bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Вінниччині Громадська рада - дієва!
16.08.2013

В прес-конференції взяли участь:

  • Анісімов Олег, представник Вінницького козацького полку ім. Івана Богуна»;
  • Брига Ольга, представник ГО«Вінницька епоха» та експерт в ГР;
  • Глухенький Сергій, голова Товариства Червоного Хреста України у Вінницькій області;
  • Конотоп Ірина, начальник відділу комунікацій з громадськістю;
  • Костирко Дмитро, керівник міжнародного благодійного Фонду Н. Потопаєвої у Вінницькій області та очолює в ГР 2-й Комітет з питань соціального захисту населення , сім’ї та молоді; інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; освіти та науки; охорони здоров’я та курортів; культури та туризму; у справах національностей, релігій, дітей.
  • Кудіяров Вадим, президент Благодійного фонду «Здорова нація» та очолює в ГР 4- й Комітет з питань фізичної культури та спорту; підприємництво;
  • Лазаренко Володимир, заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА;
  • Маліновська Ольга, керівник Центру психологічної підтримки «Лотос»;
  • Мар’янчук Сергій, голова Молодіжної організації «СЛАВІС-Вінниця» та експерт в ГР;
  • Прудиус Пилип, президент Асоціації ендокринологів у Вінницькій області та голова Громадської ради при ОДА ;
  • Ткачук Валентина, голова ГО «Територія мам»;
  • ЗМІ Вінниччини.

Звітуючи про діяльність Пилип Прудиус зауважив, що новообраний склад працює активно і вперше в Україні започаткував експертну групу, до складу якої входять фахівці різних напрямів. За час роботи Громадської ради проведено ряд заходів, до яких активно долучилась громадськість. Зокрема, відстояно інтереси вінничан щодо екологічних питань, а саме не допущення виділення 6,8 га землі для подальшої вирубки лісу для побудови університетської клініки в Лісопарку та побудови заводу Monsanto в районі Тяжилова. Ведеться активна робота для порятунку дерев, що ростуть у несприятливих умовах. Проведено фолк-рок фестиваль «Млиноманія-2013», ряд спортивно-оздоровчих заходів тощо. Вся робота проводиться в рамках діяльності Громадської ради та відповідно до визначеного плану заходів на рік.

Як зазначив Вадим Кудіяров, питання молодіжної політики залишається досить проблематичним, тому особлива увага звертається на виховання молоді, особливе значення надається фізичній культурі. Фахівцями розробляються пропозиції щодо концепції державної політики із розвитку фізичної культури, яка буде спрямована на залучення та активізацію молодого покоління до здорового способу життя.

Експертами Громадської ради здійснено ряд громадських експертиз, які стосувалися якості проведення консультацій з громадськістю Вінницькою облдержадміністрацією у 2013 році. Також проведено антикорупційну громадську експертизу Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями та творчими спілками, для виконання яких надається фінансова підтримка. Експертні пропозиції було враховано під час проведення цьогорічного конкурсу. Ще одна громадська експертиза стосувалася розробки Концепції державної програми розвитку курорту Хмільник. Наразі пропозиції знаходяться в стадії розгляду. Протягом першого півріччя експертам проведено ряд навчальних семінарів для громадських активістів та представників органів виконавчої влади щодо здійснення громадських експертиз.

Інші учасники прес-конференції ознайомили із своїми напрацюваннями та планами на перспективу, закликавши громадськість активніше долучатися до заходів, які проводяться в рамках діяльності Громадської ради при облдержадміністрації.

 

Контакти

  • Інформаційний ресурс Громадських рад Вінничини
  • http://www.vingromrada.org Автор : Мар’янчук Сергій

Коментарі

Сергій Мар'янчук   3910 днів тому   #  

Інформація про діяльність громадських рад на сайті: "Інформаційний ресурс Громадських рад Вінниччини"
http://www.vingromrada.org

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.