bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Опитування серед волонтерів до Дня св. Миколая: як подарувати дітям свято
18.12.2014

 До дня Святого Миколая ГУРТ запитав у волонтерів, які працюють з дітьми, котрі опинилися в складних життєвих обставинах, що вони готують на зимові свята, аби порадувати своїх підопічних та подарувати їм казку. Відповіді читайте нижче.

Ельвіра Загурська, волонтер, заступник головного редактора журналів «Киев и не только», «Inside Kyiv»:

- Допомагати переселенцям ми почали просто: побачили повідомлення у соцмережах. У вересні ми вже їздили до тих, котрі мешкають в літньому таборі відпочинку «Тетерів».  А на День святого Миколая ми з друзями веземо дітям з цього табору, крім необхідних речей (ліків, дитячгоо ліжечка тощо), ще й 90 малих подаруночків – по одному кожній дитині. Гроші збирали, кинувши клич на Фейсбуці, і самі доклали, звісно. Це те, що ми можемо для них зробити. Хоча, звичайно, ідеальним подарунком на свята для дітей-переселенців був би кінець війни та їхнє повернення додому. Кожен допомагає, чим може. Зараз такий складний час, що вистояти вдасться тільки разом, допомагаючи один одному, а особливо дітям.

Катерина Жицька, волонтерка у черкаському будинку маляти:

- Я завжди кажу, що допомогти дітям можна трьома шляхами: ділом, словом та молитвою. Ділом – значить підтримати їх фінансово, закупити речі, яких не вистачає у лікарнях чи дитбудинках. Словом – зарадити дітям розмовою. Вони потребують спілкування і дуже люблять, коли до них приходять в гості, проводять з ними час, граються. І третій спосіб допомогти – молитвою. Якщо піти в гості до дітей не виходить, бо нема часу чи фінансів, то треба молитися за них, і це вже буде допомогою. Хоч отримати шоколад чи цукерки вихованцям дитбудинків буде приємно, солодощі – це не те,чого вони найбільше потребують. Найнеобхідніше – спілкування і наша увага.

Тамара Желобицька, куратор ВО «Маленький ельф»:

Скажу вам по секрету, що справжнє свято для вихованців дитячих будинків чи інтернатів – це не мандарини, не цукерки і не десяток одноманітних дідів морозів зі снігурками. Щоб розважити дітей на свята, краще проведіть з ними час та покажіть їм їхні власні таланти через спільну творчість. Наприклад, закупіть коробку смачних імбирних пряників, приготуйте вдома білково-цукрову масу і гайда до дітей. Розмалюйте з ними пряники, прикрасьте ними ялинку або просто і смачно покуштуйте їх разом.

Старшим дівчаткам можна подарувати гарний «look»: одяг, взуття, макіяж та зачіску, зробити міні-фотосесію, а пізніше презентувати альбоми з фотографіями.

З маленькими дітками ви можете виготовити прикраси для ялинки чи подаруночки hand-made, скориставшись нескладними шаблонами, наприклад, виготовити гарних квіткових янголів (шаблони виробів, фото та повний текст порад дивіться на блозі автора за посиланням, – авт.).

Кожен може бути чарівником, але дітям найбільше хочеться стати чарівниками самостійно. Вони прагнуть, щоб їх помітили і звернули на них увагу. Тотальний брак уваги – це руйнація дитячої душі.

Візьміть з собою друзів та колег, які розділяють ваші погляди, і ви не пошкодуєте: діти чекають на це спілкування і вам особисто вони будуть раді більше, ніж десятому діду морозу за місяць.

Контакти

Коментарі

Михайло Шмігельський    3424 дні тому   #  

http://youtu.be/eFEsLM4zhBY?list=PLQXFpw7Xc3jQ6L0bKlwUB6sn3M2P5he74
Робили майстер класи для дітей сиріт. Це відео з майстер класів по виготовленню новорічних іграшок. Ідея. вони навчаться робити своїми руками подарунки. І відповідно це і навичка і зможуть подякувати тим хто їх вітатиме на свята. Зробили декілька майстер класів. Від виготовлення відкриток і квіток з паперу до ангеликів і новорічних іграшок.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.