bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Грантовий конкурс COSME: Програма інтернаціоналізації кластерів МСП
04.09.2019

Основною метою грантового конкурсу є сприяння інтернаціоналізації кластерів, у рамках якого зацікавлені консорціуми отримають можливість розроблення спільної міжнародної стратегії та сприяння процесу інтернаціоналізації. Бюджет - 8 300 000 Євро.

Опис грантового конкурсу:

Основні цілі програми є наступними:
- Активізація транскордонної та міжсекторальної кооперації кластерних та підприємницьких мереж;
- Сприяння створенню Європейських стратегічних міжкластерних партнерств, які очолюватимуть процес міжнародної кооперації кластерів у сферах стратегічних інтересів;
- Зміцнення підтримки МСП з точки зору глобальної конкурентоспроможності.

Основною метою грантового конкурсу є сприяння інтернаціоналізації кластерів, у рамках якого зацікавлені консорціуми отримають можливість розроблення спільної міжнародної стратегії та сприяння процесу інтернаціоналізації МСП за межі Європи, у тому числі у нових тематичних напрямках, що розвиваються.

Грантовий конкурс буде реалізований консорціумами, які зацікавлені у створенні та управлінні «Європейськими стратегічними міжкластерними партнерствами-Going International» (ESCP-4i). Очікується, що партнерства продемонструють швидку пристосованість до майбутніх процесів розвитку у міжнародній торгівлі та узгодженість своїх стратегічних пріоритетів із стратегіями ЄС, зокрема стосовно торгової політики.

Цей грантовий конкурс передбачає 2 Етапи, поділені на 3 частини:
Підготовчий етап:
Частина 1 включатиме створення «Європейських стратегічних міжкластерних партнерств - Going International» (ESCP-4i), відкритоих для широкого кола європейських галузей промисловості та ланцюгів вартості.
Етап впровадження:
Частина 2 включатиме початкову імплементацію, тестування та подальший розвиток Європейських стратегічних міжкластерних партнерств - Going International (ESCP-4i), включаючи програми “ESCP-4i”, що фінансуються за рахунок попередніх “Програм інтернаціоналізації кластерів МСП” COS-CLUSTER2014-3-03 та COS-CLUSINT-2016-03-01 (за винятком тих, які вже фінансуються у відповідності до Частини 2 двох раніше згаданих конкурсних пропозицій, що переслідують ті самі або пов’язані з цим цілі) та подібних існуючих Всеєвропейських альянсів кластерних організацій та організацій підприємницьких мереж, що відповідають характеристикам ESCP-4i, як описано вище;
- Частина 2.а) включатиме першу імплементацію, тестування та подальший розвиток «Європейських стратегічних міжкластерних партнерств - Going International» (ESCP-4i) у широкому діапазоні європейських промислових секторів та ланцюгів вартості, крім тих, які стосуються Частини 2.b нижче.
- Частина 2.b) включатиме першу імплементацію, тестування та подальший розвиток двох «Європейських стратегічних міжкластерних партнерств - Going International» (ESCP-4i) у космічному та цифровому секторі (використання даних та пов’язаних із ними додатків для спостережень за планетою Земля ) спеціально для подальших користувачів даних спостережень в контексті Програми ЄС зі спостереження за Земною поверхнею – «Copernicus».

Загальний бюджет грантового конкурсу:

8.300.000 євро - розподілені наступним чином:
- для Частини 1 та Частини 2.а: 7 400 000 Євро
- для Частини 2.b: 900 000 Євро

Максимальний бюджет грантового конкурсу на 1 проект:

Максимальна сума гранту на 1 проект для Частини 1- 200 000 євро.
Максимальна сума гранту на 1 проект для Частини 2.а та Частини 2.b - 450 000 євро.
EASME розраховує профінансувати 24 пропозиції:
- 10 пропозицій у Частині 1;
- 12 пропозицій у Частини 2.а;
- 2 пропозиції у Частини 2.b.

Покриття бюджету грантового конкурсу:

90% - Єврокомісія, 10 % - члени консорціуму.

Строк фінансування та дії гранту:

18-24 місяців

Хто може брати участь:

Потенційні учасники повинні бути юридичними особами, що утворюють Консорціум:

- всі зареєстровані або такі, що подали реєстрацію на Європейській платформі співпраці кластерів (ECCPhttp://bit.ly/clustercollaboration-eu) до кінцевого строку подачі грантової заявки та заповнили відповідний додаток 1 або 2 до “Опису дії”.
- Заявник повинен бути юридичною особою. Сюди можуть входити як прибуткові юридичні особи, так і некомерційні організації, а також повністю або частково державні або приватні організацій. Що стосується приватних організацій, вони повинні бути належним чином створені та зареєстровані відповідно до національного законодавства.

 Фізичні особи не мають права подавати заявку.

