bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартувала Четверта всеукраїнська школа самодопомоги
20.10.2015

Протягом 16-18 жовтня 2015 року відбулася перша сесія Всеукраїнської школи самодопомоги, яку вчетверте впроваджує Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з БРГО «Життя без шкідливих звичок».

Ініціативні групи самодопомоги створюються як для подолання труднощів особистого характеру, так і для розв’язання складних питань громади у сфері соціальних проблем, охорони здоров’я, захисту прав людини тощо. Допомагаючи собі, люди приборкують почуття безпорадності і стають активнішими, впевненішими і більш мотивованими. Метою Школи є навчання організації та анімації груп самодопомоги з реальним і насиченим практикумом.

Під час першої сесії учасники ознайомилися із досвідом попередніх Шкіл, навчилися працювати зі своїми емоціями, оцінили переваги позитивного мислення як фундаменту для досягнення будь-якої мети, відпрацювали механізм відповідальності й інструменти виявлення внутрішніх блоків негативу, виконали практичні завдання, які допоможуть їм у створенні власних груп самодопомоги.

«Займаючись самодопомогою в своєму районному центрі, став учасником спільного проекту Товариства BORIS (Польща) та Ресурсного центру ГУРТ (Україна) «Розвиток мережі самодопомоги в Україні». Згодом під час Кримської весни розвитку 2012 року у нас виникла ідея трансформувати модель самодопомоги й надати до неї доступ кожній людині, яка хоче використовувати цю технологію. Тож тепер завдяки Школі самодопомоги ми маємо мережу груп самодопомоги, які заснували лідери громадянського суспільства, котрі хочуть розвивати себе й свої громади. Нині самодопомогою займаються підприємці, молодь, люди похилого віку, батьки-одинаки, члени громад – загалом всі, кому це цікаво й хто хоче змінити себе й життя навколо», – Олександр Старовойтенко, тренер, координатор Четвертої всеукраїнського школи самодопомоги.

«Я хочу отримати від Школи емоційної наснаги та натхнення, адже тут народжується багато цікавих ідей, які потім можна втілювати в життя. Крім того, це прекрасна нагода для пошуку партнерів. Раніше я не мала досвіду роботи в групах самодопомоги, а зараз усвідомила, наскільки ресурсною є ця техніка. Вже під час першої сесії в мене виникло бажання створити групу самодопомоги на базі нашої організації. Прекрасно, коли люди намагаються вирішити ті проблеми, які виникають, своїми силами, допомагаючи при цьому іншим», – Людмила Перевертень, президент НГО «Для спільної справи», м. Київ.

«Таке відчуття, що я потрапив у фільм «Бійцівський клуб». Олександр, ніби Тайлер, навчає нас і ділиться своїм досвідом. Дуже незвичайно й цікаво. Зараз моє основне завдання в тому, щоб не тільки зрозуміти ті закони, про які ми говоримо на Школі, але й почати використовувати їх у власному житті. Для висновків поки зарано. Однак з упевненістю можу сказати, що в нас чудовий колектив. Тут зібралися відкриті, цікаві, розумні люди, яким хочеться довіряти», – Сергій Макаренко, волонтер, Полтавська філія Суспільної служби України, м. Полтава.

«Я щаслива бути на Школі. Навколо мене самодостатні люди, які мають успіхи як в особистому, так і в громадському життя і з якими ми ділимося досвідом та позитивними установками. Завдяки Школі я хочу знайти себе й практично спробувати створити групу самодопомоги», – Валентина Седячко, менеджер проектів по роботі з дітьми, клуб «Горизонт», м. Чернігів.

Фото: Аліна Бо

Контакти

Коментарі

Галина Хомюк   3109 днів тому   #  

Я очень благодарна за то, что меня пригласили в школу самопомощи, так как давно у меня родилась такая идея. Также, я неоднократно убеждалась на своем примере, что такие группы помогают в решении многих наших повседневных проблемах и поддержания здорового, стабильного психологического состояния. Такие группы, просто необходимы в наше не легкое время. Я верю, что Украина поменяется в ближайшее время, в том числе и благодаря созданию таких групп. Спасибо организаторам за интересную и профессиональную подготовку и отличную организацию.

