bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

МФ “Відродження” скорочує фінансування невеликих організацій громадянського суспільства - ЗМІ
13.01.2014

Міжнародний фонд " Відродження" скорочує фінансування невеликих організацій громадянського суспільства, повідомляє "Комерсант - Україна".

Як стало відомо "Комерсанту", з 2014 року змінюється структура і стратегія роботи Міжнародного фонду "Відродження". МФВ офіційно поки не повідомляв про зміни, але їх ключові параметри вже узгоджені.

ГУРТ звернувся за коментарем до Станіслава Лячинського, директора із стратегічних комунікацій та зв`язків з громадськістю Міжнародного фонду "Відродження":

"Поки не можу  ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію. Гадаю, про всі деталі буде відомо наприкінці січня - коли ми проведемо презентацію стратегій на поточний рік. Точна дата буде відома трохи згодом".

Насамперед зменшуватиметься фінансування невеликих громадських організацій, які отримували гранти, як правило, обсягом не більше 100-120 тис. грн. У пріоритеті будуть ті організації, до яких є довіра, про це "Комерсанту" повідомив виконавчий директор Фонду Євген Бистрицький.

За інформацією "Комерсанта", реформування МФВ не пов'язане з політичними подіями. Розробка нової стратегії Фонду ведеться з початку 2013 року, при цьому зміни торкнуться всіх країн, охоплених мережею OSF. Втім, у Фонді врахували політичну ситуацію в Україні. Одним із пріоритетів на 2014 рік буде тематика євроінтеграції, хоча ще кілька місяців тому в МФВ готувалися закрити європейську програму. 

Як відомо, після саміту у Вільнюсі та розгону Євромайдану, МФВ припинив співпрацю з чинною владою. Тепер у Фонді мають намір впливати на передвиборну кампанію 2015 року, повідомляє "Комерсанту" Євген Бистрицький.

"Обіцяю, що навіть у новій стратегії ми знайдемо кошти для первинних ініціатив Але те, що можливість їх підтримки скоротиться - це факт. Допускаю, що скорочення буде на 40-50%", - заявив Євген Бистрицький. Олександр Сушко, голова Правління Фонду, припустив, що число грантів скоротиться наполовину - з 500-600 проектів на рік до близько 300 .

У Фонді визнають, що їх нова політика несе певні ризики для громадського сектору, і мають намір шукати компромісне рішення.

Колеги, як гадаєте, як влине це на сектор і як в такій ситуації діяти невеликим громадським організаціям?

Контакти

  • Міжнародний фонд ”Відродження”
  • http://www.irf.ua/
  • [email protected]
  • +380 (44) 461 97 09

Коментарі

Орлов Микола    3758 днів тому   #  

Шкода. Невеликі НГО і так загинаються, програми зменшуються, обсяги скорочуються.

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Купрій   3758 днів тому   #  

Можливо буду не зрозумілим, але якраз теперішні суспільні події мають підштовхнути тих, хто починає громадську діяльність та створює нові НУО одразу розраховувати на фінансову підтримку громадян. Тобто починати із залучення невеликих місцевих ресурсів через переконання громадян, що їм варто долучатися копійкою до підтримки громадських ініціатив. звичайно важко і нелегко, але ж треба колись виходити на інший рівень. Ну скажімо, ж громадяни зрозуміли, що Євромайдан варто підтримувати в тому числі і своїми грошовими внесками.

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   3758 днів тому   #  

Погоджуюся, що починати потрібно!
У моєму рідному селі Хотів ми з активною молоддю ініціювали створення Простору культурного дозвілля. Зазначу, що село межує з Києвом і, можливо, через це в ньому ні клубу, ні бібліотеки, ні пристойного кафе.
Довгі місяці волонтерської роботи і ми отримали приміщення. Підвал у школі, який в дуже занедбаному стані. Але ми раді й цьому.
Кошти потрібні, починаючи від виведення грибка+встановлення вентиляційної системи до облаштування Простору. Ясна річ, що в нас їх немає. Громада наша дуже не згуртована та неактивна.
Однак ми все одно взяли курс на місцеві гроші. Тоді й цінитися більше буде і люди відчуватимуть відповідальність та пишатимуться, що вони можуть робити щось більше. Сільський голова нам пообіцяв посприяти в зустрічі з підприємцями. Зараз морально готуємося до цього.

У нашої ініціативної групи немає жодного досвіду з залучення місцевих коштів. Та ми віримо, що нам вдасться. Можливо, не відразу. Та все ж, погоджуюся, що треба виходити на новий рівень.

І та.. буду вдячна за рекомендації молодим і ініціативним по залученню місцевих коштів!

  •   Пiдписатися на новi
Лідія Мирошниченко   3750 днів тому   #  

Лідія Мирошниченко - підтримую ініціативу пошуку місцевих коштів.
У нас є багатий та позитивний досвід з цього питання. Малим організаціям треба починати з молого - це надає сили на велике. Бажаю успіхів. Артемівськ, Донецька обл.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.