bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Цифрова бібліотека Europeana не витримала кількості користувачів
25.11.2008

20 листопада в перший день запуску Європейська цифрова бібліотека Europeana була перевантажена мільйонами зацікавлених користувачів, що стало причиною закриття сайту на доопрацювання.

Відповідно до експертних рекомендацій, веб-сайт Europeana був розрахований на п’ять мільйонів кліків на годину. Проте реальний інтерес втричі перевищив такі розрахунки.

Масовий наплив користувачів сповільнив роботу настільки, що навіть подвоєння серверних можливостей по обіді 21 листопада не допомогло вирішенню ситуації. Тому адміністрація Europeana та Європейська Комісія прийняли рішення закрити сайт для доопрацювання.

Europeana повинна бути більш потужною та витривалою для роботи в години пік щодо запитів, як це було після запуску – тисячі користувачів в одну і ту ж секунду шукали відомі твори культури, наприклад Мона Лізу чи книги Кафки, Сервантеса чи Джеймса Джойса.

Найбільший інтерес проявили мешканці Німеччини, Франції, Іспанії, Італії та Нідерландів. Також 4% відвідувачів представляли США.

Єврокомісія та адміністрація Europeana впевнені, що Європейську цифрову бібліотеку можна буде знову відкрити до середини грудня 2008 року.

Джерело: http://www.delukr.ec.europa.eu/page49430.html

Коментарі

Антон Крилець   5653 дні тому   #  

Що то за така технологія, що не витримала? У світі досить багато, сайтів з великою відвідуваністю, і нічого, все працює.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.