bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Новий рівень правової допомоги для переселенців на Полтавщині
27.07.2017

21 липня 2017 року ГО «Інститут гендерних трансформацій» та Перший полтавський центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписали меморандум про співробітництво в рамках реалізації проекту «Соціальний капітал жіноцтва Полтавщини – жінкам внутрішньо-переміщеним особам».

Метою співпраці є надання максимально якісної правової допомоги внутрішньо-переміщеним особам на Полтавщині, зокрема жінкам.

З грудня 2016 р. ВПО мають право на безоплатну юридичну допомогу. Питання, в яких внутрішньо переміщеним особам постійно потрібний правовий супровід:

-          соціальне забезпечення (пенсії, допомога по безробітним, вагітним, при народженні та догляді за дитиною, малозабезпеченим тощо);

-          питання свободи пересування (зокрема реєстрація місця проживання);

-          житлові, земельні та інші майнові питання;

-          оформлення та відновлення документів;

-          сімейне право та захист прав дитини;

-          трудові питання та питання підприємництва.

Співробітництво ГО та Місцевого центру дозволить реалізувати це право найбільшій кількості внутрішньо-переміщених осіб.

За словами Голови правління ГО «Інститут гендерних трансформацій» Вікторії Олексіївни Курилко, близько 80% клієнтів ГО – жінки-переселенки, які потребують кваліфікованої правової допомоги, що дозволить їм почуватися більш захищеними та влаштованими на новому місці.  У травні 2017 р. ГО «Інститут гендерних трансформацій» вже проводив тренінг для працівників Місцевого центру на тему «Актуальні питання захисту прав ВПО».

 

Захід здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.