bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

МОМ оголошує набір в освітній грантовий проект
27.04.2020

Проєкт передбачає надання підтриманим бенефіціарам грантів до 700 доларів США (у гривнях за поточним курсом ООН) у вигляді оплати навчання на професійних курсах з інформаційних технологій та в дотичних сферах, а також надання ІТ-обладнання вартістю до 1 000 доларів США для навчання та подальшої роботи.

Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції, за фінансової підтримки від Уряду Японії розпочинає набір учасників у новий проєкт «Гуманітарна та соціально-економічна підтримка ВПО та постраждалого населення на сході України», спрямований на соціально-економічний розвиток Донецької та Луганської областей (тут і далі йдеться про території, контрольовані Урядом України), зокрема районів уздовж лінії розмежування на сході України.

Зокрема, проєкт передбачає надання підтриманим бенефіціарам грантів до 700 доларів США (у гривнях за поточним курсом ООН) у вигляді оплати навчання на професійних курсах з інформаційних технологій та в дотичних сферах, а також надання ІТ-обладнання (наприклад, ноутбука, настільного комп´ютера, графічного планшета, програмного забезпечення тощо) вартістю до 1 000 доларів США[1] для навчання та подальшої роботи.

Курси мають відбуватися онлайн та тривати не більше від шести місяців. Прикладами обраних напрямів можуть бути веб- чи графічний дизайн, цифровий маркетинг, програмування,  копірайтинг — усі ті сучасні спеціальності, що дозволяють працювати дистанційно.

Потреба в запитуваному обладнанні має бути належним чином обґрунтована. Фінальне рішення щодо конкретної моделі чи технічних параметрів наданого обладнання ухвалюватиме Міжнародна організація з міграції. 

Після завершення курсів учасники мають реалізувати невеликий волонтерський проєкт у своїй громаді, застосувавши отримані знання та навички. Це може бути запуск онлайн-карти з усіма аптеками населеного пункту, створення чи обслуговування вебсайту міської чи сільської ради, розробка брендбуку для місцевої громадської організації. Перелік не обмежений: головне, щоб проєкт приносив користь вашій громаді та її мешканцям.

ВИМОГИ ДО ЗАЯВНИКІВ

  • Внутрішньо переміщені особи та місцеві мешканці, які проживають у Донецькій чи Луганській областях. Перевага надаватиметься мешканцям населених пунктів, розташованих у 20-кілометровій зоні від лінії розмежування.
  • Вік від 18 до 35 років.
  • Бажання професійно розвиватися в ІТ та дотичних сферах, здобути відповідну освіту і застосувати нові знання на користь своєї громади.

Під час відбору учасників будуть враховуватися такі критерії, як освіта, попередній професійний досвід, місце проживання, потенційна користь для громади від запропонованого волонтерського проєкту, обґрунтованість потреби в навчанні, соціально-економічний статус заявника тощо.  

НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ УЧАСТЬ, ЯКЩО:

заявник або член його / її домогосподарства отримував будь-який грант на розвиток бізнесу чи професійне навчання від МОМ чи інших організацій.

Детальніше про умови участі та етапи проєкту на сторінці Фейсбук 

https://www.facebook.com/IOMUkraine/videos/945599542551057/?eid=ARCVifByQVjOd2JEUW8qjvynGA8j4fD54xU-h-DhdSLkyLeI3gkwQzjIGKMX2SUoo3IjMAx1LiRoxghw

або на сайті МОМ

http://iom.org.ua/ua/node/3162

 

 

Контакти

  • http://iom.org.ua/ua/node/3162

Коментарі

Thanks a lot. You're amazing, Gurt!

  •   Пiдписатися на новi
Острогляд Сергей   1453 дні тому   #  

Жаль, что есть ограничения :( Это эйджизм, между тем, люди среднего возраста (40+) не меньше нуждаются в поддержке.

  •   Пiдписатися на новi
Олена Мохунова   1452 дні тому   #  

Что же делать тем, кому за 40? И есть огромное желание учиться и развиваться и плюс к этому - техническое образование. А давайте уберем возрастные ограничения и будем выбирать по результатам тестов?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.