bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Євген Бистрицький: «Повірте, донори люблять, коли написано від серця і добре обгрунтовано»
26.11.2013

Під час ІІ Форуму з організаційного розвитку ГУРТ запитав у Євгена Бистрицького, виконавчого директора Міжнародного фонду "Відродження", поради грантерам - як написати успішну заявку, про пріорітети підтримки фондом проектів на 2014 рік та про можливі зміни для громадянського суспільства у разі підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.

Директор фонду порадив тим, хто прагне здобути фінансування на свою діяльність :

"Перша порада: ясно уявляти собі суспільну значущість або значимість тієї ідеї, яку хочете реалізовувати. По-друге, писати достатньо ясно, що ви хочете зробити, що ви мусите досягнути, які кошти на це треба і які ризики є. Тобто, як оцінити те, що ви досягнете в майбутньому. Це основне. Ніколи не боятися писати по-чесному, доброчесно. Повірте, донори люблять, коли написано від серця і коли добре обгрунтовано, раціонально. Треба включати розум, свою власну чесність і, очевидно, спиратися не тільки на свої ідеї, а й на ідеї, які були б значимими не тільки для вас. Скажімо, перебудувати Україну, зробити всіх щасливими - ця ідея не пройде у жодного донора. А дуже конкретно зробити ту справу, яка приведе до покращення життя не тільки вас, але й інших. 

Ще порада - вивчати сайти донорів. До нас часто приходять люди, які кажуть: "дайте гроші", вони думають, що донор - це той, хто виймає з кишені велику суму і віддає. Ніде цього не відбувається, крім деяких фондів наших олігархів...".

На запитання: "Як може змінитися життя суспільства, якби була підписана Угода про Асоціацію з ЄС?" пан Бистрицький відповів:

"Якби вона була підписана, це був би великий прорив вперед. Життя змінилося б у двох планах. Перший план - демократизація суспільтва, а значить роль громадських організацій моменталоно піднімається вгору і до них було б інше ставлення. Тоді бізнес почне їх фінансувати активно. А по-друге, покращення законодавства і прав громадських організацій - люди самі потягнуться до них. Це абсолютно очевидно". 

Повний коментар: 


Спілкувалась: Ярина Почтаренко
Відео: Віталій Ніщименко

Контакти

  • http://www.irf.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.