bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активісти Вінниччини презентували цікаві соціальні проекти
10.12.2015

У Вінниці громадські активісти представили цікаві та корисні соціальні проекти для своїх громад. Конкурс соціальних відеороликів, інтернет-платформа для українських підприємців, молодіжний центр, школа громадських активістів та патріотичний фестиваль. Ці та інші корисні ідеї громадські активісти планують реалізувати в рамках проекту «Енергія Євромайдану – в малі громади Центральної України».

9 грудня у Вінниці презентували цікаві соціальні ініціативи. Громадські активісти, учасники проекту «Енергія Євромайдану – в малі громади Центральної України», разом з експертами аналізувати ініціативи, які планують втілювати у своїх громадах. Проект реалізовує ГО «Центр Громадянських Ініціатив».

Попередньо активісти взяли участь у дводенному навчальному семінарі у Києві і дізналися багато цікавого: як успішно реалізувати проект, знайти кошти, співпрацювати з медіа, залучити прихильників. Після навчання активісти почали детально планувати реалізацію своїх ідей, і вчора представили їх для оцінки експертам проекту. 

Кудимець Людмила (с.Сигнал) презентувала ідею школи громадських активістів. В рамках діяльності школи заплановані зустрічі, консультації, семінари, які згуртують ініціативних громадян, а волонтери та досвідчені активісти поділяться досвідом та знаннями. Також планується видання буклету для ознайомлення мешканців з діяльність громадських організацій краю. 

Руслана Юхимець (м. Козятин) працює над двома ідеями: освітлення вулиць міста і налагодження системи сортування та вивезення сміття.

Дуже цікавий проект представила Тетяна Оселедько (м. Біла Церква, Київська обл.). Активістка презентувала інтернет-платформу для українського бізнесу, де успішні підприємці діляться своїми секретами успіху, власними думками та ідеями щодо ведення бізнесу в Україні. Мета проекту – сприяти підвищенню культури ведення та розвитку підприємництва в усіх куточках України.

Омельчук Вікторія (с.Лозна Хмільницького р-ну) планує провести в своєму населеному пункті патріотичний фестиваль. На фестивалі плестимуть маскувальні сітки, теплі килимки для бійців АТО, збиратимуть кришечок для виготовлення протезів, а також проводитимуть різні творчі майстер-класи для дітей та дорослих.

Олександра Лиса (смт.Крижопіль) презентувала ідею створення центру неформальної освіти для молоді з різноманітними клубами, зустрічами і тренінгами.

Мортко Олена (с. Велика Ростівка) розповіла про запланований конкурс дитячих, молодіжних соціальних відеороликів.

Гладковська Світлана  (м. Могилів-Подільський) працює над підвищення рівня доступу мешканців свого міста до прийняття рішень органами влади. Зокрема, зараз активістка з колегами працює над актуалізацією статуту територіальної громади.

Експерти проекту Віталій Загайний та Олександр Кульчицький детально опрацювали усі представлені ініціативи. Разом з активістами було  проаналізовано вже зроблені кроки та сплановано подальшу стратегію. Експерти давали свої зауваження та поради,  щоб кожен з проектів був максимально успішним.

Наступного разу учасники зустрінуться на фінальній конференції проекту, де будуть представлені ініціативи активістів з Кіровоградської, Черкаської, Вінницької та Полтавської областей.

Довідка

Мета проекту «Енергія Євромайдану в малі громади. Центр», що здійснюється ГО «ЦеГрІн» – передати професійні знання та навики для втілення змін у громадах активістам із населених пунктів Центральної України та з допомогою експертів підготувати мікро-проекти для реалізації у цих місцевостях.

Контакти

Коментарі

Ігор Алексєєв   3049 днів тому   #  

Дуже хочеться побачити сайт Тетяни Оселедько!!

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Оселедько   3047 днів тому   #  

Вітаю, Ігоре:)
Проект ще в тестовому режимі поки. Деталі можна побачити тут www.microscope.in.ua

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.