bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Харкові пройшов тренінг з підвищення власної ефективності в роботі
18.04.2017

6 квітня 2017 року в Харкові відбувся тренінг «Розвиток особистісних навичок для досягнення кращих результатів у роботі», організований командою з працевлаштування переселенців «Кар’єра для нового життя» за підтримки благодійного фонду «Карітас Харків».

Аудиторія тренінгу виявилася дуже різноплановою: студенти, викладачі, психологи, підприємці різного віку та статусу. Учасники прийшли на тренінг з метою знайти себе, своє місце на ринку праці, виявити певні здібності чи схильності, що загалом допомогло б їм в процесі пошуку роботи.

На тренінгу використовувались психотерапевтичні методики, арт-терапія, робота в групах, які були направлені на самопізнання, виявлення внутрішніх потреб, розуміння себе та особистої цінності людини. Подібний формат був обраний виключно з попереднього досвіду проведення такого роду заходів.

«Запити були з минулих тренінгів знайти себе, зрозуміти себе, тому були обрані саме такі методики для того, щоб можна було  в маленьких групах спілкуватися, ділитися своїм досвідом і  не бути відкинутим, а відчувати,що тебе розуміють та приймають, і це дуже важливий досвід, який люди отримують безпосередньо на тренінгах», - зауважила тренер Ольга Клименко.

Крім того, учасники працювали над поняттям мотивації та її складових елементів, намагались виявити якості чи моделі поведінки, що притаманні успішним людям, а також за допомогою побудови асоціативних карт сформували власне бачення ідеальної роботи.

По завершенню заходу, кожен зміг попрактикуватися у вмінні самопрезентації та цілепокладання, обговорити свої плани на майбутнє та, можливо, скорегувати їх, виходячи із особистих потреб чи ресурсів. Так, на питання «чи будете ви використовувати отримані знання в майбутній діяльності», пані Валентина відповіла: «В принципі так, може треба більше конкретизувати цілі на найближче майбутнє, більш детально пропрацьовувати, щоб знати точно до чого йти».

Допомагала учасникам в досягненні поставлених тренінгових задач Ольга Клименко – психотерапевт, медіатор, тренер міжнародних проектів, голова правління Центру психологічного розвитку «РАЗОМ». Як зазначила Ольга: «Ціль, яку поставив безпосередньо відділ працевлаштування «Карітас Харків» – це не лише, щоб люди могли легше знайти собі роботу. Всі тренінги мають на меті трошки покращити їхній емоційний стан. І я дуже вдячна людям та групі за те, що вони старались взяти по максимуму».

Матеріал підготувала Ксенія Шепеленко

Матеріал підготовлений у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

  • БФ «Карітас Харків»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.