bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українці перемагають: Як наші співвітчизники підкорюють світ своїм талантом та майстерністю
14.10.2014

Попри тяжкий для України час, наші спортсмени й митці продовжують завойовувати глядацькі симпатії та гучні овації всього світу. ГУРТ підготував для вас підбірку найгучніших перемог українців на міжнародних змаганнях за останній рік.

Аліна Махиня-Стадник із Донецька в 2013 році стала чемпіонкою світу з вільної боротьби в категорії до 67 кілограм. А Міжнародна федерація об’єднаних стилів боротьби (FILA) визнала українку найкращою борчинею 2014 року. Окрім цього, Аліна виграла Чемпіонат Європи в Тбілісі. Фото.

Також FILA відзначила Ібрагіма Алдатова, котрий представляв Україну на світовій арені на Чемпіонаті світу з вільної боротьби, як найкращого борця світу за 2013 рік. Це не перша перемога Ібрагіма. Сім років тому він вперше став чемпіоном світу з вільної боротьби. Фото.

Олександр Бортник із Миколаєва виграв Чемпіонат світу з шахів у групі юнаків до 18 років, який проходив в Дурбані (ПАР). Олександр зміг не лише набрати ледь не максимальну кількість очок, а й пройти до фіналу без жодної поразки. Для миколаївця це вже третя перемога такого масштабу, оскільки він уже був чемпіоном Європи в категоріях до 14 та до 16 років. Фото.

Українка Ольга Харлан цього року виграла Чемпіонат світу з фехтування, що проходив в Казані. Нагадаємо, Ольга виграла чотири із семи етапів Кубка Світу. А 2013 року конгрес Міжнародної федерації фехтування визнав українку найкращою шаблісткою світу 2013 року. Фото.

Ольга Саладуха підтвердила своє знання чемпіонки Європи з легкої атлетики, вигравши чергову золоту медаль на Чемпіонаті в Цюриху. Результат Олі був найкращим у секторі потрійного стрибка – 14,73 метри. Нагадаємо, Оля була золотою призеркою на двох попередніх чемпіонатах Європи в Барселоні (2010 року) та в Гельсінкі (2012 року). Фото.

Однак українці вправні не лише в спортивних змаганнях, а й отримують першість в мистецьких конкурсах.

Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (IBBY) в Мехіко внесла до почесного списку авторів, ілюстраторів та перекладачів дитячих книжок з усього світу харків’янку Марину Пузиренко за її роботу над книгою «Лускунчик». Нагадаємо, Почесні списки Андерсена є престижним каталогом найкращих видань для дітей та юнацтва всього світу. На фото: ілюстрація Марини Пузиренко до «Лускунчика».

Піаніст Антоній Баришевський не лише зачаровує слухачів віртуозною грою, а й достойно представляє Україну на міжнародних конкурсах. Антоній – соліст Національної філармонії України. Цього року йому вдалося привезти на Батьківщину п’ять нагород із престижних міжнародних конкурсів. Особливо варто відзначити міжнародний конкурс імені Артура Рубінштейна в Тель-Авіві, Interlaken Classics в Берні та конкурс піаністів Європейського фортепіанного вечора в Люксембурзі. Фото

Контакти

Коментарі

Володимир Книр   3481 день тому   #  

І це ж лише з офіційних видів змагань, зокрема спортивних! А з неофіційних? Особисто знайомий з кількома нашими земляками - чемпіонами з пауерліфтінгу та бодібілдингу. А є ж іще - переможці ветеранських змагань!
Якщо ж брати ширше, то й себе скромно (можливо, помилково) вважаю рекордсменом з афоримування (афористичного римування). На сьогодні маю опублікованими афорими 17-ма європейськими мовами. А-ну, хто більше? ;)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.