bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Акція до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом у м. Києві
27.11.2015

30 листопада 2015 року з 12:00 до 16:00 години, за адресою: вул. Фролівська 9/11,  ВБО «Конвіктус Україна» спільно з Київським відділенням ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ» проведуть акцію до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом. Захід відбудеться за фінансової та технічної підтримки AHF (AIDSHealthcareFoundation).

Під час акції відвідувачі Волонтерського центру для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), матимуть можливість пройти безкоштовне та анонімне тестування на ВІЛ. У разі виявлення позитивного результату, представники Київського відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ» забезпечать соціальний супровід осіб та нададуть вичерпну інформацію про лікування. Соціальні працівники консультуватимуть з питань профілактики інфікування ВІЛ, шляхів передачі та існуючої системи допомоги ВІЛ-позитивним в м. Києві.

Україна є однією з найбільш уражених ВІЛ/СНІДом країн в Європі і залишаєть­ся в категорії держав з концентрованою епідемію ВІЛ-інфекції. З дати реєстрації першого випадку ВІЛ, 1987 рік, по сьогодні,  в Україні офіційно зареєстровано 277 481 випадок ВІЛ-інфекції, у тому числі 81 860 випадків захворювання на СНІД.  37 583 людини померли від захворювань, зумовлених СНІДом.   

У місті Києві, лише за період січень-жовтень 2015 року було зафіксовано 1091 новий випадок ВІЛ-інфекції,  157 осіб - померло. Офіційна статистика не відображає усієї картини епідемії, за оціночними даними в Україні лише кожен другий знає про свій статус.

До початку АТО (Антитерористичної операції на Сході країни) офіційна статистика фіксувала найвищі показники рівня захворюваності на ВІЛ у Донецькій області (2012 і 2013 роки). З впровадження АТО значна частина населення була змушена покинути домівки та переїхати в інші регіони країни.  Переїзд спричинив багато побутових негараздів, які змусили багатьох осіб не піклуватись про своє здоров’я та не проходити обстеження. Як результат,  станом на 01.11.2015 офіційно на обліку у Київському міському центрі СНІДу стоїть 150 ВІЛ-позитивних переселенців.

Вчасне виявлення та лікування ВІЛ, забезпечує довге та здорове життя!

Контакти

  • ВБО «Конвіктус Україна»
  • Юлія Хватова
  • (096) 694 03 08

Коментарі

Ілона Бондаревська   3088 днів тому   #  

Шановна, Юлію! Ви робите велику неоціненну справу, тому що не кожен може звернутися до лікаря. Я працюю директором комунального закладу "Новобузька централізована бібліотечна система"(22бібліотеки) та проводимо подібні заходи. Можливо Ви маєте літературу, брошури, плакати..., якими могли б поділитися з нами в рамках проекту, були б дуже вдячні і приєдналися до Вашого проекту або просто провели цикл заходів з даної тематики. Та популяризували здоровий спосіб життя громади.

  •   Пiдписатися на новi
Ілона Бондаревська   3088 днів тому   #  

Шановна, Юлію! Мій т.0975610746. Буду 30.11.-01.12.2015р. в м. Києві, якщо маєте можливість та зацікавленість в даній пропозиції давайте зустрінемося. З повагою Ілона Бондаревська.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.