bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся перший виїзд «Мобільного соціального автобусу»
02.08.2013

Проект «Мобільний соціальний автобус» першим серед проектів-фіналістів конкурсу «Ми – це місто» ВАТ «Запоріжсталь» почав функціонувати. Спеціалісти проекту (члени ЗОГО «Дивосвіт) розробили детальний план дій, здійснили усі необхідні приготування та продемонстрували повну готовність на заході-презентації «Автобусу» 19 липня.



В той же день перша група волонтерів руху «Твори добро, Україно» разом із спеціалістами виїхали до віддалених селищ Запорізької області, аби передати самотнім літнім жителям необхідну гуманітарну допомогу; визначити коло потреб кожного з них, щоб згодом задовольнити ці потреби засобами проекту; а також – надати посильну поміч по господарству, на городі, доглянути за тваринами.

За тиждень функціонування проекту вдалося допомогти 15 самотнім літнім людям із с. Червонокозаче, Колос, Зелений Гай, Антонівка (Вільнянський р-н). У першу чергу волонтери проводили опитування людини, аби дізнатися, яка допомога наразі їй необхідна. Далі кожен реципієнт отримував індивідуальний гігієнічний набір. Туди в залежності від нагальних потреб могли входити памперси, урологічні прокладки, одноразові клейонки, пральний порошок, мило, миючі засоби, губки, рукавички і т.д.

Наступним етапом є визначення «фронту робіт»: допомога на городі, збір урожаю, догляд за тваринами, заготівля дрів, викос трави та усе те, що так важко зробити в похилому віці, і так легко для групи молодих, активних волонтерів.

Незапланованим, але душевним етапом стали бесіди та чаювання із тими, хто отримував допомогу. Історії із дитинства, спогади про воєнні роки, досвід і мудрість передавали бабусі та дідусі учасникам проекту «Мобільний соціальний автобус». Найцікавіші із історій записувались волонтерами, аби згодом створити пам’ятну брошуру спогадів.

По завершенню зустрічі спеціалісти дізнавалися, якої спеціалізованої допомоги потребує людина – юридичної, психологічної, соціальної, медичної (вузькі спеціалісти рідко мають можливості, аби дістатися до маломобільної людини у віддаленому селі). Надання цих видів допомоги також входить у діяльність «Мобільного соціального автобусу».

Закінчувались візити учасників проекту до бабусь і дідусів зворушливими прощаннями, навіть зі сльозами – бо ж такими важливими для літніх є турботлива допомога і увага. Надалі робота проекту продовжується у активному режимі, запрошуємо небайдужих стати волонтерами «Мобільного соціального автобусу» - т. 213-80-90

Нагадуємо, що «Мобільний соціальний автобус» - проект, спрямований на покращення умов життя людей похилого віку, що потребують допомоги та проживають на території сіл і селищ Запорізької області. Проект підтримується Запорізькою ОДА.

Контакти

  • 2138090

Коментарі

Кирило Дядя   3942 дні тому   #  

Очень важный проект особенно для поддержки людей, нуждающихся в различных видах помощи, к сожалению социальные государственные службы не могут охватить всех, кто нуждается в помощи!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.