винятку, питаннях перемога буде за громадою. Вам Юлю низький уклін за активність. Вам і Вашим однодумцям зарахується все зроблене для інших людей, для перебудови їхньої свідомості...

  •   Пiдписатися на новi
Сергій Щербатюк   3174 дні тому   #  

Досить цікавий матеріал! В нинішній ситуації потрібно бути великим оптимістом, щоб не опустити руки в селі!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.