bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тиждень громадської участі: громади та ОГС 20 країн світу об’єднають свої зусилля задля демократії
02.09.2015

12-15 травня 2005 року на Белградській конференції за участі Громадянської мережі країн Центрально-Східної Європи було прийняте рішення організувати низку інформаційно-просвітницьких заходів з метою сприяння громадській участі у Центрально-Східній Європі і забезпечення громадських ініціатив можливостями навчання та обміну досвідом. Відтоді проведення таких заходів відоме під назвою «Тиждень громадської участі», який одночасно  проводиться у 20 країнах-членах мережі щороку наприкінці вересня.

В Україні ж цей глобальний захід відбудеться вперше 21-27 вересня 2015 року. Його організатором виступить Ресурсний центр ГУРТ.

У межах глобального Тижня громадської участі місцеві громади та громадські організації, які зіштовхуються з реальними локальними проблемами і вирішують їх, збираються разом із іншими професійними ініціативами, щоб обмінятися своїм баченням світу. Вони підкреслюють значення діалогу та співпраці, а також намагаються проінформувати громадськість про ті соціальні ініціативи, які відіграють ключову роль у розвитку місцевих громад. Необхідність показувати приклад громадської участі діями громадського сектору пояснює важливе значення організації глобального Тижня громадської участі.

За попередні роки більше 200 громадських організацій приєдналися до програми проведення Тижня громадської участі, в результаті чого заручилися підтримкою низки громадських діячів і провідних політиків; проведені заходи широко виствітлюються у місцевих та міжнародних ЗМІ.

Тиждень громадської участі є глобальним заходом, що об’єднує НУО з 20 різних країн, які підтримують ідею громадської участі, замовчувану протягом багатьох десятиліть у більшості з країн-учасниць Громадянської мережі країн Центрально-Східної Європи.

Довідково

Тиждень громадської участі – це низка заходів, спрямованих на привернення уваги до важливої ролі представницької демократії. Глобальні заходи проводяться задля підвищення обізнаності широкого загалу шляхом поширення інформації про суспільний добробут, місцеві громади та діяльність громадськості у центрі уваги, при цьому доводячи, що ця інформація дійсно може бути застосована на практиці. Програма Тижня громадської участі може включати місцеві, регіональні та загальнонаціональні заходи, зустрічі волонтерів та громадських активістів, медіа заходи, громадські збори, шкільні акції, фестивалі, виставки.

Серія заходів за участі 20 країн організовується Громадянською мережею країн Центрально-Східної Європи у співпраці з Європейською мережею розвитку громад (EuCDN).

Контакти

Коментарі

Марина Ботнарева   3145 днів тому   #  

А де і коли будуть проходити заходи. Є якась вже програмка?

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   3144 дні тому   #  

Програма буде завтра ;)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.