bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гранти для вирішення різноманітних суспільних проблем
11.01.2016

Крім прагнення змін, представники громадянського суспільства мають спільну потребу фінансування їхніх проектів. ГУРТ підготував добірку актуальних грантів, що демонструють різноманіття питань, на які спрямована діяльність громадського сектору: гендер, інтеграція внутрішньо переміщених осіб, збереження культурної спадщини, освіта, охорона довкілля та зменшення рівня бідності.  

Проект GIZ «Спеціальна ініціатива України» оголошує конкурсний відбір проектних пропозицій у межах Програми зміцнення спроможності територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщенних осіб. Мета проекту полягає у поліпшенні ситуації з наданням послуг населенню державними установами та групами громадянського суспільства в окремих територіальних громадах областей, які приймають внутрішньо переміщених осіб. Конкурсний відбір та реалізація проектних пропозицій поширюється на територію Запорізької області. Максимальний розмір фінансування - 500.000 гривень. Дедлайн: 18 січня 2016 рокуДетальніше – тут.

Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві надає гранти у межах програми «Великий проект» від Посольського фонду США збереження  культурної спадщини. Грантовий конкурс «Великий проект» фонду AFCP спрямований на збереження визначних археологічних об’єктів, історичних будівель, пам’ятників та музейних колекцій, що мають виняткову цінність у відображенні чи інтерпретації спадщини країни чи регіону.  Розміри фінансування проектів: від 200 до 500 тисяч доларів США. Дедлайн: 28 січня 2016 року. Детальніше – тут.

Глобальний Фонд для Жінок надає грантову підтримку проектів жіночих громадських організацій (ініціатив), чия діяльність спрямована на покращення становища жінок і дівчат. Серед напрямків фінансування проектів: побудова миру і викорінення гендерного насильства; поліпшення загального і репродуктивного здоров'я жінок; сприяння участі жінок в суспільно-політичному житті; забезпечення економічної і екологічної справедливості; підвищення доступу до освіти; розвиток філантропії на підтримку соціальних змін. Розміри фінансування проектів: від 500 до 20 000 доларів на рік. Дедлайн: 31 січня 2016 рокуДетальніше – тут.

Програма Demo Environment Sida надає гранти неприбутковим організаціям, академічним установам, фондам та бізнес структурам. Грантова програма має на меті сприяти сталому розвитку та зменшенню рівня бідності завдяки активізації партнерських відносин та поширенню знань про інновативні технологічні рішення. Заявники можуть можуть брати участь у двох грантових конкурсах у межах програми: Planning Grants - максимальний бюджет - 350,000 шведських крон – дедлайн: 18 березня 2016 року; Demonstration Project Grants від 500,000 to 1,800,000 шведських крон –  дедлайн - 19 лютого 2016 року). Детальніше - тут

BEARRTrust оголошує про відкриття програми малих грантів на 2016-й рік та запрошує НУО та інші організації до подання заявок проектів, що підтримують навчання (розвиток навичок) біженців та внутнішньо переміщених осіб. Програма малих грантів 2016 року спрямована на підтримку обміну досвідом та знаннями між некомерційними організаціями, що мають відповідні цілі; більш широкого розповсюдження найкращих практик; покращення співпраці та координації серед некомерційних та інших організацій, що працюють з цільовими групами; підвищення рівня обізнаності та залучення громадських організацій до вирішення окремих проблем. Максимальний розмір фінансування - 3000 фунтів стерлінгів. Дедлайн: 1 березня 2016 року. Детальніше – тут.

Міжнародний Вишеградський Фонд надає фінансування у межах конкурсу малих грантів для таких шести категорій: культурного співробітництва, наукового обміну та досліджень, освіти, молодіжних обмінів, транскордонного співробітництва або просування туризму. Неурядові організації, організації громадянського суспільства, муніципалітети та місцеві органи влади, школи та університети, а також приватні компанії або окремі громадяни мають право на отримання грантової підтримки, за умови, що проекти пов'язані з регіоном V4 і подальшим розвитком співробітництва між партнерами по проекту , що базуються в регіоні. За правилами, мають бути залучені партнери щонайменше, трьох країн Вишеградської група - V4 (Чехія, Угорщина, Польща та Словаччина). Фінансовий внесок Фонду не може перевищувати 80% від загальної вартості проекту, і повинен обов'язково включати внесок заявника. Максимальний бюджет проектів: 6 000 тисяч євро. Дедлайн: 1 березня 2016 року. Детальніше – тут.

Контакти

Коментарі

Іванна Мартинів   3022 дні тому   #  

Шановний ГУРТ, а навіщо тут вписаний грант від Visegrad, якщо там в умовах чітко вказано:

Par­tic­i­pa­tion of sub­jects from at least three dif­fer­ent V4 coun­tries (an orga­nizer and at least two project part­ners) is the basic condition for eligibility; cross-border cooperation projects are an exception (tailored for bi-/trilateral projects in border regions) and so is the Visegrad Strategic Program where all four V4 coun­tries must be rep­re­sented). Applicants are, how­ever, strongly encour­aged to involve project part­ners from all four V4 coun­tries (if not possible, reasoning is required in the project proposal). Similarly as with appli­cants, orga­ni­za­tions directly funded from state bud­gets (such as state administration institutions) can­not be con­sid­ered valid project partners.

  •   Пiдписатися на новi
Омельченко Валерія   3021 день тому   #  

Пані Іванно, інформація щодо вимог наявності партнерських організацій є у нашій добірці. Ми також надали посилання на сайт-джерело для детального ознайомлення саме щодо цього гранта. Зважаючи на організаційні спроможності, громадські організації можуть вирішити для себе, чи є доцільною для них участь у тому чи іншому грантовому конкурсі.
Дякуємо за інтерес.

  •   Пiдписатися на новi
Іванна Мартинів   3020 днів тому   #  

Дякую за відповідь, Валеріє.

  •   Пiдписатися на новi
Галина Сєркова   2984 дні тому   #  

Валерия! Возможно обращаюсь не по адресу, но очень надеюсь на понимание и помощь.
Я руковожу общественной организацией молодых родителей, дети которых учатся в одной начальной школе с русским языком обучения, но с углубленным изучение украинского и английского языков. У нас много переселенцев с Крыма и Донбасса.
В школе два старых корпуса в разных районах города. Нам нужна помощь в поиске партнеров-инвесторов для постройки спортивных и игровых площадок, спортзала и актового зала. Пожалуйста, ткните носом, где искать. Спасибо!

  •   Пiдписатися на новi
Омельченко Валерія   2981 день тому   #  

Пані Галино, ми постійно розміщуємо актуальні можливості фінансування за рубрикою "Гранти". За новинами цієї рубрики Ви також можете також стежити, якщо Ви отримуєте наш електронний бюлетень. Зауважу, що новини від приватних компаній-інвесторів на нашому порталі не публікуються. Дякую!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.