bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Бізнес-акселератор для зміцнення економіки України: прийом заявок відкрито
18.01.2023

Impact Business, презентована під час дискусії «Рух соціальних інновацій як ключ до справедливого, сталого та рівноправного відновлення України» в павільйоні Palantir на Всесвітньому економічному форумі 17 січня, є поглибленою акселераційною програмою, створеною для активних компаній, зареєстрованих в Україні, які сприятимуть післявоєнному відновленню України та створенню позитивного та довготривалого соціального впливу з оціночним збільшенням ВВП України на суму понад $250 млн протягом п’яти років.

Ця пілотна програма підтримає 25 українських підприємств, що працюють у сільському господарстві, енергетиці, інфраструктурі, охороні здоров’я, кібербезпеці та інших галузях, які прагнуть включити соціальний вплив як частину своєї стратегії. Основною метою пілотного проєкту є створення потужної екосистеми, яка заохочуватиме більше підприємств, що керуються соціальною місією, реінвестувати прибутки в створення позитивних соціальних змін, а також сприяти розвитку економіки соціального впливу в післявоєнній Україні.

Приєднавшись до акселераційної програми Impact Business та відповідаючи її критеріям, успішні апліканти отримають доступ до живих лекцій, воркшопів та досліджень, орієнтованих на включення соціального впливу у свою стратегію, а також загальних тем зростання бізнесу та консультативну підтримку від всесвітньо відомих експертів, коучів та менторів, доступ до інвесторів та глобальних технологічних ресурсів.

За результатами проходження програми два підприємства з найкращими результатами матимуть можливість залучити фінансову підтримку до 20 000 євро на команду.

Фінансова підтримка буде надана у вигляді смартгрантів від Українського соціального венчурного фонду та в межах проєкту “Collaborate for Impact”, який реалізується завдяки фінансовому сприянню Європейського Союзу та співпраці з EVPA. «Повномасштабна російська агресія змінила наше бачення щодо ролі бізнесу у суспільстві. Вже є зрозумілим той факт, що бізнес не може працювати за старими правилами: продаю товар — отримаю прибуток. Україна потребує відновлення, а отже бізнес має стати відповідальним і не лише генерувати прибуток, але й привносити якісні зміни. Соціальний вплив має бути одним з ключових показників розвитку кожного бізнесу. Відновлення України у різних галузях потребуватиме швидких інноваційних рішень з великим соціальним впливом. Саме тому важливою складовою акселераційної програми буде фокус на соціальний вплив, технології його формування та вимірювання» — Олена Калібаба, співзасновник SILab Ukraine та СЕО Українського соціального венчурного фонду / Ukrainian Social Venture Fund


ПОДАТИ ЗАЯВКУ

 

Потенціал українського сектору соціального підприємництва є дуже значним, адже волонтерство та соціальне підприємництво в українців у крові. Україна — це своєрідний вулик, у якому надзвичайна самоорганізація людей дивує світ, а горизонтальні зв’язки дають можливість швидко та ефективно вирішувати складні завдання безпрецедентних масштабів. Це було очевидно як під час Майдану, так і після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

«Ми прагнемо виховувати лідерів змін та будувати екосистему, яка прагне кращого майбутнього для України. Запускаючи Impact Business, ми хочемо підтримати нову генерацію підприємців в Україні, сприяти розвитку соціального підприємництва та допомогти соціальним інноваторам зорієнтуватися у викликах і зробити свій вплив гучнішим та помітнішим», — Ніна Левчук, співзасновниця ГО Impact Force.

Контакти

Коментарі

Яна Верховская   453 дні тому   #  

Якщо я правильно зрозуміла. то в рамках цього проекту , цієї пограми Україні виділяють 250 мільйонів доларів. В результаті два підприємства переможця конкурсу отримають по 20 000 доларів, бо в українців у крові займатись волонтерством?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.