bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Донеччині експерти обговорили шляхи інтеграції та соціальної адаптації ВПО
28.09.2016

21, 22 та 27 вересня «Агенція демократичного розвитку Донбасу» та Представництво Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні організували круглі столи «Інтеграція та соціальна адаптація ВПО: план дій для місцевого самоврядування та громадськості Донеччини». в Слов’янську, Краматорську та Бахмуті. В заходах прийняли участь представники Краматорського місцевого центру з надання БВПД, громадськості, місцевого самоврядування, журналісти та внутрішньо переміщенні особи з окупованих територій Донбасу.

Під час заходів учасники заслухали презентацію проекту Програми інтеграції та соціальної адаптації ВПО в Донецькій області, яку представила начальник Кремінського бюро правової допомоги Зоя Жадан. Проект Програми передбачає забезпечення функціонування мобільних та постійно діючих інформаційних центрів для ВПО в місцях їх компактного проживання та на КПВВ, надання безкоштовної юридичної допомоги через Бюро первинної правової допомоги та Мережу правового розвитку в Донецькій області, створення мережі клубів взаємодопомоги та розвитку для ВПО у містах та районах області.

Заступник начальника Слов’янського бюро з надання БВПД Олена Солошенко змогла не лише висвітлити злободенні для переселенців проблеми, але й залучити присутніх до відвертої розмови. Під час її виступу було обговорено практичні аспекти інтеграції ВПО в нових громадах: пошук роботи, оренда житла, отримання державної допомоги та механізми захисту свої прав.

Ці заходи допомогли об’єднати зусилля всіх ключових сторін, які надають публічні послуги ВПО на Донеччині, обговорити проблеми, що сьогодні є актуальними для цих громад та виробити конкретний план адвокаційної кампанії на підтримку Програми інтеграції та соціальної адаптації ВПО в Донецькій області”, - заявив керівник  ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” Сергій Коваленко.

За результатами круглих столів учасники домовились спільно діяти з метою затвердження проекту Програми інтеграції та соціальної адаптації ВПО в Донецькій області.

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.