Консорціуми повинні:

- складатися щонайменше з трьох різних юридичних осіб;
- бути створені як мінімум у трьох різних країнах, що беруть участь у програмі COSME відповідно до статті 6 Регламенту COSME, серед яких, як мінімум, два учасника повинні бути з двох різних країн-членів ЄС.
- Консорціуми-заявники можуть подавати заявки лише на одну Частину, тобто на  Частину 1 або на Частину 2.а або на  Частину 2.b.

Потенційні організації можуть бути частиною максимум одного консорціуму-заявника для кожної Частини.

Консорціуми-заявники у Частині 2.а та Частині 2.b, які  фінансувалися за попередніми  програмами інтернаціоналізації кластерів МСП COS-CLUSTER-2014-3-03 або COS-CLUSINT-2016-03-01, не мають права приймати участь у цьому грантовому конкурсі (ні в Частині 1, ні в Частині 2).

Консорціуми-заявники у  Частині 1, які  фінансувалися за попередніми програмами інтернаціоналізації кластерів МСП  COS-CLUSTER-2014-3-03 або COS-CLUSINT-2016-03-01 або COS-CLUSINT-2017-03-6, не мають права приймати участь  в Частині 1 цього грантового конкурсу.

Чому варто брати участь українським організаціям:

Виграш грантового конкурсу дозволить:
- взяти участь українським компаніям та організаціям у глобальних кластерах та отримати доступ до нових перспективних ринків;
- створити умови для консорціумів європейських кластерів для конкретної спільної роботи, особливо на міжсекторальній основі;
- зміцнити діалог у сфері політики з міжнародними партнерами з метою сприяння діловій співпраці між кластерами та МСП, що є їх учасниками, з ключовими стратегічними глобальними партнерами.

Кінцевий строк подачі грантової заявки:

30/10/2019, 17:00:00 (за брюссельським часом)

Як взяти участь та перемогти?

Загальна інформація про грантовий конкурс та форма для участі: 
1) http://bit.ly/COS-CLUSINT-2019-3-01-St1
2) http://bit.ly/COS-CLUSINT-2019-3-01-St2A
3) http://bit.ly/COS-CLUSINT-2019-3-01-St2B
Умови грантового конкурсу:
http://bit.ly/COS-CLUSINT-2019-3-01
Перелік міжнародних організацій, які шукають партнерів для подачі грантової заявки:
1) http://bit.ly/CLUSINT-Strand1 
2) http://bit.ly/CLUSINT-Strand2A 
3) http://bit.ly/CLUSINT-Strand2B 
Посібник Мінекономрозвитку щодо процедур подання грантових заявок в рамках Програми ЄС COSME (станом на 2018 рік): http://bit.ly/2JIjLeC.
Посібник Єврокомісії щодо подання грантових заявок та користування порталом: http://bit.ly/2ZHoGRd.

Додаткові контакти:

Додаткові запитання щодо грантового конкурсу, запит на участь у інформаційних вебінарах, запит на отримання новин міжнародних проектів можна надіслати через коротку форму зворотного зв’язку: http://bit.ly/COS-CLUSINT-2019-3-01-FORM 
Додаткові запитання щодо грантового конкурсу обробляють Олександр Бабій, Консультант з розробки і реалізації програм та донорської координації Офісу розвитку МСП при МЕРТ;
Андрій Ремізов, головний спеціаліст відділу розвитку підприємництва департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Мінекономрозвитку.

Контакти

  • https://www.facebook.com/SME.GOV.UA

Коментарі

Владимир Подкорытов   1687 днів тому   #  

КАК много написано лишнего, и так запутанно. неужели нельзя проще всё делать?

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Бабій   1684 дні тому   #  

Володимире, дякую що поділились власним баченням! Ми максимально спростили інформацію з офіційного оголошення, але не можемо викинути повний текст)

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Рекун   1684 дні тому   #  

Наскільки вузьким має бути такий міжнародний кластер? Чи може, наприклад, бути горіховимй кластер (виробників і переробників горіхів)?

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Бабій   1684 дні тому   #  

Анатолію доброго дня! Щодо цього немає якихось описаних вимог. Відповідно Ви можете брати участь, відповідно до існуючих умов

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Рекун   1684 дні тому   #  

Дякую. А головним Подавачем в консорціумі має бути організація з країн ЄС?

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Бабій   1684 дні тому   #  

Формальних вимог немає, зазвичай головним подавачем виступає організація, що вже має досвід перемог у програмах ЄС. Це впливає на оцінку реалістичності виконання проекту.

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Рекун   1684 дні тому   #  

Дякую, Олександре. Ми в НУО "Ресурсний центр АНГО" має такий досвід, були партнером в одній з програм ЄС. Вже списались і маємо зацікавлені фермерські господарства та підприємства в Україні. Чи можете допомогти нам з пошуком партнерів в країнах ЄС)?

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Бабій   1683 дні тому   #  

Анатолію, направляйте запит у форму зворотнього зв'язку!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.