bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Слов’янську обговорили співпрацю громади та влади для вирішення питань у галузі освіти
14.10.2016

З 6 по 9 жовтня 2016 року в рамках Програми національних обмінів у м. Слов’янськ під час школи-лабораторії лідерів освіти Донеччини відбулася зустріч членів громадської організації «Рух української неформальної освіти» з педагогами Донецької області та представниками Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

У перші два дні зустрічі було проведено тренінг «Інструменти для створення єдиного інформаційного простору громади та представників влади для вирішення спільних питань у галузі освіти». Учасники обговорювали принципи громадсько активної школи, аналізували рівень громадської активності власного закладу та визначили 5 перших кроків перетворення його у громадсько активну школу. Педагоги визначали потреби громади, школи, шукали спільні цілі та шляхи їх досягнення.

Учителі, заступники директорів та директори опановували хмарні сервіси для здійснення комунікації між навчальним закладом та громадою, волонтерами, громадськими організаціями. Спільна робота з сайтом, документами та створення опитування стало можливим завдяки інструментам Google. Кожен день тренінгу завершувався рефлексією на дошці Padlet.

Наступним етапом обміну стала панельна дискусія «Роль громади у вирішенні проблемних питань освіти», де обговорювали наступне: «Де шукати ресурси для розвитку школи», «Проблеми школи, які можна вирішити за участю громади», «Розвиток педагога як активного члена громади».

Усі присутні висловили спільну думку: «Партнерство на базі школи – це можливість поліпшити імідж школи, можливість залучити додаткові людські та матеріальні ресурси для підтримки школи, для задоволення потреб і інтересів громади».

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

  • ГО «Рух української неформальної освіти»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.