  •   Пiдписатися на новi
Надія Сердюк   3109 днів тому   #  

Дякую всім за чудові три дні навчання. На школі я отримала практичні навички створення ГСД. Олександр Старовойтенко відпрацював на 12 балів. Уся інформація чітко структурована та зрозуміла. Бери і роби!
Нині ми маємо безліч можливостей спілкуватися через соцмережі, скайп та ін. Але ніщо не замінить спілкування віч-на-віч. По телефону не побачиш міміку, по скайпу не візьмешся за руки.
Такі групи допоможуть багатьом людям вирішити свої власні проблеми та разом подолати важкі періоди у їхньому житті.

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Резнік   3109 днів тому   #  

Велике спасибі панові Олександрові Старовойтенко та пані Раїсі Кузьменко за чудовий тренінг з організації групи самодопомоги. Хочу зазначити, що структура, подача та зміст інформації повністю відповідає вимогам сучасності і може ефективно використовуватись у тренінгах з особистісного росту. Особливо сподобався один із законів Всесвіту: «Як думаєм – так і живем!:) А ща Ви надихнули мене на створення подібного осередку у моєму місті – це буде англомовна група самодопомоги з особистісного розвитку, професійної орієнтації та лідерства.
Дякую! Від таких відданих та натхненних людей стає більше світла! Готуюся до наступної зустрічі.

  •   Пiдписатися на новi
Людмила Перевертень   3108 днів тому   #  

Дякую за ефективне і дуже позитивне спілкування. Прекрасна робота керівника проекту Олександра Старовойтенко і чудового тренера Раїси Кузьменко. Все структуровано і навпрочуд легко сприймається. Дуже корисна інформація, якою я неодмінно скористаюся. В суботу 24 жовтня стартуватиме група самодопомоги " КлубОК щастя" для людей , які прагнуть бути щасливими і гармонійними. На створення цієї групи мене надихнула участь у роботі Всеукраїнської школи самодопомоги. Дякую всім, хто дотичний до цього проекту.

  •   Пiдписатися на новi
Ярослав Карпенко   3101 день тому   #  

Красно дякую Олександру Старовойтенко за організацію, спілкування і інформацію. Інформація корисна, спілкування приємне, атмосфера довіри. Дуже вдячний Раїсі Кузьменко за наданий матеріал, який допоможе у спілкуванні, житті, вирішенні проблем. Під час дороги до Полтави переконався у дієвості настанов. Багато питань, що порушувались на першій сесії, змусили замислитись над способом життя, спілкування з рідними, методи досягнення певної мети.

  •   Пiдписатися на новi
Марина Третяк   3101 день тому   #  

Дуже велике спасибі організаторам за запрошення, інформація за три дні була дуже корисна, як для саморозвитку так і для розвитку своєї особистої ГСД.
"Здатність бути счастливими залежить від нас самих"- дійсно ще раз, для себе після почутої інформації Раїси Кузьменко переконалась, що ми самі будівники свого щастя і радості. Всім бажаю бути счастливими і з радістю йти по життю!!)

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Тягнібедін   3100 днів тому   #  

Сьогодні четвер і знову збираюсь на зустріч в школі самодопомоги. Що принесе день завтрішній? Вже провели самостійно засідання ГСД. Враження при зустрічі на другій сесії. Дякуючи тренінгу в групі самодопомоги, організатору А.Старовойтенку та тренеру Р.Кузьменко під іншим кутом бачиш себе і людей, що тебе оточують. А учасники - це взагалі щось неймовірне. Поступово, обережно, стримано розкриваються, даючи нові враження та емоції. Всім спасибі. Побачимось.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.