bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Під Вінницькою мерією батьки та учні вимагали зупинити реорганізацію шкіл
20.08.2013

19 серпня, Вінницьку міську раду пікетували близько двох сотень батьків та учнів, котрі навчаються у вінницьких школах №1 та 25 з вимогами зупинити реорганізацію шкіл. 

Вони незадоволені запланованою та несподіваною реорганізацією цих навчальних закладів, згідно якої з 1 вересня 25 школа перетворюється в спеціалізовану початкову з поглибленим вивченням іноземних мов
. Сюди перейдуть на навчання учні початкових класів з школи гімназії №1, в якій залишаться тільки старші класи. Натомість старші класи з 25 школи, разом зі своїми викладачами мають перейти в 10 школу. Паралельно, тут зберігаються початкові класи.

За словами мітингуючих, ніхто раніше не обговорював з ними це питання (не проводили ніяких громадських слухань, не радилися ні з батьками, ні з учнями, ні з вчителями, а просто поставили перед фактом), а за 2 тижні до початку навчального процесу їх просто поставили перед фактом.

Голова батьківського комітету ЗОШ №25 Лариса Бенедик назвала реорганізацію порушенням прав дітей. -Тут зібралися батьки та їх діти і учні, щоб захистити інтереси і права наших дітей. Підготовлені шкільні приміщення, створені всі умови для навчання наших дітей. А в останній момент повідомляють, коли ще навіть не всі батьки знають про цю реорганізацію .

 

 

Свій протест висловлювали і учні 25-ї школи. Наприклад, майбутні 11-класники бажають відсвяткувати випуск у стінах рідної школи, де провели 10 років свого життя.

Ще більше обурені батьки учнів початкових класів вінницької школи-гімназії №1, адже постає проблема безпечного транспортного перевезення дітей, та й прокидатися першачкам доведеться досить рано. Найбільше обурило батьків те, що вони провели ремонт у 25-ій школі, закупили парти, а десята школа, за їх словами, перебуває в гіршому стані.

ВІДЕО з акції: http://youtu.be/lL7tSdQqBJ4

На діалог із пікетувальниками вийшов вінницький міський голова Володимир Гройсман котрий вирішив пояснити логіку дій влади. Поруч знаходились його заступники які спостерігали та мовчки вислуховували проблематику. Батьки під час мітингу висловлювали позицію, що 10-та школу має гірший педагогічний колектив.

Поспілкувавшись із мером та його заступниками мітингувальники запропонували створити ініціативну групу, де будуть озвучені усі питання, які виникають в учнів та їх батьків через реорганізацію. Міський голова пообіцяв розглянути усі звернення та поспілкуватися із громадянами у будь-який час.

 

Під час акції батьки направили більше 100 (ста) звернень до Вінницького виконавчого комітету … «З огляду на вищевикладене та з метою усунення соціальної напруги, на підставі багатьох статей Конституції України просимо вас зупинити реорганізацію закладу «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 25 Вінницької міської ради».

Нагадаємо, в п’ятницю, 16 серпня, батьки оголосили про свою відмову переходити в запропоновану їм десяту школу директору департаменту Володимиру Буняку.

Остаточне рішення про реорганізацію шкіл депутати міськради збираються затвердити на чергові сесії, яка відбудеться 23 серпня.

Контакти

  • Мар’янчук Сергій
  • ГО “Молодіжна організація “СЛАВІС-Вінниця”. тел.: (093)-093-8-999 та (097)-979-999-6

Коментарі

Сергій Мар'янчук   3905 днів тому   #  

Вінницька прокуратура почала перевірку законності рішення виконкому Вінницької міської ради про перерозподіл учнів у 1-ї, 10-ї та 25 школах. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області. Результати перевірки обіцяють повідомити додатково.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.