bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як отримати фінансування від Європейської Комісії (відео)
07.09.2011

2 вересня 2011 року представництво Європейського Союзу в Україні провело інформаційну зустріч, на якій презентувало конкурси проектів за програмами «Європейський інструмент з питань демократії та прав людини» та «Недержавні структури і органи місцевої влади в діяльності з розвитку».

«Недержавні структури і органи місцевої влади в діяльності з розвитку: проекти в країнах-партнерах, Україна» – нова програма для України. ЇЇ метою є зміцнення потенціалу, професійних і політичних навичок недержавних структур  (НДС) та органів місцевої влади в Україні для посилення підзвітності, а також забезпечення бездоганності та прозорості діяльності державного сектору на всіх рівнях та у всіх сферах.

Номер конкурсу проектів – EuropeAid/131664/L/ACT/UA; кінцевий термін для подання концепцій проектних пропозицій – 30 вересня 2011 року.

Брати участь у цьому конкурсі можуть як неурядові організації, так і органи місцевої влади. Умови участі для них, звісно ж, різні.

Загальний бюджет конкурсу складає 950 тис. євро. Суми індивідуальних грантів для проектів від НДС складають від 75 тис. до 200 тис. євро, а для проектів від місцевої влади – від 50 тис. до 150 тис. євро. Для українських заявників максимальний рівень спів-фінансування – 90%. 

Як повідомив Станіслав Топольницький, керівник Сектору «Громадянське суспільство та права людини» Представництва Європейської Комісії в Україні, українські організації-заявники можуть брати участь у конкурсі як самостійно, так і в партнерстві з іншими організаціями. «Ми заохочуємо подання партнерських проектів, де є партнерства між недержавними структурами та місцевою владою», - акцентував увагу присутніх пан Станіслав.

Якщо маєте ідеї щодо посилення ролі українського громадянського суспільства в дотриманні прав людини та здійсненні демократичних реформ, пошуку консенсусу щодо суперечливих чи контроверсійних питань, а також забезпечені представництва та участі у політичному житті країни, у такому разі можете взяти участь у конкурсі програми «Європейський інструмент з питань демократії та прав людини: схема підтримки місцевих ініціатив в Україні»

Номер конкурсу проектів EuropeAid/131662/L/ACT/UA; кінцевий термін для подання концепцій проектних пропозицій – 10 жовтня 2011 року.

Загальний бюджет конкурсу становить 1 200 000 євро – це вдвічі більше ніж у минулі роки. Суми індивідуальних грантів коливаються в межах від 10 тис. до 300 тис. євро. Максимальний рівень співфінансування – 95%. У виключних випадках можливе 100% фінансування.

За проведення загальнонаціональних правозахисних кампаній або розбудову правозахисних мереж Ваш проект має можливість отримати більше балів. Також у реалізації вашого проекту можуть брати участь неофіційні партнери. У такому випадку критерії участі та заява про партнерство не застосовуються.

Новою практикою, як для першого, так і для другого конкурсу, є можливість зарахування сум ПДВ до спів-фінансування (фінальний внесок заявника або партнерів). Але, як зауважили представники ЄС в Україні, це лише за умови, що грантоотримувач доведе, що він не може отримати відшкодування цих сум податків від держави.

Важливо, на момент подання концепцій проектних пропозицій, основний учасник повинен бути зареєстрований в PADOR«Будь ласка, не відкладайте це на останню хвилину. Можливі якісь технічні проблеми, ще щось, тому реєструйтеся зараз», - попередили організатори зустрічі.

Кожен з присутніх на інформаційній зустрічі мав можливість задати питання щодо конкурсів Представництву ЄС в Україні. Відповіді на них ви зможете знайти на відео.

ГУРТ поцікавився у Станіслава Топольницького, які кроки має зробити невелика організація для отримання гранту, чи може організація без грантової історії претендувати на кошти ЄС, а також як може відбитися рішення про зниження суми мінімального гранту на невеликих організаціях.

На що варто звернути увагу організаціям, які вперше подаватимуть проекти на конкурси від ЄК, розповів ГУРТу Роман Шутов, менеджер проектів творчого центру ТЦК.

Зустріч викликала значний інтерес як серед неурядових громадських організацій, так і серед органів місцевої влади, тому представництво ЄС в Україні сподівається на велику кількість цікавих і дієвих проектів.

ПИТАННЯ ДО ЧИТАЧІВ ГУРТа
Чи корисна для Вас інформація, яка висвітлена в публікації? Чого Вам бракує, щоби брати участь у подібних проектах?

Матеріал підготовлено в рамках серії публікацій, присвячених розвитку організаційної спроможності ОГС  проекту «Інвестуймо в інституційну спроможність громадянського суспільства», який реалізується Ресурсним центром ГУРТ у межах проекту «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)», що фінансується Агентством США з Міжнародного Розвитку (USAID) та здійснюється Pact Inc.

Коментарі

Анжела Горбань   4250 днів тому   #  

Дуже корисна інформація. Пояснить тількі, що таке PADOR, бо линк не працює. Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   4250 днів тому   #  

Дякую п.Анжело за запитання.
На сайті ЄК є інформація про PADOR англійською мовою http://ec.europa.eu/europeaid/work/onlineservices/pador/index_en.htm

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.