bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Кропивницькому розроблено безкоштовний «антипіратський» мобільний додаток
16.01.2018

«Програмне забезпечення допоможе швидко отримувати консультацію, де і яким чином можна захисти власний інтелектуальний продукт, що потрібно робити, як реагувати та куди звертатись, якщо ваше інтелектуальне право порушено», – говорить виконавчий директор ГО «ФЛОРА» Людмила Шестакова.

Презентація мобільного додатка «Захист онлайн-контенту в Україні» відбулася наприкінці минулого року в м.Кропивницький. Створити такий продукт активістів обласного центру спонукали і реальний стан дотримання авторського права в Україні, і ситуація із використанням піратського контенту, що  впливає на рейтинг країни серед держав світу загалом. Тож, з метою допомогти творцям оригінального продукту інтелектуальної праці захистити свої права в Україні і було створено безкоштовний мобільний додаток.

«Програма містить три розділи із корисною інформацією про поняття авторського права, майнових і немайнових прав, порадами  щодо дотримання власних авторських прав та як розрізнити контент, який має захищатися авторським правом і який не має, – коментує юрист громадської приймальні УГСПЛ Євген Гурницький. – Крім того, у додатку є кейси відомих випадків щодо захисту авторських прав в інших країнах і гід по українському законодавству із цього питання».

Завантажити безкоштовний мобільний додаток «Захист онлайн-контенту в Україні» можна на Play Market.

Довідка
Україна, як і торік, залишається у списку Priority Watch List, за даними щорічного звіту Офіс Торгового представництва США. Ці дані, зокрема, впливають на рішення щодо торгових санкцій для країн зі слабким рівнем захисту прав інтелектуальної власності.

В Україні необізнані користувачі регулярно відвідують веб-сайти, що надають доступ до так званого «піратського контенту». Часто ці користувачі не знають, що вони порушують міжнародні закони і не знають про ризики, пов’язані з незаконним використанням цих даних. Проект ГО «ФЛОРА» «Developing Respect for Intellectual Property Rights Protection in Ukraine» націлений на роботу з молоддю і широким населенням у питаннях  популяризації думки щодо дотримання авторського права у використанні будь-якого контенту.

Захід організований в рамках реалізації проекту «Developing Respect for Intellectual Property Rights Protection in Ukraine» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди організаторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.

 

Контакти

  • http://childflora.com.ua/
  • ГО ”Флора”
  • [email protected]
  • 0509177297
  • Україна
  •  м.Кропивницький
  • вул. Тараса Карпи 84 офіс 608

Коментарі

Ігор Алексєєв   2275 днів тому   #  

Авторське право - все частіше виступає гальмом розвитку людства, і це багато хто вже розуміє.
Напишіть хоч раз про рух за відкриту культуру і ліцензії типу "creative commons" !

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.