bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школа як фундамент громадської свідомості
10.03.2017

Вчитель завжди прагне допомогти вирішити важливі проблеми, з якими ми зустрічаємося в повсякденному житті. Особливо зараз коли переживаємо в країні непрості моменти, не можна залишатись осторонь при вирішенні важливих питань щодо цілісності нашої держави.

В ЗОШ І-ІІІ ст.. №13 Селидівської міської ради навчається 13 дітей із зони АТО, на початок навчального року таких дітей було 22 учня. Впродовж навчального року ці діти залучалися до участі у різноманітних конкурсах та житті школи (участь у загальношкільних та класних заходах).

Всі діти із зони АТО були залучені до позашкільної діяльності, як на базі навчального закладу, так і позашкільних установах.

Спільно з учнями та вчителями школи створюється експозиція «Ми пишаємося своєю країною, та своїми героями».

Аналізуючи події, що відбуваються сьогодні в нашій країні у педагогів та батьків виникла необхідність пояснювати дітям, що відбувається, вчити реагувати на не передбачувані обставини, тобто допомогти дітям пережити складну життєву ситуацію.   

Школа постійно співпрацює з міжнародними громадськими організаціями (ЮНІСЕФ,  «Terre des Hommes», Червоний хрест). В рамках проектів, вчителі відвідали тренінги "Мінімальні стандарти захисту дітей у надзвичайних ситуаціях", "Мобілізація громади. Захист соціально ізольованих дітей" та багато інших. За допомогою яких діти мали змогу у вигляді тренінгових занять вирішувати різні ситуації, і як їх подолати.

Метою тренінгу було щодо захисту прав дітей під час надзвичайних ситуацій та із доступними вдалими прикладами посилення координації між учасниками процесу, встановлення потреб дітей у кризових ситуаціях і покращення навичок реагування. Під час проведення занять  усі учасники брали активну участь у обговореннях щодо впливу конфліктних та надзвичайних ситуацій та у практичних заняттях, що наглядно показували проблеми та шляхи їх вирішення  очима дітей.

Свідомий громадянин своєї держави не повинен оставатись осторонь, а допомагати вирішувати ці питання. 

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.