bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Представленість жінок у вищих ешелонах влади
15.04.2011

Головними аргументами необхідності сприянню представленості жінок у вищих ешелонах влади є:

Жінки складають більшу половину населення України й повинні мати відповідний вплив на прийняття політичних рішень. Це питання демократії. Досвід інших держав та попередніх поколінь доводить, що політика в інтересах жінок можлива лише за умов, коли жінки самі беруть участь у формуванні та здійсненні такої політики. Якщо жінка буде брати участь у виробленні політичних рішень – суспільство ефективно використає надзвичайні інтелектуальні ресурси й досвід жінок.

Інтереси чоловіків і жінок, у силу їх фізичних розбіжностей, не можуть співпадати, тому одні не можуть представляти інших. Представленість жінок в українському істеблішменті позитивно вплине на психологічний, економічний і політичний стан всього українського суспільства.

На сьогоднішній день все більше країн-членів ЄС ввели гендерні квоти представництва жінок у владі та раді директорів компаній. Як країна, що орієнтована на євроінтеграцію, Україна має врахувати тренди, що формуються в ЄС і згідно з визначеною Стратегією iнтеграцiї України до Європейського Союзу адаптувати своє законодавство щодо гендерних питань.

Мета проведення Асамблеї: Залучення уваги громадськості до проблеми недостатньої представленості жінок у вищих ешелонах влади, і під егідою Жіночого комітету ПІТ.Ua об’єднати зацікавлених осіб в робочий орган для формування і просування громадських ініціатив, включаючи законодавчих, по посиленню представленості жінок в органах ухвалення рішень бізнесу, політики, суспільства.

До участі у конференції запрошуються люди з активною громадянською позицією, зацікавлені в рівній представленості жінок у вищих ешелонах влади: представники жіночих та молодіжних громадських організацій, представники політики та бізнесу, жіночі і молодіжні лідери, представники ЗМІ.

У програмі Асамблеї: * Доповіді організаторів Асамблеї з аналізом поточної ситуації представленості жінок в українському істеблішменті. Виступи представників бізнесу, політики і суспільства, що мають практичний досвід в просуванні у вищі ешелони влади, з подальшою дискусією з учасниками Асамблеї. Обговорення перспектив розвитку ситуації і необхідних дій для поліпшення тенденції.

Заявки на участь приймаються на електронну адресу [email protected]. Термін подачі заявок: для доповідачів та слухачів - до 25 квітня. У разі якщо Ви бажаєте виступити з доповіддю, просимо надіслати тези виступу за електронною адресою [email protected].

Організатор Асамблеї: Жіночий комітет ПІТ.Ua ПІТ.Ua - Українська спілка професіоналів інформаційних, комунікаційних та бізнес технологій

Контакти

  • Лівкович Ірина
  • ПІТ.Ua - Українська спілка професіоналів інформаційних, комунікаційних та бізнес технологій
  • [email protected]
  • +38 050 907 6008
  • http://female.pit.org.ua/

Коментарі

Юлія Гончар   4780 днів тому   #  

Дуже важливий захід! Скільки вже чекаємо якихось зрушень у представництві жінок, а "віз і нині там". Сподіваюся почути на Асамблеї різноманітні думки з цього приводу і жінок, і чоловіків, бо ж ця справа стосується усіх)

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4780 днів тому   #  

вчора в "ТСН тиждень" був репортаж про державні інтернатні заклади, в якому навели сумну статистику: 70% "випускників" інтернатів чоловічої статі стають злочинцями, 60% "випускниць" інтернатів жіночої статі стають проститутками. якщо додати відсоток "випускниць", які займаються іншими видами злочинної діяльності, то з точки зору гендерних "математиків" напевно все ок: рівні можливості представництва у злочинному світі для обох статей... а як щодо здорового глузду?.. якщо депутат чоловічої статі ідіот, яка різниця за якою квотою він потрапив до парламенту: партійною, расовою чи гендерною... він залишається ідіотом і шкодить... скільки можна говорити, що гендер і арифметика - це різні речі. хоча рахувати за статевою ознакою значно простіше, ніж займатись підвищенням ЯКОСТІ живого матеріалу обох статей :)

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Гончар   4780 днів тому   #  

Речі то різні, пане Богдане. Але якщо глянути хоча б на освіту, то й удома ці обов'язки покладено частіше на жінок, і працюють у цій сері переважно жінки, а от в управління сферою їх одиниці. Хіба це не дивно? Подібна ситуація і в медицині, екології, соціальній сфері, благоустрої. Якщо проаналізувати досвід жіночих організацій, то їх рішення у цих сферах є кориснішими і людянішими, в основному завдяки творчому підходу, гарному менеджменту і вкладанню душі, емоціїй, співпереживання. На жаль, жінок у нас не прийнято призначати на керівні посади.
Але суспільство наше розвивається, тож, сподіваюся, швидко доросте до розуміння того, що жінки допомагають краще!

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4780 днів тому   #  

даруйте, не зрозумів Вашої відповіді, пані Юліє.

  •   Пiдписатися на новi
Юлія Гончар   4780 днів тому   #  

А Ви якщо справді хочете зрозуміти - зголошуйтесь до участі в Асамблеї)) Послухаєте, подивитесь, поспілкуєтеся - зрозумієте)))

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   4780 днів тому   #  

дякую Вам за запрошення. звучить дуже спокусливо.

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4775 днів тому   #  

Вкажіть дату проведення конференції! Може я погано бачу?

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Лівкович   4775 днів тому   #  

21 травня 2011 року
початок о 10-30

Оргкомітет Асамблеї відправив Вам на електронну пошту підтвердження реєстрації, та, мабуть, Ви його не отримали. Продублюємо його з іншої адреси.

PS: дати дійсно не видно, попросимо модератора відредагувати

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Лівкович   4775 днів тому   #  

Шановна пані Анно!

Об'ява на порталі розміщується таким чином, що шапка повідомлення не дублюється в самому повідомленні.
У списку "конференцій" на порталі у вступній частині можна побачити дату https://gurt.org.ua/news/conferences/ (див. 3 повідомлення зверху).

За будь-яких орг.питань звертайтесь за телефоном +38 095 626 0026 або безпосереньо до мене +38 050 907 6008

  •   Пiдписатися на новi
Анна Чайковська   4775 днів тому   #  

Як раз це я мала на увазі: "PS: дати дійсно не видно, попросимо модератора відредагувати". Це турбота про ближніх.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.