bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

V Фестиваль неформальної освіти
21.10.2014

V Фестиваль неформальної освіти відбудеться 5-6 грудня 2014 року в Мінському міжнародному освітньому центрі імені Й. Рау.

Фестиваль неформальної освіти проводиться в Білорусі з 2006 року. Ця подія стала хорошою традицією створення відкритого майданчика для професійного спілкування та обміну досвідом роботи в сфері неформальної освіти для практиків, теоретиків, методистів, які представляють різні сектори діяльності (недержавний, державний, приватний).

Фестиваль в Білорусі є справжнім святом для безлічі педагогів, тренерів та інших людей, які поділяють цінності і підходи неформальної освіти протягом усього життя.

Основною метою Фестивалю неформальної освіти-2014 є показ ролі та можливостей неформальної освіти, її користі для суспільства.

Цілі Фестивалю 2014:

- представити неформальну освіту як систему, що забезпечує розвиток соціальних, громадянських, професійних компетенцій і творчих здібностей особистості протягом усього життя;

- презентувати різноманіття програм і специфіку підходів до неформальної освіти для користі суспільства;

- стимулювати обмін досвідом та налагодження партнерства між учасниками;

- організувати обговорення тенденцій та перспективних напрямів розвитку неформальної освіти.

Протягом двох фестивальних днів будуть представлені:

- презентації різноманітних освітніх програм і проектів;

- майстер-класи у виконанні найкращих адукаторів;

- творчі конкурси;

- дискусії з актуальних питань розвитку неформальної освіти в нашій країні і за кордоном;

- цікава культурна програма;

- виставка організацій та освітніх програм неформальної освіти.

Фестиваль-2014 збереже свій традиційний інтерактивний спосіб формування програми (попередня програма).

 

Час

Захід

5 грудня

10.00-13.00

Пленарне засідання, на якому білоруські та міжнародні експерти представлять актуальні тенденції розвитку неформальної освіти, як в європейських країнах, так і в Білорусі.

14.00-18.00

Секції з актуальних напрямів розвитку неформальної освіти (аналіз ситуації і ключові тенденції, обговорення перспектив та можливих спільних кроків дії).

В рамках секцій планується розглянути наступні теми:

• розвиток громадянських компетенцій;

• культура пам'яті в неформальній освіті;

• запит (замовлення) від суспільства (громадських груп та інститутів) на неформальна освіта, механізми та інструменти реалізації;

• неформальна освіта та ЗМІ;

• освіта в інтересах сталого розвитку;

• інклюзія в неформальній освіті;

• стандарти неформального та додаткової освіти;

• неформальна освіта для регіонального розвитку.

18.00-19.00

Пленарне засідання презентація результатів роботи секцій

19.00-21.00

Вечеря, культурна програма, неформальне спілкування

6 грудня

 

09.00-16.00

Майстер-класи, презентації освітніх програм, проектів, видань та сайтів

16.00-18.00

Пленарне засідання (підбиття підсумків конкурсів, прийняття резолюції, підбиття підсумків, закриття Фестивалю)

7 грудня

 

08.00-14.00

Супутні заходи (екскурсія для учасників по Мінську)

Умови участі у Фестивалі неформальної освіти 2014

До участі у Фестивалі запрошуються представники організацій та установ, що працюють в сфері неформальної та додаткової освіти в Білорусі, а також країнах СНД та Європи.

Формат участі у Фестивалі може бути наступним:

• організація майстер-класу;

• презентація освітньої програми, проекту, видання чи сайту;

• презентація організації в межах виставки;

• участь у конкурсах, що проводяться в межах Фестивалю (докладну інформацію і положення про конкурси дивіться на www.adukatar.net);

• вільна участь.

Майстер-класи

• тривалість майстер-класу не повинна перевищувати 50 хвилин;

• організатори Фестивалю надають аудиторію, необхідне обладнання, а також переклад в разі участі в майстер-класі іноземних гостей.

Презентації

• тривалість презентації не повинна перевищувати 15 хвилин;

• для презентації необхідно вибрати актуальну програму / книгу / сайт / проект, створені протягом останніх двох років.

Оргкомітет залишає за собою право відбору майстер-класів та презентацій.

Реєстраційний внесок за участь у Фестивалі вноситься при реєстрації учасників та гостей Фестивалю 5 грудня 2014 безпосередньо перед його початком. Сума внеску для одного відібраного учасника складає: 100 000 біл. рублів для білоруських учасників і 100 євро для іноземних учасників.

Оплата реєстраційного внеску дає право білоруським учасникам на: отримання інформаційних матеріалів, місце для стенду організації / проекту, місце для проведення майстер-класу або презентаційного курсу, участь в кава-паузах, обідах 5 і 6 грудня, вечері 5 грудня. Звертаємо вашу увагу, що організатори тільки в окремих випадках зможуть покрити транспортні витрати та проживання іногороднім учасникам на підставі їхньої активної участі у Фестивалі (проведення майстер-класу, виступ із презентацією, організація виставки та ін.). Учасникам також нададуть допомогу в організації проживання.

Оплата реєстраційного внеску надає право іноземним учасникам на: трансфер з аеропорту або ж/д (авто) вокзалів, проживання 2-3 ночі, сніданки, обіди 5 і 6 грудня, вечеря 5 грудня, кава-паузи, інформаційні матеріали, місце для стенду організації / проекту, місце для проведення майстер-класу або презентаційного курсу. Звертаємо вашу увагу, що організатори не покривають транспортні витрати іноземних учасників і витрати, пов'язані з відкриттям віз.

Для участі у Фестивалі необхідно заповнити електронну форму заявки не пізніше 3 листопада 2014 для білоруських учасників та 27 жовтня 2014 для іноземних учасників. Оскільки кількість місць обмежена, то буде проведений відбір учасників. Про результати відбору білоруські учасники будуть проінформовані не пізніше 10 листопада 2014, а іноземні учасники – не пізніше 31 жовтня 2014

Організаторами Фестивалю виступають: Асоціація додаткової освіти та просвітництва, Представництво зареєстрованого товариства ««Deutscher Volkshochschul-

Verband e.V.» (Федеративна Республіка Німеччина) в Республіці Білорусь, Білорусько-німецьке спільне підприємство «Мінський міжнародний освітній центр імені Йоханнеса Рау».

Партнерами з організації Фестивалю є: Програма підтримки Білорусі Федерального уряду Німеччини, Просвітницький установа «Офіс європейської експертизи та комунікацій», Громадське об'єднання «Молодіжний освітній центр« Фіальта », Тренінговий центр« Квадратний апельсин », Інформаційно-просвітницька установа« Біржа організаційного розвитку », бізнес клуб «IMAGURU», Освітній і кадровий центр «Нове завтра».

Більш детальну інформацію про Фестиваль можна дізнатися на сайті www.adukatar.net

З усіх питань звертайтеся за наступними телефонами:

+375 17 270-38-96

+375 29 131-52-99

+375 29 541-75-38

[email protected]

Контакти

  • http://adukatar.net/

Коментарі

Ігор Алексєєв   3472 дні тому   #  

Дуже сподобалося, що дана стаття вводить до вжитку в українській мові слово "адукатор". Пропоную вживати "адукація" - замість "неформальна освіта".

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.