bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформація для свідомих дій: ГУРТ шукає суспільних репортерів у східних областях України!
25.10.2016

Ресурсний центр ГУРТ запрошує до співпраці суспільних репортерів-волонтерів у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та Харківській областях. За результатами відбору найкращі кандидати зможуть долучитися до волонтерської команди найбільшого медіа для представників громадянського суспільства України.

Співпраця передбачає дистанційну волонтерську роботу в рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Спеціальний медіа-проект спрямований на своєчасне інформування організацій громадянського суспільства щодо стану та потреб громад і вразливих категорій, постраждалих внаслідок конфлікту на Донбасі, шляхом створення й поширення якісної соціально корисної інформації на порталі ГУРТ.

Якщо Ви прагнете спробувати себе у ролі суспільного журналіста, вдосконалити репортерські навички, отримати досвід роботи в громадському секторі, безкоштовно відвідувати якісні тренінги та вебінари спільно з новими друзями, долучайтеся!

До 23:59 10 листопада 2016 року заповнюйте анкету за посиланням!

Механізм співпраці: ми разом аналізуємо матеріали, ділимося досвідом, надаємо платформу для публікації ваших робіт та навчання. Ви готуватимете інтерв’ю з представниками громадянського суспільства, шукатимете та аналізуватимете цікаву й унікальну інформацію. Створюючи й поширюючи якісну соціально корисну інформацію, ви зможете розвиватися і допомагати редакції порталу та громадянському суспільству України.

У рамках медіа-проекту планується створити мережу із 30 суспільних репортерів й навчити їх професійним стандартам висвітлення соціальної проблематики в ЗМІ.

Учасники проекту матимуть змогу:

  • долучитися до потужної та енергійної команди суспільних журналістів ГУРТа
  • відвідувати вебінари на актуальні теми журналістики й дотримання професійних стандартів галузі (2 рази на місяць)
  • взяти участь у трьох дводенних воркшопах із громадянської журналістики (протягом року)
  • удосконалити практичні навички роботи з текстовим та аудіо-контентом за менторської підтримки редакції ГУРТа та напрацювати професійне портфоліо авторських матеріалів
  • отримати сертифікат, що засвідчуватиме участь у спеціальному медіа-проекті «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України» Найактивнішим волонтерам ми надаватимемо рекомендаційні листи для участі у міжнародних проектах, навчальних програмах за кордоном та для подальшого працевлаштування
  • забезпечувати активних громадян, лідерів громадянського суспільства і громад об’єктивною, достовірною й правдивою інформацією для прийняття рішень із вирішення проблем громад і вразливих категорій, постраждалих внаслідок конфлікту на Донбасі

Вимоги до учасників:

  • вміння працювати в команді
  • навички роботи з текстовим та аудіо контентом
  • досконале знання української мови
  • уміння грамотно висловлювати свої думки
  • активність, ініціативність, комунікабельність, відповідальність
  • хороша дикція (для тих, хто працюватиме з аудіо-контентом)

Для того, аби взяти участь у конкурсному відборі, заповніть анкету до 23:59 10 листопада 2016 року. Відібраним учасникам повідомлять результати до 16 листопада 2016 року.

На сьогодні портал ГУРТ є найбільшою комунікаційною платформою для представників громадянського суспільства України, що об’єднує 30 тисяч зареєстрованих на порталі користувачів, серед яких активні громадяни, лідери громад, очільників ОГС, представники органів місцевого самоврядування та державної влади.

Детальніше про проект читайте за посиланням.

Спеціальний медіа-проект «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України» впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за фінансової підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.