bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ПРООН та TechSoup Україна забезпечили громадські простори Донецької області програмним забезпеченням
11.04.2019

У березні 2019 року чотири організації із Донецької області скористалися можливостями TechSoup Україна та отримали пільгове програмне забезпечення. Оновлення софту стало можливим завдяки Програмі ООН із відновлення та розбудови миру, яка надала підтримку бібліотекам і ГО, що займаються створенням громадських просторів, сплативши збір за оброблення замовлення.

«Програма ООН із відновлення та розбудови миру надала матеріально-технічну допомогу чотирьом організаціям Донецької області в рамках проекту з підтримки громадських просторів у населених пунктах регіону. Разом із цим вони отримали пільгове програмне забезпечення від TechSoup Україна, завдяки чому адміністраціям вдалося зекономити ресурси і направити їх на придбання додаткового обладнання», – прокоментував спеціаліст із соціальної згуртованості Програми розвитку ООН в Україні Євген Кузнецов.

Завдяки підтримці Програмі ООН із відновлення та розбудови миру та можливостям Програми технологічної підтримки неприбуткових організацій України (TechSoup Україна) програмне забезпечення отримали ГО «Молодіжна ліга майбутніх поліцейських», ГО «Портал «Пошук», Волноваська центральна районна бібліотека та Бібліотека-філія № 5 Централізованої бібліотечної системи Торецька.

«Ми дуже прискіпливо ставимося до інтелектуальної власності та захисту авторських прав, тому використовуємо лише ліцензійне програмне забезпечення для роботи та надаємо його партнерам як матеріально-технічну допомогу. В свою чергу, TechSoup забезпечує можливістю отримати широкий спектр ліцензійного ПЗ за пільговою ціною та прозорою процедурою», – наголосив Євген Кузнецов.

Часто неурядові організації в Україні не можуть дозволити собі використання ліцензійного програмного забезпечення за повною вартістю, що обмежує їхні можливості для подальшого розвитку й успішної імплементації проектів. Однак підтримка донорів сприяє вирішенню цього питання.

«Цього року Програма ООН із відновлення та розбудови миру планує реалізувати ще масштабніший проект із підтримки громадських просторів у населених пунктах, розташованих поблизу лінії розмежування у Донецькій та Луганській області, в рамках якого сподівається на подальшу співпрацю з TechSoup», – додав Євген Кузнецов.

Організації-отримувачі програмного забезпечення на пільгових умовах активно працюють із молоддю у громадах поблизу лінії розмежування. Наприклад, ГО «Портал «Пошук» із Мирнограда займається розвитком наметових таборів як майданчиків неформальної освіти, що сприятимуть особистісному розвитку дітей і молоді.

«На сьогодні ми є одними з партнерів ПРООН у Донецькій області. Цього року ми маємо намір спільно організувати та провести наметовий табір. Оскільки одна з активностей – виготовлення учасниками коротких відео-роликів, ми дійшли спільної згоди, що для цього мають бути створені належні умови, наприклад, встановлене якісне програмне забезпечення. Почали ми з базових програм Windows та антивірусної програми Bitdefender», – зазначила заступниця голови правління ГО «Портал «Пошук» Дарія Кондратьєва.

На базі Волноваської центральної районної бібліотеки постійно проводять заходи із залученням молоді: від патріотичного виховання до тренінгів із написання проектів. Зараз програмне забезпечення вже встановлене і використовується за призначенням.

«Програма ООН із відновлення та розбудови миру підтримувала створення молодіжного простору в бібліотеці. Серед наданої підтримки був і ноутбук. Ми поцікавилися, чи є можливість встановити ліцензійне програмне забезпечення на нього. Представники Програми надали нам контакти TechSoup Україна і покрили збір за отримання ПЗ», – розповіла директорка Волноваської центральної районної бібліотечної системи Тетяна Лата.

Хочете отримати ліцензійний софт за 5% від його ринкової вартості? Переходьте за посиланням.

Коментарі

Тетяна Столярова   1839 днів тому   #  

Придбання ліцензійного програмного забезпечення на волонтерських засадах, сприятиме впровадженню комп’ютеризації освітнього процесу та комунікації середовища Інтернету.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.