bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Кузня української інтелігенції» - студенти Дніпра розбудовують освітню платформу
14.03.2017

«Кузня української інтелігенції» - саме таку назву студенти-історики Дніпра дають освітній платформі, яку збираються розбудувати в гуртожитку.

Сьогодні більшість студентів малозалучена до суспільного і політичного життя в Україні. Тому й зародилась ідея створення освітньої платформи  на основі кімнати відпочинку в гуртожитку №2 ДНУ ім. Олеся Гончара, яка стане місцем для проведення культурних заходів різного спрямування, дискусій, лекцій, кінопоказів, майстер-класів і тренінгів. Водночас це буде мінібібліотека і місце для альтернативного проведення вільного часу. Платформа створить середовище для реалізації своїх задумів, розширить комунікацію серед студентів різних факультетів, які проживають у гуртожитку, слугуватиме підгрунтям для формування суспільної думки і  розвитку громадянської  небайдужості.

Інтелігенція – той прошарок суспільства, що творить зміни. Метою проекту є творення сучасної української інтелігенції, освіченої, обізнаної в громадських та політичних процесах, мислячої, готової брати відповідальність і діяти задля розбудови нашої держави.

Ця платформа для самоосвіти та саморозвитку підвищить обізнаність щодо діяльністі громадських організацій міста та молодіжної політики органів місцевої влади, вирішить проблему низької самосвідомості студентів - жителів гуртожитку, низького відсотку читання, високого рівня алкогольної та тютюнової залежності, допоможе залучити осіб до активної громадської діяльності та надати необхідні знання про молодіжну політику на регіональному  рівні.

Ідея зародилася в лютому. Першочергово, було проведене соціальне опитування серед  жителів гуртожитку, задля розуміння потреб, і необхідності місця для альтернативного проведення  вільного часу. Був прописаний план робіт, повний кошторис і створений макет проекту. Відбулася зустріч з  директором студмістечка і отримана згода на реалізацію проекту. На даному етапі  консультуємось з засновниками подібних хабів і коворкінгів, залучаємо  партнерів і шукаємо спонсорів задля фінансування і реалізації ініціативи. Відкриття «Кузні» заплановане на вересень.

Звертаємось до всіх кого зацікавила ця ідея, для реалізації ініціативи ми починаємо кампанію по збору речей та коштів.

За детальною інформацію про те, що саме потрібно для створення освітньої платформи «Кузня української інтелігенції» звертайтесь до:

Гліб Стрижко (https://www.facebook.com/glib.stryzhko?pnref=story) - 066-855-11-39, 096-753-19-75

Ірина Селезньова (https://www.facebook.com/profile.php?id=100007394777148) - 097-127-45-95

Будемо вдячні за поширення інформації та співпрацю в реалізації проекту.

Підготувала Ірина Селезньова

Матеріал підготовлений у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.  

Контакти

  • Ірина Селезньова
  • 097-127-45-95

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.