bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як отримати грант від Європейського Союзу? (оновлено)
03.05.2012

27 квітня 2012 року відбулась інформаційна зустріч Представництва ЄС з ОГС та представниками місцевої влади, під час якої було представлено конкурс проектів "Фонд розвитку громадянського суспільства в країнах-сусідах ЄС 2011 та Недержавні стуктури і місцеві органи влади в діяльності з розвитку 2012: проекти в країнах-партнерах".

Загальна мета грантових програм – посилити спроможність та потенціал недержавних структур та місцевих органів влади в Україні в забезпеченні чесного, ефективного та прозорого надання адміністративних послуг та сприяти залученню організацій суспільства до політичного діалогу та процесу реформ в Україні.

«Недержавні структури і місцеві органи влади в діяльності з розвитку 2012: проекти в країнах-партнерах» (програма «НДС-МВ»)
Мета програми – підтримка ініціатив, що запропоновані та/або виконуються організаціями громадянського суспільства та органами місцевої та децентралізованої влади з країн ЄС та країн-партнерів у сфері розвитку.

Бюджет «НДС-МВ» складає 950 тис. євро: 600 тис. євро для представників недержавних структур та 350 тис. євро для проектів від місцевих органів влади. Сума індивідуальних грантів може складати від 80 тис. євро до 200 тис. євро.

Співфінансування: мінімальне процентре співвідношення – 50% від загальної суми витрат на проект, максимальне – 90%.

“Фонд розвитку громадського суспільства в країнах-сусідах ЄС” (компонет 1)
Мета полягає в посиленні ролі НДС у реформах та демократичних змінах в країнах сусідах Європейського Союзу шляхом зростання їх участі у виконанні цілей Європейської політики сусідства.

Бюджет фонду – 2 млн. євро, суми індивідуальних грантів можуть складати від 100 тис. євро до 300 тис. євро.

Співфінансування – 90% від загальної суми витрат.

Кінцевий термін подання концепцій проектних пропозицій 21 травня 2012 року.

На момент подання проектних пропозицій головний учасник обов’язково має бути зареєстрований в PADOR. Якщо за якихось обставин не вийшло зареєструватися у даній системі, то учасник повинен обґрунтувати чому не вдалось це зробити та заповнити off-line форму.

Проаналізувавши досвід минулих років представники ЄС наголосили на правильності заповнення форми заявки та поданні усіх необхідних документів.

Концепції мають подаватися лише англійською мовою, потрібно обов’язково заповнити форму А (форму В заповнювати не потрібно): чітко сформулювати концепцію (3-4 сторінки), додати усі необхідні документи та оригінал декларації від заявника (обов’язково підписати декларацію). Невідповідні заявки розглядатись не будуть.

Діяльність проекту має відбуватися на території України. Бажано щоб акцент був зроблений на наданні адміністративних послуг населенню.

Тривалість проектів має складати 24-36 місяців.

Надається можливість отримати субгранти та мікрокредитування для програми «НДС-МВ». Субгрант не повинен бути основним видом діяльності та обов’язково має бути обґрунтований. Бюджет субгранту складає 10 тис. євро.

10 травня 2012 року на сайті представництва Європейського Союзу будуть опубліковані відповіді на актуальні питання щодо грантових програм.

Відповіді на питання щодо того, як взяти участь в конкурсі проектів та рекомендації щодо написання заявок, дивіться у відео ГУРТа: 

 

Коментарі

Олексій Кубарь   4380 днів тому   #  

Подяка Гурту за розміщення цього відео!
Хочу навести деякі факти щодо конкуренції за цим конкурсом:
----------------------------------------
Фонд розвитку громадянського суспільства в країнах-сусідах ЄС
Лот 1. буде профінансовано від 7 до 20 проектних пропозицій
----------------------------------------
Недержавні структури
Лот 2. буде профінансовано від 3 до 7 проектних пропозицій
----------------------------------------
Місцеві органи влади
Лот 3. буде профінансовано від 2 до 4 проектних пропозицій
----------------------------------------
За лотом 2 та 3 для заявників з України є невеличка преференція, яка міститься у граничних сумах спів-фінансування.

  •   Пiдписатися на новi
Роман Рєзнік   4380 днів тому   #  

Дуже цікава інформація. Я б хотів конкретно дізнатися напрямки, які можна зачіпати в даних заявках. Наприклад напрямок розвитку сільських територій. Днями до нас звернулися представники одного села з пропозицією зробити в селі каналізацію, бо люди самі собі отруюють питну воду. Мешканці не можуть зібрати всієї суми. Якщо, хтось має інформацію, який донор може допомогти напишіть. Бо якщо чесно це дуже гарний приклад об'єднання малої громади на вирішення своєї проблеми. Хочеться допомогти!!!

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   4380 днів тому   #  

Пане Романе, звернутися із запитаннями можете до Станіслава Топольницького, керівника Сектору «Громадянське суспільство та права людини» Представництва Європейської Комісії в Україні, за електронною адресою [email protected]

  •   Пiдписатися на новi
Роман Рєзнік   4379 днів тому   #  

Щиро вдячний за пораду.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.